Praha

Garden party HdK aneb “Aida” a její kostýmy


Bývá již milou tradicí, že Hudební divadlo Karlín vezme „sedmou velmoc“ na čerstvý vzduch, nejen za sportem a ukáže nějakou malou, většinou kostýmní, ochutnávku připravované podzimní premiéry. Letos se akce konala v areálu Dětského domova Klánovice, s nímž HdK od této sezóny intenzivně charitativně spolupracuje. Hlavní část odpoledne byla skutečně věnována představení kostýmů z Aidy Eltona Johna a Tima Rice.

V předprogramu se představila část známé umělecké skupiny ARGO Petra Nůska a předvedla ukázku egyptského šermu, (v jiné choreografii jej uvidíme i v „Aidě“) a to nejdříve v poutavém „slow-motion režimu“ a poté standardní rychlostí. Zábavná záležitost, co byla naostro vyzkoušena režisérem Gabrielem Barrem i dětským dobrovolníkem z publika.

Aida muzikál Gabriel Barre

Režisér Gabriel Barre při šermu

Poté už přišla na řadu slibovaná přehlídka kostýmů z dílny Michaely Hořejší. Neviděli jsme v nich všechny alternace, jen obě dvě Aidy a některé jiné známé tváře. Jedno z prvních vizuálních převtělení do postav tak prožili Kamila Nývltová i Dasha (Aida), Václav Noid Bárta (Radames), Jiří Korn (Zoser), Peter Strenáčik (Mereb), Kateřina Nováková (Nehebka), Oldřich Král jako Faraon a jako zlatý hřeb přehlídky přišla princezna Amneris Lucie Bílá. Dost už písmen, přiložené fotografie prozradí víc.

Aida muzikál Lucie Bílá

Amneris Lucie Bílá

Aida muzikál Kamila Nývltová

Aida Kamila Nývltová

Aida muzikál Dasha

Aida Dasha

Aida muzikál Jiří Korn

Zoser Jiří Korn

Aida muzikál Dasha Václav Noid Bárta Kamila Nývltová

Aida Dasha, Ramades Václav Noid Bárta a Aida Kamila Nývltová

Aida muzikál

Skupinovka 1

Mimo nevázané konverzace mezi hvězdami, týmem HdK a novináři došlo tradičně i na sport. Nejdříve proběhl fotbálek mezi mužstvy muzikálů Aida a Vražda za oponou (kde byli například i Petr Vondráček s Ondřejem Brzobohatým) a posléze došlo i na lukostřelbu. Každý tým mělo kromě svých hvězd i pár dětských svěřenců. Pro děti z domova byla akce vůbec velkým zážitkem, přičemž hlavním tahákem byla samozřejmě přítomnost Lucie Bílé, neboť se jim po celé odpoledne a část večera intenzivně věnovala.

Na chvíli se na akci zastavil i Petr Gazdík z Městského divadla Brno, který všechny pozval na podzimní hostování repertoárové stáliceČarodějek z Eastwickuprávě v Karlíně (pět repríz od 29. listopadu do 2. prosince 2012).

Petr Gazdík

Petr Gazdík

Připomeňme, že Aida má, po dlouhých letech vyčkávání, své české premiéry 4. a 5. října 2012 a první veřejnou předpremiéru už 26. září. Do té doby ale určitě ještě nějaký ochutnávkový materiál přineseme.

Aktualizované obsazení hlavních rolí a tvůrčí tým muzikálu “AIDA”

Aida: Dasha / Kamila Nývltová

Amneris: Lucie Bílá / Kora Lang (understudy)

Radames: Václav Noid Bárta / Marián Vojtko

Zoser: Jiří Korn / Lukáš Kumpricht

Mereb: Jan Urban / Peter Strenáčik

Nehebka: Kateřina Nováková / Veronika Vyoralová

Faraon: Oldřich Král

Režie: Gabriel Barre
Hudební nastudování: Martin Kumžák
Český překlad a texty písní: Adam Novák
Choreografie: Ivanka Hannichová
Scénografie a kostýmy: Michaela Hořejší
Light – design: Jozef Celder
Sound – design: Petr Ackermann

Aida muzikál

Skupinovka 2

Aida muzikál Marian Vojtko Lukáš Kumpricht

Hana Křížková za doprovodu Mariana Vojtka a Lukáše Kumprichta

Aida muzikál Tomáš Smička

Tomáš Smička se nebude alternovat s Václavem Noidem Bártou, ale Laco Hudcem

Vstupenky na muzikál Aida zakoupíte v prodejní síti společnosti TicketArt.

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz je Radek Janda. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!

 


Praha
“Limonádový Joe” v Hudebním divadle Karlín 1. května končí!
Fotoreportáže a galerie
Bowlingový turnaj Hudebního divadla Karlín
Aktuální zprávy
Herci obnovené premiéry muzikálu KRYSAŘ zazpívali na první sedací zkoušce
  • Ondřej Doubrava

    Dokonce dvojitá recenze právě vydána, videosestřihy bohužel velká většina světových titulů neumožňuje…


  • UFO

    to je “prdel” číst staré komentáře po zveřejnění kostýmů, když nikdo, nikdo z kritizujících neznal scénu a ztvárnění. Já říkám, že v muzikálu co jsem viděl, mi kostými nevadily, a kdo to viděl tak i ví, že i extra kostým Bílé tam měl svůj význam (a nebyl jedinný extravagantní).. nojo, to je tak, když jsou všichni chytří předem… :-D :-D


« Starší komentáře