Aktuální zprávy

Muzikál POPELKA na ledě vyráží na své další turné


V neděli 26. listopadu vyráží na své turné po České republice muzikál Popelka na ledě, přičemž zavítá i do Německa a na Slovensko. Několikaměsíční pouť Popelka zakončí 13. ledna 2018 v pražské O2 areně, kam se vrací po třech letech.

V pražském Muzeu Grévin si před začátkem turné dali dostaveníčko někteří protagonisté. Ústřední krasobruslařská dvojice Konstantin Gavrin a Anastasia Martyusheva, která ztvárňuje hlavní role Prince a Popelky se nejprve uvedla efektní zvedačkou. Poté se obsazení muzikálu v čele s Danou Morávkovou, Tomášem Savkou a Ondřejem Rumlem přesunulo na Staroměstské náměstí a za velkého zájmu turistů si užilo jízdu v kočáře, což se tematicky k muzikálu o Popelce skvěle hodilo.

Konstantin Gavrin a Anastasia Martyusheva

Konstantin Gavrin a Anastasia Martyusheva

D. Morávková, K. Gavrin, A. Martyusheva, T. Savka, O. Ruml

D. Morávková, K. Gavrin, A. Martyusheva, T. Savka, O. Ruml

Kouzelný muzikál na ledě Popelka v rámci Turné 2017/2018 navštíví tři státy a deset měst. Na svých cestách se muzikál představí nejvýchodněji ve slovenských Košicích, nejzápadněji v německém Düsseldorfu a vyvrcholí po Novém roce v pražské O2 areně.

POPELKA na ledě TURNÉ 2017/1018

  • 26. 11. 2017 (11 a 15 h.) – ZLÍN – ZS Luďka Čajky
  • 29. 11. 2017 (17:30 h.) – LIBEREC – Home Credit Arena
  • 2. 12. 2017 (14 a 18 h.) – BRNO – DRFG Arena
  • 6. 12. 2017 (17:30 h.) – PARDUBICE – Tipsport Arena
  • 9. 12. 2017 (13 a 17 h.) – KOŠICE – Steel Arena
  • 12. 12. 2017 (17:30 h.) – ČESKÉ BUDĚJOVICE – Budvar aréna
  • 15. 12. 2017 (19:30 h.) – DÜSSELDORF – ISS Dome
  • 16. 12. 2017 (15 h.) – DÜSSELDORF – ISS Dome
  • 19. 12. 2017 (17 h.) – KARLOVY VARY – KV Arena
  • 22. 12. 2017 (17 h.) – OSTRAVA – OSTRAVAR ARÉNA
  • 23. 12. 2017 (11 h.) – OSTRAVA – OSTRAVAR ARÉNA
  • 13. 1. 2018 (14 a 18 h.) – PRAHA – O2 arena

Informace o vstupenkách naleznete na webu muzikálu www.PopelkaNalede.cz

Hlavním postavám Popelce a Princi opět propůjčí své hlasy Lucie Bílá a Ondřej Ruml. Na třicetimetrové scéně s točnou, která je vystavěna na ledové ploše do podoby zámku, zámecké zahrady i podzámčí, ztvární další role herecké a pěvecké osobnosti, jako jsou Tomáš Savka, Dalibor Gondík, Dana Morávková, Hana Křížková, Vlastimil Harapes, Hana Buštíková, Renáta Podlipská, Leona Černá Stříbrná, Rudolf Kubík a další.

Scénář napsal Jindřich Šimek, původní autorskou hudbu složil Petr Malásek, texty písní jsou z pera Václava Kopty a scéna je dílem Petra Hlouška. Novinkou oproti předešlým letům je přidaná LED stěna, která má celou scénu ještě více prosvítit a dodat jí tu správnou pohádkovou podobu.

POPELKA na ledě v Muzeu Grévin

POPELKA na ledě v Muzeu Grévin

Co o Popelce na ledě říkají Dana Morávková a Tomáš Savka?

„Kdybych se stále věnovala krasobruslení, už nyní bych byla v důchodu, takže jsem ráda, že jsem nakonec stále u herecké profese. O to víc ale obdivuji výkony krasobruslařů během představení. Umím si představit, co to pro ně znamená a jaká je to dřina. Vždyť v sólových krasobruslařských číslech Princ s Popelkou společně předvádějí ty nejtěžší zvedané figury včetně spirály smrti,“ oceňuje Dana Morávková, která se zhostí role Královny.

Pro Tomáše Savku v roli Pohádkového čaroděje má tento muzikál i zásadní osobní nádech. „Miluju pohádku Tři oříšky pro Popelku. A navíc tento muzikál mě svedl dohromady s mojí současnou ženou Zuzanou. Pro mě je to první muzikál na ledě. Je to krásně zrežírované, divák se snadno nechá unést pohádkovou atmosférou. Je to úplně jiné, než klasické divadlo. Když v hale, jako je O2 arena divák zatleská, je to opravdu bouřlivé. Mám tam i jedno místo, kdy trnu za kolegy krasobruslaře, aby vše dobře dopadlo. To když v čísle Hvězdy přijede na led dvojice a skočí salto vzad. To pokaždé zatnu palce, aby to nikdo neviděl. Když doskočí, odlétne led a diváci začnou bouřit. To je prostě nádhera,“ pochvaluje si Tomáš Savka.

Popelčin střevíček

Popelčin střevíček

Autorem fotografií je Lukáš Procházka

Aktuální zprávy
Fantazie na kolečkách aneb záhada mizejících hraček (+ vstupenky na premiéru)
Aktuální zprávy
Muzikál Carmen se vrací s podtitulem: Zpět v původním obsazení!
Aktuální zprávy
Kompletní obsazení muzikálu ČARODĚJKA (Wicked) v Goja Music Hall
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!