Ostrava

Komorní muzikál THRILL ME (Vzruš mě!) uvede Divadlo „12“ v Ostravě


Nově otevřená studiová scéna Divadlo „12“ v rekonstruovaných prostorách Divadla Jiřího Myrona zahajuje svoji dramaturgickou linii atraktivních komorních titulů muzikálem THRILL ME (Vzruš mě!) z pera Stephena Dolginoffa.

Nový prostor Divadla „12“ umožňuje představit divákům souboru operety/muzikálu díla, která by na velkém jevišti typu Divadla Jiřího Myrona neměla opodstatnění a ztrácela by na svém kouzlu, které tkví právě v jejich komornosti a intimitě. To je i případ muzikálu THRILL ME (Vzruš mě!) pro dva herce, který se na české scéně objevuje teprve podruhé.

Lukáš Adam, Richard Pekárek Thrill Me

Lukáš Adam, Richard Pekárek

Příběh muzikálu je situován do prostředí Chicaga třicátých let a je inspirován skutečnými událostmi dvou mladíků na prahu dospělosti Nathana Leopolda a Richarda Loeba, jejichž chladnokrevný zločin v té době otřásl nejen americkou společností. Nakolik byla jimi spáchaná vražda mladého chlapce touhou po dokonalém zločinu a jakou roli v ní hrála vášeň mezi těmito dvěma muži se budou moci přesvědčit diváci Divadla „12“.

Komorní muzikály jsou ve světě čím dál vyhledávanějším žánrem. Poprvé bylo dílo uvedeno v New Yorku v roce 2003, následovalo úspěšné uvedení na off-Brodwayi a se stejným úspěchem v několika dalších zemích. K této linii se nyní připojuje i Divadlo Jiřího Myrona v Ostravě. V překladu Hany Novákové bude režírovat Juraj Čiernik.

Ve scéně Marty Roszkopfové se v ústřední dvojici studentů představí Lukáš Adam nebo Tomáš Krpec jako Nathan a Richard Pekárek nebo Adam Živnůstka coby Richard. Nedílnou součástí bude i živý klavírní doprovod Michaely Kadlecové či Jakuba Žídka, který se postaral i o hudební nastudování.

Premiéra 12. května 2019 v 19.00 hodin v Divadle „12“

Adam Živnůstka, Tomáš Krpec Thrill Me

Adam Živnůstka, Tomáš Krpec

FOTOGALERIE

Foto: Martin Popelář (NDM)

Ostrava
Volá Londýn aneb nejslavnější britské muzikálové melodie zazněly v Ostravě
Pozvánky a konkurzy
Ostrava uvede “Evitu” a vypisuje konkurz na obsazení rolí
Ostrava
NDM uvede nový český muzikálový epos “Zvoník u Matky Boží”
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!