Aktuální zprávy

Fantom Londýna slavil úspěch na muzikálovém festivalu DIMF v jihokorejském Daegu


Původní český muzikál Fantom Londýna v pondělí 13. července vyhrál hlavní cenu Mezinárodního muzikálového festivalu v jihokorejském Daegu. Kromě toho byl oceněn hlavní představitel v roli Henryho Lukáš Adam jako nejlepší herec festivalu a Jana Musilová, které ztvárnila roli Matky, získala cenu ze nejlepší vedlejší ženskou roli.

Martina Šnytová získala nominaci na cenu v kategorii hlavní ženská role, avšak v cenu ji neproměnila. S Fantomem Londýna, tedy zcela novým příběhem o legendárním hromadném vrahovi Jacku Rozparovači, hostoval soubor Národního divadla moravskoslezského v Ostravě, který uvádí tento muzikál ve světové premiéře již dva roky.

Ceny osobně převzali oba představitelé a režisér a spoluautor libreta Lumír Olšovský s Pavlem Bárem, který se jako scénárista rovněž podílel na vzniku muzikálu. Autorem hudby k muzikálu je Radim Smetana, písňové texty napsal Michael Prostějovský. Oba laureáti, Jana Musilová a Lukáš Adam v daných rolích vystupují i v pražské inscenaci, kterou uvádí pod názvem Přízrak Londýna od letoška Divadlo Hybernia. Celkem se Fantom Londýna v průběhu festivalu odehrál před vyprodaným hlediště pro tisíc pět set diváků čtyřikrát a skladby z něho zazněly i na slavnostním vyhlášením cen, které v přímém přenosu vysílala celostátní jihokorejská televize.

Pavel Bár, Lumír Olšovský, Jana Musilová a Lukáš Adam

Pavel Bár, Lumír Olšovský, Jana Musilová a Lukáš Adam

Zdroj: Tisková zpráva agentury Musical-media


Aktuální zprávy
Vojtko, Vítek, Kříž, Bragagnolo alias 4 Tenoři chystají sérii koncertů
Aktuální zprávy
EXKLUZIVNĚ: Obsazení premiéry muzikálu VODA NAD VODOU v Divadle Kalich
Aktuální zprávy
Petr Gazdík bude jako Valjean hostovat v pražských “Bídnících”
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!