Aktuální zprávy

Letní muzikálové produkce – VELKÝ PŘEHLED


Divadelní sezóna 2017 – 2018 právě končí a před tou další nás jako každý rok čekají dva měsíce divadelních prázdnin. Pro ty, kterým by se po muzikálovém divadle za tu dobu přeci jen zastesklo, je dobrou zprávou, že i v létě je kam vyrazit. Ať už jde o muzikály přenesené z kamenných scén na letní scény na hradech a zámcích, speciální letní produkce či koncertní verze oblíbených muzikálů, je z čeho vybírat.

Pro snazší orientaci přinášíme velký přehled míst, kam můžete v létě vyrazit za muzikálem.

Městské divadlo Brno na Biskupském dvoře

Jak jsme vás již informovali, Městské divadlo Brno ukončuje divadelní sezónu jako každý rok sérií představení uváděných na Biskupském dvoře. V roce 2018 se na Zelný trh do areálu Moravského zemského muzea vrací již podeváté, tentokrát s muzikály My Fair Lady ze Zelňáku (v období 3. – 5. července 2018), Noc na Karlštejně (7. – 9. července 2018), Brněnské kolo (29. června – 1. července 2018), či s letošní novinkou, Třemi mušketýry, která měla premiéru již 17. 6. 2018 a znovu se odehraje ještě v období 11. – 13. července 2018.

Poslední vstupenky jsou k dispozici na webových stránkách divadla.

Brněnské kolo, My Fair Lady ze Zelňáku, Tři mušketýři, Noc na Karlštejně

Brněnské kolo, My Fair Lady ze Zelňáku, Tři mušketýři, Noc na Karlštejně

Divadelní léto na vodním hradě Budyně nad Ohří

O novém kulturním projektu společnosti Comedy Production, s. r. o., ve spolupráci s městem Budyně nad Ohří a Severočeským divadlem v Ústí nad Labem jsme vás již rovněž informovali. Vodní hrad nedaleko Roudnice nad Labem bude hostit známé muzikály Noc na Karlštejně (24. a 25. 8. 2018) a Zvonokosy (17. a 18. 8. 2018) v provedení Severočeského divadla v Ústí nad Labem a společně s nimi i hudební pohádku Tři veteráni (21. 7. 2018) divadelní společnosti INDIGO Company, která bude uvedena namísto původně plánované koncertní verze muzikálu Shrek (zrušeno z důvodu nedořešených autorsko-právně-producentských vztahů bylo i uvedení muzikálu Romeo a Julie Zdeňka Bartáka).

Kromě muzikálů pak můžete na Budyni vyrazit i na koncerty Daniela Hůlky, Mariana Vojtka či Báry Basikové.

Vstupenky můžete zakoupit na obchodním oddělení Comedy Production, s. r. o., (vstupenky@comedyproduction.cz, +420 725 904 634), či v sítích Ticketportal a GOOUT.

Noc na Karlštejně, Zvonokosy, Tři veteráni

Noc na Karlštejně, Zvonokosy, Tři veteráni

Daniel Hůlka, Bára Basiková, Marian Vojtko

Daniel Hůlka, Bára Basiková, Marian Vojtko

Noc na Karlštejně naposledy na hradě Karlštejn

Pro velký divácký úspěch a uznání odborné kritiky bude jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších českých muzikálů s písněmi Karla Svobody o císaři Karlu IV. a jeho hradě Karlštejně, na němž podle údajného zákazu nesměly přebývat ženy, znovu uveden i přímo na hradě Karlštejn, na jeho Purkrabském dvoře. V roce 2018 se zde s hradem rozloučí poslední sérií představení před jeho plánovanou rekonstrukcí.

Vstupenky na všechny termíny jsou aktuálně bohužel zcela vyprodané.

Noc na Karlštejně

Noc na Karlštejně

Divadelní léto Hluboká nad Vltavou a Jedna noc na Karlštejně

Jiná adaptace stejného příběhu o císaři Karlu IV. a jeho Karlštejně podle Jaroslava Vrchlického, tentokrát v nastudování Divadla Pikl se od 14. 7. 2018 do 18. 8. 2018 bude hrát na nádvoří známého jihočeského hradu Hluboká nad Vltavou. Muzikál autorů Zdeňka Bartáka a Petra Markova bude stěžejním pilířem Divadelního léta Hluboká nad Vltavou 2018, v rámci kterého se rovněž odehraje i koncert Lukáše Randáka (12. 8. 2018) či Hudební večer Divadla Pikl (24. 8. 2018).

Vstupenky je možné zakoupit v prodejní sítí CBsystem či na telefonním čísle 723 480 229.

Jedna noc na Karlštejně

Jedna noc na Karlštejně

Lukáš Randák - narozeninový koncert

Lukáš Randák – narozeninový koncert

Muzikálové večery na zámku Lednice a Zámecké muzikálové noci ve Valticích

Výpravné koncertní verze úspěšných muzikálů Tři mušketýři (27. 7. 2018), Angelika (28. 7. 2018) a Muž se železnou maskou (29. 7. 2018) známého skladatele Michala Davida, standardně uváděných v pražském Divadle Broadway, zavítají nejprve na státní zámek Valtice, aby se pak v rámci několika srpnových večerů představili i na nedalekém státním zámku Lednice, Angelika 24. 8. 2018, Tři mušketýři 25. 8. 2018 a Muž se železnou maskou 26. 8. 2018, zatímco ve Valticích je v srpnu vystřídají koncertní verze neméně úspěšných muzikálů Sagvana Tofiho Děti ráje (23. 8. 2018) a Čas růží (24. 8. 2018).

Vstupenky na všechny koncerty jsou stále k dispozici – do Lednice v prodejní síti Ticket Art, do Valtic v prodejní síti Ticketportal.

Muž se železnou maskou, Tři mušketýři, Čas růží, Angelika, Děti ráje

Muž se železnou maskou, Tři mušketýři, Čas růží, Angelika, Děti ráje

Freddie v Divadle Radka Brzobohatého

Muzikál o životě legendárního Freddieho Mercuryho nazvaný jednoduše Freddie (scénář a režie Karel Janák) měl premiéry v Divadle Radka Brzobohatého teprve 14. a 15. dubna 2018. Díky obrovskému diváckému zájmu o něj se však divadlo rozhodlo, že poprvé ve své historii bude hrát i v letním období, a to právě muzikál Freddie, v termínech 9., 30. a 31. července a 1., 14., 15., 22., 23., 28., 29. a 30. srpna 2018. Přečíst si můžete i naší recenzi.

Vstupenky je možné zakoupit na stránkách Divadla, přímo v jeho pokladně či je rezervovat na emailu vstupenky@divadlorb.cz či na telefonních číslech +420 224 229 441 a +420 773 460 094.

Freddie

Freddie

Alenka v kraji zázraků v přírodním amfiteátru Konopiště

Výpravný pohádkový muzikál Vašo Patejdla, Jana, Aleny a Kristýny Pixových inspirovaný příběhy Alenky v říši divů dle Lewise Carrolla se poprvé představil v září 2016 v divadle Hybernia. Letos 24. srpna pak původní český rodinný muzikál zavítá do přírodního amfiteátru v Zámeckém parku Konopiště.

Vstupenky je možné zakoupit např. v prodejních sítích Ticket Art či Ticket LIVE.

Alenka v kraji zázraků

Alenka v kraji zázraků

Za divadlem na Hněvín 2018

V prostorách mosteckého hradu Hněvín bude letos v létě hostovat pražská divadelní společnost INDIGO Company, s. r. o., která zde mimo jiné na závěr letního programu 1. a 2. září 2018 uvede hudební pohádku Tři veteráni, se kterou se již předtím, jak bylo výše uvedeno objeví i na vodním hradu Budyně nad Ohří.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal či v  CK Čedok v Mostě.

Tři veteráni

Tři veteráni

Miluju tě, ale… na Chebském hradu

Hudební komedie Miluju tě, ale… v inscenaci Západočeského divadla v Chebu se na závěr letních prázdnin, konkrétně 28. a 29. srpna 2018, představí na Chebském hradu. Komorní muzikál si svou premiéru v Chebu odbyl nedávno, 24. března 2018, a hrají a zpívají v něm Karolína Jägerová, Pavla Janiššová, David Beneš, Petr Németh, Irena Žídková (piano) a Jan Moc nebo Anna Volková (housle).

I zde jsou vstupenky stále k dispozici.

Miluju tě, ale…

Miluju tě, ale…

Olomoucké kulturní prázdniny

Na nádvoří Olomoucké radnice na Horním náměstí se ve čtvrtek 19. 7. 2018 odehraje koncertně-divadelní verze muzikálu Vlasy, která vznikla již v roce 1998 po ukončení divadelní verze. Ta se hrála na pražském Výstavišti v divadle Pyramida, kde měla úctyhodných 230 repríz. Z účinkujících v této divadelní verzi se zformovala sestava, která začala objíždět vlasti české, moravské a slovenské a v červenci dorazí i do Olomouce.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal.

Vlasy

Vlasy

Léto ochotnických divadel 2018

Na prknech divadla Studio DVA se v letních měsících představí několik ochotnických souborů, mezi nimi i Divadelní spolek Tyl Rakovník se svou adaptací muzikálové komedie Šakalí léta – muzikálem o svobodě, nezávislosti, rudé hvězdě a hlavně rokenrolu.

Vstupenky seženete na webových stránkách Studia DVA.

Šakalí léta

Šakalí léta

Zapomněli jsme na nějakou akci?
Napište své letní muzikálové tipy do komentářů, rádi je přidáme do přehledu!


Recenze a reportáže
Memoriál Honzy Dvořáka – Průhonice 2009
Nosiče
CD s českou nahrávkou “Mary Poppins” je na světě
Aktuální zprávy
Kino Aero uvede v přímém přenosu muzikál “Fela!” z londýnského West Endu
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!