Praha

“Aida” v Hudebním divadle Karlín zná představitele hlavních rolí


Hudební divadlo Karlín dnes v poledne oznámilo ukončení schvalovacího procesu obsazení své letošní premiéry – muzikálu “Aida” světoznámých tvůrců Eltona Johna a Tima Rice – a tak vás můžeme už nyní seznámit s obsazením hlavních rolí, zejména s alternantkou hlavní role. S Dashou se o otrokyni Aidu podělí Kamila Nývltová.

Obsazení hlavních rolí a tvůrčí tým muzikálu “AIDA”

Aida: Dasha / Kamila Nývltová

Amneris: Lucie Bílá

Radames: Václav Noid Bárta / Marián Vojtko

Zoser: Jiří Korn / Lukáš Kumpricht

Mereb: Jan Urban

Nehebka: Kateřina Nováková / Veronika Vyoralová

Faraon: Oldřich Král

Režie: Gabriel Barre
Hudební nastudování: Martin Kumžák
Český překlad a texty písní: Adam Novák
Choreografie: Ivanka Hannichová
Scénografie a kostýmy: Michaela Hořejší
Light – design: Jozef Celder
Sound – design: Petr Ackermann

První oficiální český vizuál "Aidy"

Opět otvíráme prostor k diskuzi, informace z nedávné tiskové konference si můžete připomenout zde.

Vstupenky zakoupíte v prodejní síti společnosti Ticket Art.
V samostatném prodeji jsou i vstupenky na premiéru muzikálu.


Praha
KRYSAŘ oslavil 2000. reprízu. Zároveň byl ohlášen návrat muzikálu Tajemství
Pozvánky a konkurzy
Muzikál THE BODYGUARD (Hudební divadlo Karlín) – konkurz na celé obsazení
Aktuální zprávy
Divadlo Na Fidlovačce připravuje muzikál Sugar v režii Radka Balaše
  • Jana

    Viděla jsem na konkurzu Evu Burešovou, čekala jsem, že po tom, jak z ní byla Lucie Bílá unešena na soutěži Československo má talent, že ji bude chtít mít v kolektivu AIDY. Škoda, v Hamletovi byla výborná. Měla by dostat více příležitostí. Ale jinak se moc těším na představení.


  • P@vel

    Maroš je tam, jak pěst na oko. Ptám se zahraniční producenti udělali chybu? Věkově to k sobě nejde. Domníval jsem se, že Amneris, Aida i Radames jsou relativně stejného věku, ale jsem rozčarován…


  • Linda

    Ani Lucie Bílá věkově nesedí, je tam ze všech třech nejstarší. I v Carmen to vyznělo nevěrohodně, když hrála s Peterem Strenáčikem nebo Robertem Jíchou.


  • Pavel

    Lidi, prosím vás, suďte až to uvidíte. Pak bych to chápal. Ale předem něco zatracovat je česká ubohost !!!!! Počkejte si, možná budete příjemně překvapeni. Nevím, ale na You tube originál z Broadwaye mě teda nijak neohromil.


  • Anonym

    Lucie Bílá a Jan Urban budou mít alternaci?


  • Elis

    Tak Kamila bude skvělá o tom nepochybuji a kdo nevěří, uvídí a hlavně usyší! V Lidoskopu herecky naprosto úžasná , pěvecky jasně také. A ve všem co jsem jí viděla, byla ohromující….Karlín udělal dobrý tah. Gratuluji.


  • Linda

    To Pavel: Nikdo tady nic nezatracuje, jen vyjadřujeme své pocity a názory. To se snad smí. Od toho ten server je. Naopak se většinou všichni se na Aidu těšíme. Já chci vidět všechny alternace a pak budu teprve hodnotit. Několikrát se mi někdo nezdál na roli a pak mě příjemně překvapil. Uvidíme v říjnu. Mysím si, že je to rozhodně lepší než uvádět činohru. A jestli bude příští rok Cyrano, tak to bude super.


  • EMA

    Též souhlas s Elis. Na Kamilu jsem poprvé šla nedůvěřivě, ale poté co jsem jí viděla a hlavně slyšela na jevišti (Kleopatra a později Angelika), vybírala jsem si právě jen jí a doporučovala svým známým. Úplně mě dostala v Draculovi jako Lorraine. Je to bomba, že bude v Aidě. Také si myslím, že to byl výborný tah. Těším se, pro mne výborné obsazení.


  • aja

    Ema: jsem ráda, že jsou tu i lidé, kteří Kamilu nepodceňují =). Souhlasím s Vámi, jako Lorraine byla jedinečná.


  • Adam

    Kamily Kleopatra byl děs běs. Ale v Aide jí hodně věřím , je to její styl hudby. Bude stejně dobrá jako Dasha. To také není herečka.
    A Marian zvládne cokoliv a skvěle, tedy pokud na to nebude s…t jako na mnohá představení v DH a někdy i v DB.
    Eva Burešová by měla dostat mnohem více příležitostí,je skvělá, jedna z nej CZ zpěvaček, ale má zvláštní pověst a ani se producentům nedivím.


  • Banda

    Adame nevím, možná Kamila neměla svůj den když jste jí viděl na Kleopatře vy, ale naše dámská jízda v lednu na Kleopatru vyrazila a všichni jsme měli husí kůži. Rozhodně to ale nebylo z děsu a běsu, ale z výkonu Kamily, která nás úplně dostala. Mysleli jsme, že natrefíme na Gábinu Gunčíkovou, nejprve jsme byli zklamaní, ale po výkonu Kamily nadšení. Ale samozřejmě to je jen názor.


  • Nick

    Kamila by byla dobrá zpěvačka, kdyby si nešlapala na jazyk a nesnažila se “ozvláštnit” každý druhý tón… Herecky se lepší :)


  • Bety

    Co se týče herectví u Kamily, je to asi věc názoru. Mě její herecký projev připadá strašně křečovitý a nevěřím jí ho. Ale záleží na tom, co člověku vyhovuje, znám i lidi, kteří ji zbožňují. Jediné, co se mi od ní líbilo jak herecky, tak pěvecky, byla Lorraine. Co se týká KLeopatry, z toho jsem odcházela zklamaná.. Nemůžu si pomoct..


  • Honza

    Nechápu, jak se všichni zastáváte Nývltový… To vám stačí jít do divadla na něco, co je docela dobrý? Většina lidí si řekne, že je začátečnice a neherečka, že to zahrála docela dobře. Ale promiňte, já nechci chodit na amatérské představení. Ve světě by takové lidi nedali ani do sboru nějakého muzikálu….


  • david

    Souhlasím a Honzou.


  • Zdeněk

    pro mě Kamila vždy předvádí dokonalý herecký a pěvecký výkon at to byla Kleopatra a nebo Mandalenka vše zvládá báječně myslím že kdyby nebyla skvělá tam nevyhraje roli Aidy v konkurzu mezi takovou konkurencí a že byla určitě velká nemuže být pochyb


  • Miloš F.

    A já nechápu, proč se někdo musí do Kamily zde neustále dokola opakovaně navážet, jako by to jednou nestačilo. Ale když někdo někomu zřejmě leží v žaludku nebo si asi něco musí dokazovat… A to, že je Kamila obsazována do hlavních rolí nebude asi nějaká náhoda. A s tím světem si počkejte, ještě jednou se budete divit.


  • Nick

    Tak to bych se opravdu divil.. Jééé, já bych se tak divil, že bych se ani víc už divit nemohl, to mi věřte :)


  • A. Matoušouvá

    Eva Burešová špatnou pověst má,ale jsou to pomluvy.
    Měla jsem možnost s ní několikrát spolupracovat a vždy i přes nemocné problémy, práci splnila na jedničku.
    Vím, že o dva projekty přišla, jelikož nepřijala soukromou nabídku velkých pánů.


  • Elis

    PRO NICK
    Já bych ti takovou vlepila, co je to “šlapání na jazyk”?? Poslechni si někdy Karla Gotta, nebo Dana Hůlku, Petru Janů a mnoho dalších….Furt, už s tím dej pokoj!! A možná se mužeš začni divit, aby jsi se potom příliš neodboural….a neudivil, protože tě to rozhodně nemine…


  • Nick

    to Elis: Tak u pana Gotta nebo paní Janů jsem rozhodně žádné výraznější problémy nezaznamenal :) A šlapání na jazyk pro mě znamená například: “touším být k vám upšímná” jen tak, pro upřesnění :) hezký den


  • Lufí

    po slovní přestřelce i facky?? :D zajímavé…já se stavím názorem za Nicka…Kamila opravdu není můj šálek čaje a šla bych na ní jen a pouze, kdyby Dasha dělala understudy Amneris a zrovna v tu dobu hrála…to bych Kamilu přežila…jinak jen a pouze na Dashu jako záruku kvality jak ve zpěvu, tak i v herectví, ačkoliv, jak někdo tvrdí, je neherečka, mě její styl herectví absolutně vyhovuje…toť můj názor


  • Briseis

    Chodím na muzikály často a Kamila vždy předvedla stoprocentní výkon. Měla jsem ji jako Kleopatru pár dní po její premiéře a je pravda, že mě moc nezaujala, ale pak jsem jí viděla po pár měsících ve stejné roli a dostalo mě, jak se zlepšila. Pak už jsem byla maximálně spokojená, když jsem na ni někde narazila – třeba v Draculovi, kde jsem jí viděla jako Adrianu i jako Lorraine, nebo v Křížem krážem muzikálem.
    Myslím, že Kamila je něco jako Monika Absolonová – jedni ji milujou, druzí nenávidí a nic mezi tím není. Někomu sedí, někomu ne. To záleží na vkusu.


  • thenardier

    no akorát že narozdíl od absolonové,která už má na svém kontě muzikály dva,tak nývltová ani jeden


  • Daniel

    …no to je tedy poznatek. Jenže Kamila je mladá a kolik hrála hlavních rolí…všechny důležité. A Teď bude mít i svoji , bude jí hrát jako provní…Bude to zážitek. Aida v jejím podání bude skvělá. Ale těším se i na Dashu i Lucku, souhlasím s tím , že divadlo Karlín, udělalo s Kamilu výborný tah.


  • Alča

    Jé, Kamila jako Aida. Perfektní , strašně se těším. Kamilu mám moc ráda, mockrát mě přesvědčila že umí. Kamilo, jest-li to tady budete číst, nedejte se rozhodit těmi ČESKÝMI ZÁVISTIVCI. Jste úžasná !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Neustále vás mám před očima jako Angeliku a Lorraine. DOKONALÉ.


  • Iva

    Ano, jak tu někdo psal – Kamila je něco jako Monika – obě zpívají stylem – dolaď každý druhý tón – proto jsou pro mě neposlouchatelný, Dasha je dobrá zpěvačka a těším se na ní.


  • klokan

    Thenardíére… Tvé větě – Karlín bohatě dotované divadlo – nerozumím. Pak už tedy nepodporujme nic a choďme na “muzikál” z playbacku na pražskou Broadway. Zrušme Českou televizi a koukejme se jen na Novu, zrušme Český rozhlas a poslouchejme jen Frekvenci jedna. Tak to chceš?


  • thenardier

    klokan:takhle to rozhodně nechci,ale uznejte sám-sama,že úroven,jak karlína,tak třeba zminované čt hodně upadá….a pardon,kamila,která má nijakou barvu hlasu a jen uměle dobarvuje,což předvedla na staromáku,kde jí vypadl halfplayback,je nulová herečka,pardon,ale naučit se angeliku a kleopatru z dvd zvládne i cvičená opice nemá prostě v karlíně,který byl chloubou českého hudebního divadla a dnes je tam jedna premiéra za sezonu co dělat,tak jako tam nemá co dělat samozvaná muzikálová královna…


  • thenardier

    další věc,která mě napadá,ve které roli nývltová i absolonová ukázaly,že se umí i hýbat?úkrok vlevo a dva vpravo fakt nepovažuji za tanec…lidi sakra už se proberte a přestante konzumovat to,čim vás chce krmit král kýče


  • Honza

    Thenardier: Konečně někdo, kdo tomu opravdu rozumí… Já s tímhle názorem souhlasím!


  • Blatníček

    Každý má svůj názor a každému se líbí někdo jiný. A tak to má být! Je přeci nereálné, aby všichni uznávali stejné zpěváky… Nepište, že Kamila bude hrozná… Prostě si na podzim zajděte na AIDU a pak teprve hodnoťte! :-)


  • thenardier

    ano,zajdu si na aidu,ale s profíkem dášenkou,protože za vstupenku za 600kč nejsem na amatéry zvědav


  • aja

    Blatníček: Je to věc názoru. Do divadla holt chodí, podle thenardiera a dalších, i hudebně nevzdělaní tupci (jako třeba já), kterým se Kamila líbí. Proč se tady hádat. Tak to prostě je. Komu se Kamila nelíbí, chodit na ni nemusí, je ještě jedna Aida a určitě nebude těžké zjistit, kdy která hraje. Já se na Kamilu určitě podívat půjdu.


  • thenardier

    nikoho jsem tupcem neoznačil,tek prosím nevkládat slova do úst,děkuji…je to vaše volba,já jen říkám,že za cenu vstupenky je výkon nývltové prostě málo a hotovo,ano ted budete oponovat tím,že jsem jí v tom ještě neviděl,ale takhle je to s ní všude


  • aja

    Já nikomu nevkládám slova do úst, jen mi některé příspěvky (uznávám, nejen ty vaše), trochu připadají, že se nesou v takovém duchu. Neříkám, že je Kamila všude jen skvělá, ale viděla jsem kousky kde mě nadchla (např. jako Lorraine mi připadala lepší než kterákoliv jiná Lorraine v novém uvedení Draculy).


  • thenardier

    jenže jak to asi tak muselo vypadat,když někdo nemá roli nazkoušenou jen se jí “navrčí”z dvd?já neříkám,že nemohla být dobrá,ale prostě tohle mi přijde jako podvod na diváka,ve chvíli kdy zaplatí plné vstupné a dostane nezažité výkony z tříměsíčního zkoušení,ale pouze to,že se někdo roli naučil během týdne z dvd…to,ale neni jen v případě kamily…neříkám,když jde o záskok,ale myslím,že pak není na místě uvádět toho člověka jako právoplatnou alternaci


  • aja

    Teď vás moc nechápu. Za prvé jsem napsala, že se mi líbila, takže to asi zas tak špatně nevypadalo, zadruhé jsem si kupovala lístek, když už jsem věděla, že bude hrát Kamila (ale uznávám, že v případě lidí kteří to nevěděli jim měla být nabídnuta možnost vstupenku vrátit) a zatřetí, nikdo ji jako právoplatnou alternaci neuváděl.


  • Vašek

    Kamila byla jako Lorraine neskutěčná :)… rozhodně pro mě nejlepší Lorraine..


  • Patrik

    Rada pro pana nebo paní THENARDIER: Pane, nebo paní, vezmněte to vy. Vypadá, že jste velký odborník, tak poučte dámy Absolonovou a Nývltovou jak by to mělo vypadat. Jistě v tomto oboru budete profík.


  • Blatníček

    Thenardier: Co se týče Kamily v roli Lorraine, příjde od produkce divadla dobrý tah sehnat narychlo někoho takového, kde se roli naučí (za nemocnou kolegyni) než zrušit celé představení, které je téměř vyprodáno a lidé již mají koupené vstupenky, naplánovanou cestu do Prahy apod.
    A Kamila dle reakcí návštěvníků byla dobrá!
    http://www.youtube.com/watch?v=4u5aIGZdSi8


  • Sylva

    Pane Thenardier – vy si zajděte na Dášenku za 600,-Kč a my si zase velice rádi zajdem na Kamilu za 600,-Kč. Přeci máte možnost si vybrat na koho jít. Nevnucujte lidem kdo že je lepší, ať si to zhodnotí sami. Nebo snad máte jiný názor ???????


  • thenardier

    má pro mě neposlouchatelnou barvu hlasu a navíc,když to byl tak neplánovaný záskok,je super,že se vešla do kostýmů holek:-))
    odmítám se tu dál vyjadřovat k lidem hrajícím v divadle kýče,užívejte si své mona lízy a katy mydláře sbohem


  • Sylva

    Sbohem vážený pane, vy nikam radši nechoďte. Je z vás cítit strašná nenávist a to mě trošku děsí.


  • Miloš F.

    A víte co je zajímé, že “odborník” thenardier ty “kýče” docela často navštěvuje a to opakovaně!!


  • aja

    Thenardier: Thenardier se sice už rozloučil, ale stejně si nedovedu odpustit poznámku, že jsem si všimla, že jí ty kostýmy neseděly uplně dobře. A ještě navíc mám takový dojem, že není problém kostým relativně rychle upravit, dělá se to celkem běžně v případě, že účinkující zhubne nebo ztloustne nebo v případě těhotných hereček, tak nevím, proč by to nešlo i v případě záskoku. Vaše teorie dle které to byl nějaký děsně promyšlený marketingový tah, či obrovský podvod vůči divákům, nechat vystupovat Kamilu jako Lorraine mi přijde mírně na hlavu postavená.


  • Sylva

    Miloš F: souhlas, všimla jsem si, že zde má vždy dost převážně negativních příspěvků. Otázkou zůstává kdo že “odborník thenardier” vlastně je. Možná bychom se divili.


  • Daniel

    Thenardier: ty kluku, nebo holko,to je jedno, ty jen závidíš…a jsi podle všeho ženská, když mluvíš o to, že se někdo nevejde do kostýmu a asi jsi zhrzená ženská. Lituju tě, ale nás neodradíš. Zajdi si na ušní a nědělej z nás blbce. Když tady píšeš tohle, tak z ostatních děláš úplné hluché barbary a to my tady teda nejsme, že ??? Dej už nám pokoj a zamysli se nad sebou, nad svoji zlobou, nenávistí….Raději se usmívej na svět a buď ráda, že tu můžeš být a nebuď zlá….
    Kamila je sluníčko a zpěvačka je moc dobrá o tom nás už dávno přesvědčila.


  • aja

    Daniel: Já jsem to s těmi kostýmy pochopila jinak. Thenardier se,podle mě, snažil/a naznačit, že je divné, že se Kamila vešla do kostýmu Lorraine, když hrála jen jako neplánovaný záskok. Myslím že má z nějakého důvodu pocit, že to byl nějaký předem promyšlený tah. Tak jsem si jen dovolila upozornit, že ji v některých scénách neseděl kostým (tedy přesněji, byla to paruka). A myslím si také, že z něj/ní nečiší nenávist a zloba ale jen přehnaná nedůvěra. No a že je předpojatý/á vůči Kamile je jeho/její věc…možná kvůli tomu přijde o příjemný zážitek, ale to nás nemusí zajímat. =)


  • Kiky

    je zvláštní, jak tu “někteří” shazuji HDK z toho, že obsadilo Kamču do role Aidy… promiňte, ano Karlín vybral Kamču… ale Kamča pak musela být v zahraničí také schválená!!
    Poté, že neumí tančit??? thenardier – hochu/děvče… neboj Kamča umí tančit! a to vím až moc dobře! a na konkurzech se dělalo mnoho kol, které byly tanečně náročné… a že nemá zajímavou barvu hlasu?? vyndej si špunty z uší a zaposlouchej se! Aida je ve stylu černošské hudby, což je Kamče hodně blízké, tento styl sama zpívá….
    Takže to shrnu asi takto, nejdříve si zameť před svým prahem a pak se ukaž… jdi na konkurz, všem předveď, jak se to vše má dělat správně, kdo dělá kde chyby, kdo je naprostej mamlas… pouč Kamču s Mončou, protože dle tebe jsou naprostá jelita… a až toto vše dá do kupy, tak dej vědět, ráda si přečtu tvůj závěr! Všichni na Tebe jistě čekají přímo s otevřenou náručí :D


« Starší komentáře Novější komentáře »