Aktuální zprávy

Kleopatra oslaví 15 let, Michal David píše pokračování Tří mušketýrů


Producent Oldřich Lichtenberg bude mít na začátku příštího roku hned dvojitý důvod k oslavě. Jeho Divadlo Broadway a první tamější muzikál Kleopatra oslaví své 15. výročí. Při té příležitosti se Kleopatra vrací na 30 exkluzivních repríz, a to ve staronovém obsazení. Na tiskové konferenci v Art-n-coffee také Michal David prozradil plány na svůj další muzikál Muž se železnou maskou.

Muzikál Kleopatra je jedním z nejznámějších původních českých muzikálů, od své premiéry v roce 2002 se stále s úspěchem v blocích uvádí ve svém domovském Divadle Broadway, ale také na hostování po České a Slovenské republice a dokonce také v Jižní Koreji. V titulní roli se vystřídalo několik generací zpěvaček, tou nejznámější Kleopatrou se stala Monika Absolonová, která se rolí nesmazatelně vryla do povědomí českých diváků.

Výroční uvedení k 15 letům startuje v Divadle Broadway 14. ledna a producenti mají v plánu uvést 30 exkluzivních repríz. V hlavní roli se budou alternovat Radka Fišarová, Kamila Nývltová a Alžbeta Bartošová.

Roli Marca Antonia nově ztvární Josef Vágner, který ovšem v Kleopatře není žádným nováčkem. “Do muzikálu Kleopatra jsem nastoupil v roce 2006, bylo mi tehdy 15 let a od té doby hraji Ptolemaia. Od ledna mi k němu přibyde ještě role Marca Antonia, kterou budu alternovat s Pepou a Marianem.

Producent Oldřich Lichtenberg, nová herecká posila Alena Mihulová a Michal David

Producent Oldřich Lichtenberg, nová herecká posila Alena Mihulová a Michal David

Druhou posilou bude herečka Alena Mihulová, držitelka Českého lva za rok 2015. Ta ztvární roli bohyně Isis, která společně s Jupiterem provází dějem. “Jsem ráda, že mohu poprvé hrát v Divadle Broadway. Muzikál Kleopatra jsem viděl před 12 lety a moc se mi líbil, včetně výstupů bohyně Isis, takže se těším, až si ji budu moci zahrát,” prozradila Mihulová na tiskové konferenci.

V muzikálu se dále objeví např. Daniel Hůlka, Marian Vojtko, Linda Finková, Josef Vojtek, Tomáš Trapl nebo Bohouš Josef. Muzikál Kleopatra se bude od ledna do konce divadelní sezóny střídat s muzikály Adéla ještě nevečeřela, Angelika a Mýdlový princ.

Obsazení muzikálu Kleopatra 2017

 Kleopatra: Alžbeta Bartošová / Radka Fišarová / Kamila Nývltová
Caesar: Daniel Hůlka / Marian Vojtko
Marcus Antonius: Josef Vágner / Josef Vojtek / Marian Vojtko
Octavia: Alžbeta Bartošová / Lucia Molnárová / Zdenka Trvalcová
Fulvia: Alžbeta Bartošová / Linda Finková / Radka Fišarová
Octavianus: Bohouš Josef / Tomáš Trapl
Ptolemaios: Josef Vágner / Petr Ryšavý
Apollodoros: Dušan Kollár / Lešek Semelka
Rufius: Juraj Bernáth / Peter Pecha
Pothinus: Martin Šemík
Isis: Linda Finková / Kristina Kloubková / Alena Mihulová
Jupiter: Zdeněk Dušek / Jan Kuželka
Had / Zlatý pták: Zuzana Savková / Kateřina Stryková

Společná fotografie z tiskové konference

Společná fotografie z tiskové konference

22. února 2017 se pak uskuteční slavnostní galakoncert k 15 letům Divadla Broadway, na kterém vystoupí mnoho známých osobností, které divadlem za jeho historii prošly. Účast v tuto chvíli přislíbili Josef Vojtek, Petr Kolář, Daniel Hůlka, Michal David, Kamila Nývltová, Tomáš Trapl, Radka Fišarová, Marian Vojtko, Josef Vágner, Alžbeta Bartošová, Jan Kopečný, Linda Finková, Yvetta Blanarovičová, Kristina Kloubková a další. Vstupenky na tento koncert jsou již v prodeji. Koncert bude mít i charitativní podtext, jeho výtěžek půjde na pomoc lidem s Alzheimerovou chorobou.

Producent Oldřich Lichtenberg také poodhalil společně s autorem hudby Michalem Davidem další plány do budoucna. Muzikál Kleopatra se od října 2017 bude uvádět v brněnském Bobycentru, zatímco Divadlo Broadway uvítá nový muzikál Michala Davida, který v tuto chvíli začíná vznikat.

Bude se jednat o historický muzikál Muž se železnou maskou, který bude pokračováním předchozího úspěšného titulu Tři mušketýři, ale tak trochu po 30 letech. Do rolí mušketýrů byli osloveni Daniel Hůlka, Josef Vojtek a Petr Kolář, předběžně se počítá např. také s návratem Mariana Vojtka do role kardinála. Michal David dále prozradil, že by muzikál měl být rockovější než jeho předchozí tituly. Premiéra se uskuteční 26. října 2017 a vstupenky jsou již v prodeji.

Nový Marcus Antonius Josef Vágner s Kleopatrou Kamilou Nývltovou

Nový Marcus Antonius Josef Vágner s Kleopatrou Kamilou Nývltovou

Autorem fotografií je Martin J. Polák.


Aktuální zprávy
Herci z muzikálu Láska je láska se sešli na první čtené zkoušce
Praha
Manželé Landovi odhalili první podrobnosti k muzikálu “Klíč králů” se světovými ambicemi
Aktuální zprávy
Muzikál Sedmero havranů zve na svou pražskou derniéru
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!