Praha

Americký muzikál “Thrill Me – Spalující vášeň” bude mít svou českou premiéru na Divadelní lodi Tajemství


Zdá se vám, že je letošní muzikálový rok na premiéry světových titulů chudší? Pokud ano snad každého potěší, když se některý z nich vyloupne zcela nečekaně a nemusíme absolvovat ani dlouhé, často až roční čekání. Už 1. října 2015 bude mít na Divadelní lodi Tajemství českou premiéru americký komorní muzikál Stephena Dolginoffa Thrill Me – Spalující vášeň, nominovaný na Drama Desk Award, v režii Lumíra Olšovského.

Poprvé byl muzikál uveden v New Yorku v roce 2003 a do té doby se dočkal řady provedení a ocenění po celém světě: kromě amerických a evropských měst byl uveden také v Jižní Koreji nebo Japonsku.

Příběh je inspirován skutečnou událostí z Chicaga roku 1924. Dva mladí chlapci, studenti práv, zabijí z vášně čtrnáctiletého chlapce. K činu je vede pouze touha spáchat dokonalý zločin a pocit vzrušení z jeho uskutečnění.

„Násilí, manipulace, závislost – témata, o kterých se nechce ani mluvit. Ano, můžeme předstírat, že neexistují. Přitom svět je dnes plný hnusných činů. V našem nastudování muzikálu sledujeme jak plíživě se chlapec už na konci dětství stává zločincem. Člověk se přece nenarodí jako vrah!“ uvádí režisér Lumír Olšovský k muzikálu, který je nejen o vášni, touze či překračování hranic.

Hlavní role jsou velkou příležitostí pro dva mladé herce: Jaroslava Blažka a Lukáše Kunze. K tomu režisér říká: “Oba však mají velice dobře nakročeno. Navíc pro tento muzikál je výhodou, že hudebně dramatické oddělení Pražské konzervatoře kluky velice dobře připravuje jak po herecké, tak i hudební stránce. Určitě ještě o nich v budoucnosti hodně uslyšíme”.

Fragment z českého překladu Hany Novákové byl, ještě pod názvem Příběh vášně, prezentován už v prosinci 2014 na Překladatelské dílně DILIA v brněnském Divadle na Orlí v režii Petra Štěpána
a nutno říci, že se už podle krátké ukázky se jedná o sugestivní zážitek lehkou příchutí noir, který v Praze určitě ještě znásobí netradiční hrací prostor.

Protagonisté české verze muzikálu: Jaroslav Blažek a Lukáš Kunz (Foto: Petr Kurečka)

Protagonisté české verze muzikálu Thrill Me – Spalující vášeň jsou Jaroslav Blažek a Lukáš Kunz. (Foto: Petr Kurečka)

Tvůrčí tým české verze muzikálu Thrill Me – Spalující vášeň

Režie: Lumír Olšovský
Český překlad: Hana Nováková
Dramaturgie: Sylvie Rubenová
Hudební nastudování: Svatopluk Kůrka
Scénografie: Fortuna Hernández
Kostýmy: Lenka Kristiánová
Produkce: Adam Lauer

Inscenace muzikálu vzniká v produkci Divadla U22.

Premiéra: čtvrtek 1. 10. 2015 od 20 hodin, další představení pak v pátek 2. 10. 2015 od 20 hodin

Počet míst na představení: 150

Místo uvedení: DIVADELNÍ LOĎ TAJEMSTVÍ (bez plavby) – Praha – Rašínovo nábřeží.

Nalodění pasažérů probíhá cca tři čtvrtě hodiny před začátkem představení. Loď je vybavena lodním barem i sociálním zařízením. Doporučuje se teplejší oblečení. Pasažéři jsou povinni respektovat pokyny posádky lodi.

Předprodej vstupenek zajištěn v síti Ticketportal (www.ticketportal.cz) nebo ve dnech představení (1.10., 2.10. 2015) od 17,00 do 20 hodin na Divadelní lodi Tajemství.

Ceny vstupenek: 300 Kč v předprodeji (350 Kč na Divadelní lodi Tajemství)

Zlevněné vstupné pro studenty: 100 Kč (150 Kč na Divadelní lodi Tajemství)

Dětem mladším 15 let vstup povolen pouze v doprovodu rodičů.

Článek napsán s využitím tiskové zprávy.


Praha
První letmé odhalení muzikálu “Mata Hari”
Praha
Účinkující “Pomády” se poprvé převtělili do svých rolí
Praha
Multimediální muzikál “Naháči” Slávka Boury míří do GoJi, zapojte se i Vy!
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!