Praha

“Antoinetta – královna Francie” zahájila zkoušky, uspořádala ples a zveřejnila obsazení (+ synopse)


Příběh poslední královny Francie ožije v romantickém muzikálovém dramatu scenáristy Jiřího Hubače, textaře Pavla Vrby a skladatele Jiřího Škorpíka 9. dubna 2014 v Divadle Hybernia. V revolučním roce 1789 se dalo do pohybu kolo dějin, které převrátilo životy obyčejných lidí i osudy králů a královen…

Trnitá cesta k uvedení

Na začátku roku 2004  začal Jiří  Hubač připravovat svůj další původní muzikál, jehož tématem si zvolil příběh královny Antoinetty a ke spolupráci na muzikálu si vybral textaře a básníka Pavla Vrbu. Ještě téhož roku byl do týmu přizván hudební skladatel Karel Svoboda. Autoři libreta a veršů práci v termínu dokončili, avšak hudební část díla byla přerušena úmrtím Karla Svobody a práce tvůrčího týmu byla ukončena.

O několik let později oba dva autoři vyzvali hudebního skladatele Jiřího Škorpíka, aby začal na hudbě muzikálu pracovat, a požádali JUDr. Tomáše Hubače, aby se postaral o realizaci díla.

Práce obnoveného tvůrčího týmu byla bohužel opět přerušena v druhé polovině roku 2011, úmrtím Pavla Vrby a následně Jiřího Hubače.

V létě 2012 byla s dědičkami a Jiřím Škorpíkem uzavřena smlouva na realizaci muzikálu Antoinetta – královna Francie s paní Emou Krahulíkovou pro prostory Divadla Hybernia.

Na jaře roku 2013 byli pak ke spolupráci přizváni režisér Radek Balaš, dramaturg Patrick Fridrichovský, kostýmní návrhář Josef Jelínek a scénograf Ondřej Zicha.

Konkurzy na obsazení hlavních rolí a pěvecké a taneční company se konaly dvoukolově během listopadu a prosince roku 2013. Samotné zkoušení pak propuklo korepeticemi v prvním týdnech roku 2014 a zahajovací a první čtená zkouška proběhla v prostorách Divadla Hybernia za účasti autorů, tvůrců a představitelů hlavních i vedlejších rolí a company 16. ledna 2014.

Obsazení muzikálu “Antoinetta  – královna  Francie”

MARIE ANTOINETTA, KRÁLOVNA FRANCIE – Monika Absolonová, Iva Marešová
LUDVÍK XVI., KRÁL Z RODU BOURBOUNŮ – Roman Vojtek, Michal Novotný
AXEL FERSEN, ŠVÉDSKÝ VOJÁK – Peter Strenáčik, Dušan Vitázek
SEKRETÁŘ JEHO VELIČENSTVA – Vladimír Marek, Pavel Soukup
ANTOINE QUENTIN FOUQUIER-TINVILLE, ŽALOBCE – David Uličník, Bohuš Matuš
THÉROIGNE DE MÉRICOURT – Vanda Károlyi, Barbara Chybová
JACQUES-RENÉ HÉBERT, VŮDCE KOMUNY – Dušan Kollár, Oldřich Kříž
HONORÉ DE MIREBEAU, POSLANEC KONVENTU – Tomáš Bartůněk, Petr Dopita
JEAN-BAPTISTE DROUET, POŠMISTR – Peter Pecha, Tomáš Vaněk
ANTOINE SIMON, ŠVEC – Martin Šemík
MARKÝZA DE TOURZEL, GUVERNANTKA – Renata Drössler, Jitka Jackuliak
KOMORNÁ ANTOINETTY – Ilona Maňasová, Kamila Valová
KAMELOT – Petr Macháček, Josef Vágner
HENRI SANSON, KAT – Jaromír Adamec, Michal Smrkovský
ROBERT DESNOT, KUCHAŘ – Jaromír Holub, Vít Bečvář
ÉLISABETH VIGÉE-LEBRUNOVÁ, PORTRÉTISTKA – Lucia Jagerčíková, Věra Vodičková

COMPANY
Jitka Antošíková, Adriana Bajtková, Ivana Fialová, Denisa Grossová, Veronika Hanušová, Andrea Holá, Lucie Horčičková, Hana Kalousková, Klára Kočárková, Denisa Kubášová, Pavlína Matiová, Karolína Neradilová, Michaela Novotná, Petra Slavíková, Andrea Smělíková, Eliška Soukupová, Františka Stropnická, Marie Štěchová, Markéta Švábová, David Bouša, Richard Bučina, Martin Bujárek, Matěj Cichra, Jan Čížek, Radek Fišer, Jiří Hejna, Karel Jinda, Martin Pešek, Robin Puškáš, Petr Ryšavý, Míla Šturc

stav k 21.1.2014

– aktualizace 28.1.2014 – obsazení doplněno o Ivu Marešovou
– aktualizace 5.2.2014 – Davida Deyla nahrazuje Peter Strenáčik
– aktualizace 9.2.2014 – v roli Ševce nebude účinkovat Michal Slaný

Tvůrčí tým muzikálu “Antoinetta  – královna  Francie”

Hudba: Jiří Škorpík
Libreto: Jiří Hubač
Texty písní: Pavel Vrba
Choreografie: Carli Jefferson
Režie: Radek Balaš
Producent: Ema Krahulíková, Musical Production
Scéna: Ondřej Zicha
Kostýmy: Josef Jelínek
Dramaturgie: Patrick Fridrichovský
Pěvecké nastudování: Jana Balašová Trčková
Hudební spolupráce: František Štěrbák
Asistentka režie: Monika Kobrová
Asistentka choreografie: Ivana Fialová

Zahajovací čtená zkouška muzikálu

První čtená zkouška proběhla v prostorách Divadla Hybernia za účasti autorů, tvůrců a představitelů hlavních i vedlejších rolí a company 16. ledna 2014. Od tohoto dne se zkoušení nového muzikálu rozjelo na plné obrátky. Stejně tak, jako v případě zkoušení muzikálu Zorro, využije společnost Musical Production prostory Kulturního centra Novodvorská, které disponuje několika sály a zkušebnami. Na prkna Divadla Hybernia se představitelé muzikálu “Antoinetta – královna Francie” přesunou na začátku března, aby se již v dekoraci, kostýmech a s rekvizitami společně připravili na slavnostní premiéru, která proběhne 9. 4. 2014 od 19.00 hodin.

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

První čtená zkouška

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Monika Absolonová

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Roman Vojtek

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Dušan Vitázek

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

David Deyl

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Vanda Károlyi a Barbara Chybová

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Tvůrci muzikálu

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

David Uličník, Tomáš Bartůněk, Petr Dopita a Pavel Soukup

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Bohuš Matuš

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Renata Drössler

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Režisér Radek Balaš

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Jiří Škorpík

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Josef Vágner

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Vladimír Marek

Dvorní ples královny Antoinetty

U příležitosti zahájení zkoušek se 16. ledna 2014  konal historicky první společenský ples v prostorách Divadla Hybernia. Divadlo se během dvou dnů proměnilo na taneční sál s křišťálovým lustrem, honosnou stolovou úpravou a  tanečním parketem,  aby mohlo přivítat Antoinettu – královnu Francie.

Společenský večer zahájil konferenciér v roli Sekretáře jeho Veličenstva Marek Libert, k tanci a poslechu hrála celý večer Septet Plus Orchestra pod vedením Dalibora Kaprase a choreografka muzikálu Carli Jefferson připravila dobové předtančení. Hosté Dvorního plesu královny Antoinetty byli svědky prvního a exkluzivního uvedení písně “Co zbývá nám” v podání Antoinetty Moniky Absolonové a nepřišli ani o zahajovací tanec celého plesu, ke kterému Moniku vyzval Roman Vojtek, který ztvární roli jejího chotě Ludvíka XVI.

Při příležitosti konání Dvorního plesu královny Antoinetty a jako projev své laskavosti a velkorysosti věnuje Antoinetta – královna Francie svým poddaným 2014 ks vstupenek na stejnojmenný původní český muzikál. S platností od 17. ledna 2014 je tedy možné při koupi vstupenky a uvedení hesla: ANTOINETTA získat druhou vstupenku zdarma. Tato akce platí pouze na pokladně Divadla Hybernia a pouze do vyčerpání limitu 2014 ks vstupenek.

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Divadlo Hybernia jako taneční sál

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Předtančení v podání taneční company muzikálu

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Předtančení v podání taneční company muzikálu

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Zahajovací tanec plesu, Monika Absolonová a Roman Vojtek

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Dušan Vitázek, Monika Absolonová a David Deyl

Antoinetta - královna Francie Divadlo Hybernia

Monika Absolonová a "Co zbývá nám"

Synopse muzikálu “Antoinetta  – královna  Francie”

I. DĚJSTVÍ

Píše se rok 1788. Po čtrnácti letech vlády Ludvíka XVI. spěje monarchie k bankrotu. Papírové peníze jsou den ode dne bezcennější, jídlo stále dražší a daně stále vyšší. V nejúrodnější zemi Evropy, v bohaté Francii, žije lid v bídě a zemi hrozí hlad. Národ se bouří, ptá se, kdo to zavinil. A vůdcové lidu mu dávají odpověď. Je to lehkomyslná a rozmařilá Marie Antoinetta, královna Francie. Okázalý život ve Versailles je ale pouhou náhražkou skutečného štěstí.

Svůj osud si nevybrala, byla k němu předurčena. Její život se měl odehrávat mezi státnickými povinnostmi, ceremoniály a dvorskou etiketou. Jako žena však Marie Antoinetta toužila po lásce. Každý muž byl její krásou fascinován, jen král Ludvík XVI. se více než své ženě věnoval učeným zálibám. Ach ovšem, vladařské povinnosti! Jsou to však jen samé nepříjemnosti, Sekretář předkládá samé účty. Výdaje za šperky a róby královny už státní pokladna nezvládá, lid už nemá z čeho platit. Ovšem z výšky královského majestátu je stále lepší dát starostem i nudě vale.

Noc je jedinou chvílí, kdy se královna dokáže oprostit od starostí. Trianonský zámeček skýtá dostatek příležitostí i přátel. Mezi nimi je i ten nejbližší, švédský hrabě Axel von Fersen. Voják, který ve dne slouží udatně králi, v noci je věrný královně. Hrát o lásku vabank je vzrušující pro oba. Komnaty ve Versailles však mají příliš mnoho očí i úst a zvěsti zaslechne i král.

Rok 1789, v ulicích vládnou jiné starosti než u dvora. Paříží obchází velký strach. Boj o chléb je čím dál nebezpečnější, tisíce nezaměstnaných, každý se bojí o holý život. Mirabeau žádá jménem lidu vyhlášení Deklarace lidských a občanských práv, Desmoullins volá do zbraně.

Co ještě zůstalo u dvora skryto za okázalou garderobou a výstředními účesy? Etiketu je třeba ctít a dodržovat. Pomáhá udržet královský majestát, který Ludvík XVI. stále častěji odkládá ve své kovářské dílně. Milostným avantýrám Marie Antoinetty je však potřeba udělat přítrž. I král se musí chovat občas jako velitel a to samé vyžaduje také od svých vojáků. Do poslední kapky krve.
14. července 1789 se však dává do pohybu kolo dějin. Bastila padla do rukou Pařížanů. To není vzpoura, je to revoluce! Král je však přesvědčen, že jeho lid je dobrý. Jedině Antoinetta si uvědomuje vážnost situace. Snaží se najít útěchu i pomoc ve Fersenově náruči. Končí krásné časy, přátelé i drahocenné poklady se vytrácejí. Mezitím 5. října 1789 pochodují nespokojené davy směrem na Versailles. V jejich čele pak Fouquier-Tinville. Všichni chtějí aby se král vzdal nákladného života a vrátil se do Paříže. Král vychází vůli lidu vstříc. Ten jej za jeho moudré rozhodnutí velebí.

II. DĚJSTVÍ

Když se 6. října 1789 otevřela pozlacená vrata Versailleského paláce, obrovský kočár dovlekl krále i jeho rodinu k zámku, ve kterém sto padesát let žádný panovník nebydlel. Život v novém sídle je jen bledou vzpomínkou na zašlé časy. Antoinetta cítí, že královskou rodinu stihne neblahý osud. Jako čtrnáctiletá přišla do země a všichni ji vítali, teď slyší výkřiky hanby. Jen hrabě Fersen teď stojí králi a královně po boku a snaží se dopomoci k útěku, který by obrátil karty revoluce. Vše je naplánované, stačí jen souhlas. Král stále váhá, ale Fersen dobře ví, že revoluce je oheň, který dokáže sežehnout i ty nejnedotknutelnější. Je horká noc, 21. června 1791. Cesta královské družiny v přestrojení končí ve Varennes, jen na dohled od cíle. Poštmistr Drouet krále poznává. Lokaj není král a tvář ho vždycky prozradí. Hrabě Fersen, nemá sílu bojovat sám proti přesile. Slibuje své královně věrnost, stále doufá v pomoc evropských panovníků.

Nepřátelé lidu, Marie Antoinetta, její děti  i Ludvík XVI jsou odvezeni do vězení v pařížském Templu. Občané žádají vyhlášení republiky a smrt krále. V srpnu 1792 je republika vyhlášena. Občan Ludvík Kapet, bývalý král, je souzen a 21. října 1792 píše poslední řádky v kronice svého života. Na převýchovu je odveden Ludvík Karel, jediný syn a následník bourbonské koruny. Ševcovský verpánek má být jeho nový trůn.

Na místo šlechty přichází občané Simon a Druet. Výbor pro všeobecné blaho je úřadem, jehož jménem si oba hodlají vydobýt nové zásluhy a pokořit padlou královnu. Její osud je zpečetěn. Fouquier-Tinville, obávaný revolucionář, teď namísto chvalozpěvu pronáší poslední žalobu nad Marií Antoinettou. Soud rozhodne. Nenechte na ní ani slzu skanout. Ve vězení Consiérge života už mnoho nezbývá. Naposledy se touží setkat se svým synkem. Kdesi v cizině píše hrabě Fersen dopisy plné lásky k Marii Antoinettě. Vzpomínka nikdy neumírá. 16. října 1793. Nastává poslední chvíle, kat čeká na své vystoupení a lid svou královnu vítá.

.

Autorem fotografií je Martin J. Polák. Děkujeme Kateřině Zittové za jejich laskavé poskytnutí.


Pozvánky a konkurzy
“Fantom opery” skutečně poprvé míří do ČR, Dr. František Janeček vypsal konkurz
Pozvánky a konkurzy
Koncerty pro 100 (diváků) v Divadle Broadway
Aktuální zprávy
“Touha” Daniela Landy se vrací do Divadla Kalich
  • Vojtěch

    Moc se mi líbí obsazení. Konečně trochu obměny, neuvidíme úplně ty samé lidi jako v ostatních muzikálech, což je skvělé. Moc jsem zvědav na Škorpíkovu hudbu, u TV seriálů nebo samostatných písní mě zatím nikdy nezklamal. Synopse je slibná :)


  • Lucie

    Výborné obsazení a jsem ráda, že mezi umělci vidím i Bohuše Matuše – úžasného zpěváka s nádherným hlasem. Už se moc těším, příběh bude jistě velmi působivý :-)


  • thenardier

    antoaneta bez alternace mi přijde jako hazard


  • Radka

    Obsazení se mi moc líbí a přestože mám Moniku moc ráda, tak jsem čekala,že bude mít alternaci, přeci jen jistota je jistota.


  • Ari

    Doufám že časem zveřejní minimálně understudy na hlavní roli. Moniku moc nemusím, těšila jsem se na její případné alternace :-(


  • Karol

    Opravdu krásné obsazení, vidím v tom další muzikálovou naději, zdá se, že tento rok bude opravdu bohatý na bombové inscenace. V Brně Frankenstein, v Praze Rent, Antoinetta, Fantom opery, The Addams Family, … kdo ví, co ještě přijde. U všeho jsem napjatá a doufám, že se dílo podaří!!!


  • Tom

    Pro mě velké zklamání, že nevidím jméno Vlaďka Skalová :-(((


  • Zdeněk

    Doufám, že se časem zveřejní alternace Moniky. Naopak jsem rád že dostala další příležitost ukázat Barbara Chybová jaký talent je.


  • Líba

    Obsazení se mi líbí, ale taky bych ráda, kdyby měla Monika alternaci….


  • Pavlos

    To ja Moncu Absolonovou prim ozboznuji a doufam,ze mit alternaci nebude. Jinak skoda ze chybi Kamca nyvltova


  • terez

    já myslím že aspon understudy mít musí… ale obsazení se mooooc líbí!


  • Vlasta

    Monika Absolonová už myslím překročila ten práh snesitelnosti, je všude, nedokáže říct NE a tím pádem se stává nešťastnou náplní každé konzervy jakéhokoliv obsahu. Měla by být soudná a chápat, že žádný nemůže dělat všechno, je to jen na škodu :(((((


  • Pavlos

    Boze muj zase nenavistny komentare,milujem zavist cechu,kteri nic nedokazali a melou sr***ky….


  • niki

    Všude? Jako kde všude? Muzikály v Hybernii, teď vánoční Děvčátko, a činohry od Háty, které asi úplně namysli nemáte… Prostě ted začala spolupracovat s touhle produkcí, na to snad není nic špatného. Věřím, že bude výborná!


  • thenardier

    ale to,že se někdo někomu přesytí nemá přece se závistí nic společného a naprosto s tím souhlasím,je všude a je jí moc


  • thenardier

    a hlavně je ve všem šíleně stejná a to je to,co vadí nejvíc


  • thenardier

    a navíc a to mě třeba roztrhejte věřím tomu,že kdyby měla monika všechny ty role dostat v klasickém konkursu,tak ve většině z nich se vůbec neobjeví a o tom jsem přesvědčen,protože je tu spousta zpěvaček,které mají mnohem příjemnější barvu hlasu a nemusí na něj tolik tlačit


  • niki

    myslíte že kdyby byla tak hrozná, tak ji brňáci nechají hrát ve svých kusech, že by se dohodli na pražském uvádění Marry Poppins a Zorra? Brno všichni vychvalujete do nebe a jeho herce taky, a když jsou ochotni vzít ji k sobě tak si asi nemyslejí, že je špatná. Chápu že ne každému se musí líbit, ale je rozdíl říct “nemám ji rád a nelíbí se mi” a obecně zhodnotit “ona je špatná”… Podle mě je fér držet se první verze osobního názoru, než své neoblíbence shazovat a hodnotit stylem “takhle to je”.


  • Bidnik

    Drzim se sveho nazoru, ze me taky mrzi, ze Monika nema alternaci, jednak ji nijak extra nemusim a jednak je vzdycky zajimave porovnavat vice predstavitelu role. Take jsem cekal Korna, krome nej je tam cely 4tet:) ale jinak si myslim ze nas dost mozna ceka po delsi dobe dobry puvodni cesky muzikal. Nevim proc, ale v pripade Antoinetty tomu nejak verim:)


  • Katka

    Tady aspoň vidíte, jak to není fér byznys…někomu se něco slíbí a pak se z toho vyšoupne…nerozumím těmhle praktikám, ale po tomhle článku by tam ta Vlaďka měla být

    http://www.super.cz/217762-obchod-s-bilym-masem-s-touhle-rozkosnou-zpevackou-kseftuji-v-ceskych-muzikalech.html


  • Adam

    Obsazení je excelentní, Monika snad alternaci mít bude, byl by to velký risk. I když osobně říkám, že jít na Moniku, tak už nemám chut vidět KOHOKOLIV jiného… Leda opačné pořadí… :-)


  • Adam

    Skalová ? Slyšel jsem v Bídnícíh…. no na solové role by měla ještě počkat..


  • Tonča

    Skalová je výborná zpěvačka…. Její Eponina brala dech… a to že proběhlo něco bulvárem, nemusí znamenat že to tak bude… na to jsme už zvyklí… reklama je reklama… i když je smutné, že producenti na tom profitují, a samotní aktéři, kterých se to týká kolikrát ani nevědí, o co jde…..


  • Lia

    Těšme se na nové tváře a zpěv Jitky Jackuliak


  • veny

    Mě tam tak trošičku děsí jména Davida Deyla. Toho bych v muzikálu určitě nečekala.


  • Karol

    veny: ano, to jsem si taky říkala, ale pak jsem to nějak přešla…, to by mě vlastně zajímalo, jestli prošel konkurzem, nebo už tam byl “dosazen”, zdá se mi spíš to druhé. Taky bych ho tam nečekala, a vůbec si ho neumím představit na divadle. Myslím, že to bude úplně stejné, jako se všemi pop hvězdičkami…


  • Jana

    Že je Monika všude? A proč ne, když jí roli nabídnou. Přece nebude hrát jen v jednom představení a ne všechna jsou horentně placena. My všichni také pracujeme celý týden.


  • niki

    A jak víte že tam Vladka není proto, že se ona nedohodla s producenty… na Deyla jsem zvědavá, moc ho neznám, podle ukázek co jsem poslouchala mi přišlo že má docela příjemný hlas, jak to bude mít s herectvím uvidíme.. Ale nemyslím si že zrovna on je aý taková hvězda, aby tam musel být na tahání diváků


  • Marie

    Leckdo umí překvapit, proto nehodnotíme předem, koho bychom tam čekali, či ne.
    Ale naše parta se těší na kata Michala Smrkovského, je to náš favorit a má to vydřené a zasloužené. Každá role má svou šanci, a také každý představitel. Ať se jedná o jakoukoliv roli. Proč pořád hodnotit jen Moniku, která je výborná!!!


  • Lucy

    Jedno jméno lepší než druhé, synopse zní opravdu zajímavě… už se moc těším na tento muzikál! :)


  • Vašek

    Moc se těším na Michala Smrkovskýho a Petra Macháčka. Jsou výborní :)))


  • Bidnik

    Kdo rika o Vladce Skalove, ze by si jeste mela pockat na solove role, je bud pako nebo ji slysel zpivat v indispozici ci se ji nahodou neco nepovedlo. Protoze to byla bez nadsazky nejlepsi ceska Eponina, alespon pro me:)


  • Hanka

    Ráda uslyším Tomáše Bartůňka. V Bídnících byl skvělý!



  • Veronika P.

    Moc se na muzikál těším a jsem ráda, že se zde objeví nový tvůrčí tým. Nová hudba, libreto, texty, kostýmy.
    Obsazení mě také potěšilo moc, Tomáš Bartůněk, Dušan Kollár, Michael Smrkovský, David Uličník, Oldřich Kříž, Dušan Vitázek, Vladimír Marek… Držím celému týmu pěsti a doufám, že se dílo povede, potenciál určitě má.
    A Moniku mám moc ráda, ale také mě zarazilo, že nebude mít alteraci. Myslím ale, že pokud ne alternace, tak alespoň understudy stejně bude určitě, protože Monika je vytížená dost a muzikál se snad nebude hrát párkrát měsíčně. :)


  • Katka

    niki: a jak ty víš, že by se měla nepohodnout s producenty?


  • ven-da

    Katka – Niki nepsala “nepohodla”,ale “nedohodla”,v tom je rozdíl.A taky nepíše,že to ví,ale pouze spekuluje,jako my všichni tady,co do toho nevidíme.Pokud se k tomu nevyjádří nikdo kompetentní,tak jsou to jen dohady.


  • niki

    Přesně tak, nevím proč tam je, jen říkám že je možnost že tam není z vlastní vůle. A jinak si nemyslím, že bude Monika bez alternace :)


  • niki

    *oprava: nevím proč to tak je…


  • Radek

    obsazení je fajne,ale alternace tam asi fakt měla místo.


  • Katka

    sry, neumím číst :-D ale výsledek je stejnej….no já myslím, že alternace nakonec bude, to si nemůžou lajznout, že by jim Monika onemocněla, na to je to moc nákladný…No já jsem slyšela různé zvěsti (teda spíš zvěrstva), co se okolo děly, tak bych se ani nedivila, kdyby to obsazování nebylo úplně čisté…


  • anna leskova

    Monika je sice krásná, ale nelíbí se mi její zpěv…to její “tahání”,jako když se rozjíždí auto…těším se na Bohuše Matúše a Jardu Adamce, kterého si pamatuju z Bídníků a Monte Christa.., jsem zvědavá na hudbu Jirky Škorpíka :)


  • Peta

    A co AIDA a Ježíš? Lucie Bílá a Kamil Střihavka tam jsou taky bez alternace a zvládají to…!! Tak bych to hned neodsuzovala…A že je Monika všude? A kdo ze známých umělců není..??


  • Katka

    Střihavka je sice bez alternace, ale má understudy, který zaskočí, když onemocní, jako se to stalo na podzim. a tuším, že něco podobnýho má určitě i Bílá


  • Veronika P.

    Katka: Lucie Bílá má jako understudy Koru Lang.


  • Peta

    To já vím, že tam je understudy…Ale 99% je na nich..Tak to může být i s Monikou..


  • terez

    Ale Aida a Ježíš se hrají v divadle kde se to střídá takže se hrají se hrají třeba 2 týdny v měsíci a pak zase nějakou dobu ne, zatímco tohle se bude hrát každý týden… Ale z jedné informace která se ke mě dostala už moničinu roli zkoušela jiná zpěvačka, takže pokud z ní alternace nebo understudy opravdu bude, tak myslím že budete většinou spokojeni, at máte nebo nemáte moniku rádi


  • Bidnik

    Kdo dela Kamilovi understudy v Jezisovi?:)


  • niki

    Myslím že Michal Skořepa ještě pak Ježíše jednou hrál i po tom, co oficiálně skončil… ale nejsem si tím úplně jistá. A docela si umím představit že by v případě nouze mohl zaskočit třeba J.Holub


  • Sukie

    Obsazení výborné!!!!… jen ta Absolonka nemusí být neustále všude!!!!!!!!!


Novější komentáře »