Brno

Obsazení muzikálu “Kráska a zvíře” v MdB zveřejněno!


Městské divadlo Brno na svých webových stránkách zveřejnilo obsazení své první muzikálové premiéry v sezóně 2011/12, a to německého muzikálu Martina Doepkeho “Kráska a zvíře“. V hlavní roli Zvířete se budou alternovat Dušan Vitázek a Lukáš Janota a hlavní ženskou roli ztvární Ivana Skálová a Kateřina Krejčová. Premiéra muzikálu je plánována na 24. září 2011.

Kdo by neznal Krásku a zvíře, jednu z nejkrásnějších evropských milostných pohádek? Po slavných zpracováních, jakými byly kupříkladu film Jeana Cocteaua nebo divadelní hra Františka Hrubína, obnovil na počátku devadesátých let zájem o tuto látku „disneyovský“ film režiséra Kirka Wise. Zároveň s jeho divadelní verzí se však objevila na evropských prknech i neméně zdařilá verze z německé muzikálové kuchyně. Jejím autorem je vynikající německý skladatel a aranžér Martin Doepke, který ve spolupráci s libretistou Christianem Bieniekem a textaři Elke Schlimbachovou a Grantem Stevensem vytvořil vskutku pozoruhodné dílo. Kráska a zvíře po mimořádně úspěšné německé premiéře v Kolíně nad Rýnem roku 1994 absolvovala několik zdařilých turné po celém Německu – jedním z nich bylo i úspěšné turné Městského divadla Brno v režii Stanislava Moši a choreografii Igora Barberiče po Lucembursku, Německu, Švýcarsku, Itálii a Rakousku. (anotace z www.mdb.cz)

Obsazení muzikálu

Zvíře – Lukáš Janota / Dušan Vitázek
Bella – Kateřina Krejčová / Ivana Skálová
Matylda – Johana Gazdíková / Hana Holišová
Violoncello – Gabriela Karmazínová / Soňa Kubišová / Aneta Majerová
Křeslo – Petr Neméth / Lukáš Vokál
Otec – Jiří Horký / Zdeněk Junák
Gréta – Mária Lalková / Marta Prokopová
Ilsa – Lenka Janíková / Tereza Martinková
Gustav – Kristian Pekar / Aleš Slanina
Gustavův přítel – Jakub Przebinda / Jakub Zedníček
Víla – Radka Coufalová / Markéta Sedláčková
Vitula – Kamil Dvořák / Vladimír Strouhal
Ansámbl páni – Karel Škarka / Radek Láska / Jakub Uličník / Martin Křížka / Igor Maršálek / Bohumil
Ansámbl dámy – Andrea Březinová / Eva Jedličková / Svetlana Slováková / Jana Glocová / Tereza Škodová / Dana Bačinská / Simona Šeligová / Pavla Princová
Swing – Radek Novotný / Petr Nebřenský / Dana Puková / Kristýna Gašperáková

Realizační tým

Režie – Stano Slovák podle koncepce Stanislava Moši
Překlad – Michael Prostějovský
Kostýmy – Andrea Kučerová
Dramaturgie – Klára Latzková
Scéna – Jaroslav Milfajt
Hudební nastudování – Karel Cón
Choreografie – Aneta Majerová podle koncepce Igora Barbeniće


Recenze a reportáže
“Nahá múza” – příjemný výlet do světa pařížských umělců
Nosiče
“Sněhurka” z MdB pokřtila své povedené CD (+ video z představení)
Nosiče
Městské divadlo Brno vydalo 2CD nahrávku muzikálu PÍSKÁNÍ PO VĚTRU
  • Jiří K.

    Jj, tohle obsazení už je známé hodně dlouho… :)


  • veny

    To je pravda, že na webovkách už nějaký ten pátek je :)))
    Teď je v hlavních rolích obsazován Lukáš Janota, ale mě zatím ani v jedné roli nějak moc neoslovil. Takový průměr. A zrovna na Zvíře se mě nehodí. Ale třeba překvapí :) Tady se jednoznačně těším víc na Dušana.
    Každopádně jsme na muzikál zvědavá.


  • Fan

    Na webovkach mozna, ale ja jsem treba vdecna, ze uz o nem vime i my, kteri na web nechodime. A ja jsem teda za Lukase Janotu rada, je to vynikajici herec a dobry zpevak, narozdil od Dusana, ktery neumi podle me vubec hrat. Ale je pravda, ze se mi ani jeden na Zvire nehodi… Uvidime, i kdyz porad nevim, jestli me tahle nemecka Kraska vubec laka!!!


  • veny

    Bude recenze?
    Jinak moc milá muzikálová pohádka s výborným Dušanem, Katkou Krejčovou nebo dámami Martinkovou a Prokopovou.


  • Ondřej Doubrava

    Ano, jedu ale bohužel až dnes (dřív to nevyšlo), původně jsem článek moc psát nechtěl, neb mám článek v programu, tak byla trochu škatulata (i s tím, že ostatní kluci nemají čas), ale nakonec jsme se domluvili tak, že Krásku napíšu já, Pavel bude psát Jekylla a Hyda a Pavel či Radek podle chuti Kvítek, pokud se na něj v říjnu už konečně vypraví, jak slibují. ;-)


  • veny

    Díky.
    Tak jsem zvědavá.:)


  • Petra

    Ahoj, jen chci upozornit pisatele článku na takovou hloupost, asi překlik, v obsazení. Žádná postava “Vitula” neexistuje, jde samozřejmě o Bohumila Vitulu a pánové Dvořák a Strouhal se společně s ním řadí do kategorie “Ansábl páni” ;). Sorry za šťouralství, jen mě to tak uhodilo do očí. Jinak článek se mi zdá moc milý, nic mi v něm nechybí ;)). A muzikál se mi líbil. Krásná pohádka – kostýmy, melodie i herecké výkony; vyzdvihla bych vděčnou úlohu Aleška Slaniny, ten byl fakt nezapomenutelný =D


  • Petra

    jej, vypadlo mi M u ansámblu =)