Praha

Veselohra se zpěvy “Švejk” se představuje


Jak se mezi Čechy traduje, muzikály vznikají opravdu ze všeho. Od nejslavnějšího upíra všech dob, přes národní spisovatelku, legendárního hliněného obránce židů, až k další české ikoně – Švejkovi. Hrát se bude na podzim v Divadle Hybernia a my už víme, kdo bude Švejk!

svejkExistují různé divadelní inscenace, inspirované slavným románem Osudy dobrého vojáka Švejka od Jaroslava Haška. V listopadu však bude mít premiéru první česká muzikálová adaptace tohoto díla. Autorem celého projektu je Václav Postránecký, který ¨napasl libreto a bude “veselohru se zpěvy” režírovat. Hudbu, která stylem bude připomínat kapelu Šlapeto (některé její členy budeme moci také vidět na jevišti), napíše Karel Mařík. O výtvarnou stránku inscenace se postará známý tým divadel Hybernia a Broadway, Šimon Caban (scéna) a Roman Šolc (kostýmy). Choreografie se ujala Kristina Bastienová.

Nejvíce však všechny zajímá, kdo bude hrát hlavní roli – Švejka. Tuto roli budou alternovat Dalibor Gondík, Martin Sobotka a Roman Štabrňák. V další rolích uvidíme Václava Vydru, Lukáše Vaculíka, Jana Čenského, Pavla Landovského, Ivana Vyskočila, Jana Rosáka, Jiřího Krampola, Janu Švandovou, Hanku Křížkovou a další.

V tuto chvíli to je o Švejkovi vše. Snad již brzy se objeví nějaké další informace na webu Švejka – svejk-muzikal.cz. Vstupenky jsou již v prodeji, zakoupit je můžete v síti TicketArt.cz. Nejlevnější pořídíte za 99 korun, naopak nejdražší za 599. V prodeji jsou také čtyři generální zkoušky za jednotnou cenu 300 korun. Termíny jsou stanoveny od listopadu 2008 do ledna 2009.


Praha
“Horečka sobotní noci” zná své hlavní představitele
Praha
Odhalení hvězdy Lucie Bílé v Chodníku slávy Hudebního divadla Karlín (+ video)
Aktuální zprávy
Muzikál RENT: Miluj, žij a plať se předvede do konce roku už jen třikrát
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!