Aktuální zprávy

4XM – přímý přenos muzikálového koncertu z Malé scény Divadla J. K. Tyla


Na sobotu 6. února 2021 plánuje Divadlo J. K. Tyla přímý přenos muzikálového koncertu 4XM, jehož program budou tvořit nejlepší čísla z muzikálů Hair (Vlasy), Rent, Probuzení jara (Spring Awakening) a Fun Home.

Česká premiéra posledního jmenovaného díla (Fun Home), jež vzniklo v roce 2013 podle autobiografického komiksového bestselleru spisovatelky Alison Bechdelové, se měla odehrát v režii Lumíra Olšovského letos v únoru. Bohužel kvůli koronavirové pandemii a s ní spojeným uzavřením divadel muselo být uvedení tohoto emotivního díla přeloženo o rok, tedy na únor 2022.

„Abychom tento nezbytný krok našim divákům a fanouškům alespoň částečně vynahradili a zároveň je s u nás prozatím neznámým muzikálem Fun Home seznámili, připravili jsme koncert 4XM, během něhož vystoupí mladí členové muzikálového ansámblu za doprovodu orchestru řízeného nejen dirigentem Daliborem Bártou, ale i dosud ‚pouze‘ hercem Pavlem Režným,“ odkrývá záměr koncertu dramaturg souboru Pavel Bár.

Koncert proběhne v původně plánovaném termínu – 6. února 2021 od 19.00 na Malé scéně DJKT a jeho přímý přenos mohou nejen fanoušci plzeňského muzikálu sledovat na YouTube kanálu DJKT. Plánovaná délka koncertu je 100 minut včetně přestávky a bude ho možnost zhlédnout pouze jednou, v daném termínu.

„Stále zkoušíme nejen stávající repertoár, ale také připravujeme nové premiéry. Chceme být připraveni a po uvolnění opatření být schopni co nejdříve přivítat diváky v našich hledištích, i když to bude jen pro omezený počet,“ zdůrazňuje ředitel divadla Martin Otava. „A aby si naše snažení, které se bohužel stále děje za zavřenými dveřmi, mohli alespoň zprostředkovaně užít i naši diváci, plánujeme natočit a on-line zpřístupnit, kromě zmíněného koncertu, i vybrané připravované premiéry. Pokud se v nejbližší době divadla nebudou moci otevřít, rádi bychom divákům nabídli i další tituly z našeho repertoáru, například balet Zkrocení zlé ženy, komedii Brouk v hlavě nebo generacemi oblíbenou Prodanou nevěstu,“ dodává.


Plzeň
Obsazení plzeňské premiéry muzikálu DUCH doplnila hostující Dasha
Pozvánky a konkurzy
MUŽ SE ŽELEZNOU MASKOU vyhlašuje konkurz do nového muzikálu Michala Davida v Divadle Broadway
Aktuální zprávy
Premiéra muzikálu “Casanova” na zámku Hluboká se blíží (+ hudební ukázka)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!