Ostrava

Muzikálový koncert 10 let muzikálu v Ostravě na ČT art


Koncert k 10 letům éry ostravského muzikálu představí průřez významnými tituly tohoto období a i ochutnávku z inscenací, které jsou dosud na repertoáru.

V živém přenosu České televize se divákům představí domácí i hostující sólisté divadla. Konkrétně nositelé Cen Thálie Martina Vlčková, Hana Fialová a Tomáš Savka. A s nimi také Dasha, Soňa Jungová, Lukáš Adam, Juraj Čiernik, Lukáš Vlček, Michaela Horká, Patricie Janečková, Roman Harok, Tomáš Novotný a další.

22. února 2021 ve 20:15 na ČT art

V průběhu koncertu zazní skladby z těch nejúspěšnějších muzikálů celého desetiletého období. Mimo jiné: Marguerite, Evita, Pět let zpět, Děj se co děj, Sunset Boulevard, Rebecca, Thrill Me, Fantom Londýna, Jesus Christ Superstar, Edith a Marléne, Kočky, Pardon My English, West Side Story, Květiny pro paní Harrisovou… a úplná novinka – Harpagon je lakomec?

Režisérkou a scénáristkou jubilejního koncertu je šéfka souboru opereta/muzikál v NDM Gabriela Petráková, která společně s šéfdirigentem Jakubem Žídkem vytvořila pro televizní diváky muzikálovou iluzi a klenbu svého desetiletého působení.

V Ostravě je dnes možno spatřit muzikály, na které jsme se museli v minulosti vydávat daleko za hranice. Gabriela Petráková k tomu říká: „Tato skutečnost je našemu ostravskému publiku dlouho známa. A máme radost, že se o tom nyní mohou přesvědčit diváci České televize v celé zemi.“

Dramaturg koncertu Michael Prostějovský dodává: „Až pominou koronavirová opatření, přijeďte do Ostravy na skvělé muzikály!  Od vás sem, je to stejně daleko, jako z Ostravy k vám.“

Foto: Martin Kusyn

Pozvánky a konkurzy
Bára Basiková zazpívá v Divadle Kalich poprvé na komorním recitálu (+ soutěž o 3×2 vstupenky)
Pozvánky a konkurzy
Muzikál WE WILL ROCK YOU vypisuje doplňující konkurzy a představuje tvůrčí tým
Pozvánky a konkurzy
Úspěšný muzikál CHICAGO opět v ČR, je vypsán konkurz
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!