Aktuální zprávy

Muzikál Davida Bowieho LAZARUS míří do Prahy


Poslední dílo jedné z nejvlivnějších světových hudebních ikon Davida Bowieho, muzikál Lazarus, se konečně představí i českému publiku. Premiéry jsou naplánované na 11. a 12. října 2019 v divadle Komedie.  České nastudování vznikne v režii Mariána Amslera a v hlavní roli se představí Igor Orozovič  nebo Ondřej Ruml.

Muzikál Lazarus se poprvé představil na konci roku 2015 v New York Theatre Workshop a byl jedním z  posledních děl, které David Bowie dokončil před svou smrtí 10. ledna 2016. Následovalo úspěšné uvedení v  King’s Cross Theatre v Londýně. Hlavní roli u obou inscenací ztvárnil herec Michael C. Hall, jenž se proslavil mimo jiné rolí v televizním seriálu Dexter. Další uvedení Lazaruse následovala například ve Vídni, v Düsseldorfu, Hamburku, Norimberku, Amsterdamu či v Oslu. Od konce května 2019 je na repertoáru Arts Centre – Playhouse v Melbourne a od října se na komorní muzikál Lazarus může konečně těšit i Praha.

David Bowie napsal muzikál Lazarus společně s irským dramatikem Endou Walshem a kromě jeho starších hitů v něm zaznívají i písně z alba Blackstar, vydaného krátce před zpěvákovou smrtí. Jde o  melancholický příběh o samotě, sebedestrukci a potřebě lásky. Navazuje na více než čtyřicet let starý film Muž, který spadl na Zemi, ve kterém ztvárnil Bowie roli mimozemšťana Newtona. Téma cizince mezi lidmi zůstává, přidávají se však motivy vyhoření, závislosti a především velké potřeby návratu do čistého života, světa a duše. Kromě Newtona tak poznáváme sebevědomou Elly, které setkání s  tajemným excentrikem změní život, jejího nudného manžela Zacha, černého anděla Valentina, dávného hrdinova přítele Michaela nebo „ideální pár“ Bena a Maemi. A pak je tu ještě Dívka – naděje, s níž je možné letět ke hvězdám. Muzikál, který již sklízí úspěch na evropských scénách, uvedou Městská divadla pražská na scéně divadla Komedie v české premiéře 11. a 12. října 2019.

OBSAZENÍ
LAZARUS

Thomas Jerome Newton – Igor Orozovič / Ondřej Ruml
Elly, jeho asistentka – Nina Horáková
Dívka – Erika Stárková
Valentine – Pavol Smolárik
Ben/Michael – Michael Vykus
Maemi – Huyen Vi Tranová
Zach – Michal Bednář

Stav k 12. 6. 2019

TVŮRCI

Režie: Marián Amsler
Dramaturgie: Jana Slouková
Scéna: Juraj Kuchárek
Kostýmy: Eva Jiřikovská
Původní instrumentace a aranžmá: Henry Hey
Hudební nastudování: Jan Aleš
Pohybová spolupráce: Stanislava Vlčeková
Překlad libreta: Michal Zahálka

Vstupenky můžete zakoupit již nyní v pokladnách Městských divadel pražských nebo on-line ZDE.

Představení je titulkováno do angličtiny. Písně Davida Bowie jsou v anglickém originále s českými titulky.
The songs of David Bowie are sung in their English original versions with Czech surtitles. Dialogues are spoken in Czech, surtitled into English.
Původní instrumentace a aranžmá Henry Hey.
Muzikál Lazarus je uváděn po dohodě se společnostmi Robert Fox a Jones/Tintoretto Entertainment a New York Theatre Workshop.


.


Aktuální zprávy
Na začátku nové sezóny ozvláštní muzikál Krysař účast Markéty Schimmerové Procházkové a Jana Kříže
Praha
Česká premiéra muzikálu PLES UPÍRŮ slibuje největší upíří podívanou od dob Draculy
Aktuální zprávy
Divadlo Hybernia přivítá miliontého návštěvníka
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!