Brno

“Vánoční dárek” Městského divadla Brno – série muzikálových představení dostupná i pro mimobrněnské


Městské divadlo Brno si vždy v prosinci připraví pro své diváky nějaký ten neoficiální “vánoční dárek”. Většinou je to nadšeně přijaté uvedení některého z děl autorské dvojice Zdenek Merta a Stanislav Moša. Tentokrát je ale “dárek” mnohem významnějšího rozsahu, ať už vznikl náhodou, či plánovaně.

Jelikož se “Svět plný andělů” tentokrát objeví na konci listopadu, program na prosinec přišel s něčím novým. Objevila se totiž hned celá série odpoledních a podvečerních představení (i jednoho dopoledního) s přátelskou délkou do dvou hodin a třiceti minut,  abyste pohodlně stihli poslední autobusové a noční vlakové spoje do Prahy (Po 21:00 se totiž autobusem z Brna do Prahy nedostanete). Od MdB je autobusové a vlakové nádraží u hotelu GRAND vzdáleno zhruba 10 – 15 minut chůze (pro vozíčkáře cca 15 – 20 minut).

Pokud vás tedy láká navštívit nějaké muzikálové představení MdB, ale nejste z Brna a tak to pro vás není  většinou časově možné (odpoledne se zatím hraje jen velmi sporadicky), můžete tuto příležitost využít. Nevíme totiž, jestli již půjde o pravidelný, alespoň víkendový počin, nebo jde o jednorázovou záležitost.

Vybírat můžete tentokrát převážně z rodinných představení, ale “Lloyd Webberovky” “Jesus Christ Superstar” a “Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť” z nabídky jednoznačně vedou, vřele doporučujeme i skvělou inscenaci operety “Mam’zelle Nitouche”. Inscenace “Sněhurka a sedm trpaslíků (Sněhurka a sedmTET)” zatím neměla premiéru, nedisponujeme tedy oficiální délkou.

První den předprodeje na prosinec 2008 je tentokrát určen na 18. 11. ( pro mimobrněnské jsou rezervace on-line a telefonicky dostupné ale až od 19. 11.)  Doporučujeme telefonický způsob (dá se domluvit rezervace až do představení, to u on-line nelze, internetové rezervace se musí vyzvednout do pěti dnů, doporučujeme ji tedy pouze v nouzovějším případě, či pár dní před představením, pokud inscenace na daný den nehlásí vyprodáno). S tím souvisí i jeden tip: Pokud se na vás lístek po začátku předprodeje nedostane, nezoufejte a zkuste štěstí několik dní před představením, některá jednotlivá místa se díky včas nevyzvednutým rezervacím uvolňují. Pokud si řeknete o podržení lístků “do představení”, platí rezervace 30 minut do jeho začátku.

Telefony na pokladnu MdB:

Objednávky jednotlivců (do deseti vstupenek): +420 533 316 347

Hromadné objednávky (nad deset vstupenek): +420 533 316 410

Pokladna je otevřena každý všední den od 8:00 do konce večerního představení, pokud se nehraje, tak do 20:00, o víkendu pak dvě hodiny před představením, do jeho skončení.

Určitě stojí za to zkusit si lístky minimálně na odpolední představení rezervovat, i proto, že Brňané nejsou příliš zvyklí zatím odpoledne do divadla chodit a nějaké volné místečko by se na odpoledních představeních najít mělo. (Proto také vznikl tento článeček.) Samozřejmostí je 50%ní sleva pro studenty do 26 let a držitele průkazu ZTP a v případě varianty ZTP/P platí sleva i pro doprovod.

Zde tedy máte soupis těchto představení převzatý z programu MdB:

Pátek 5. prosince 14:00 “Sněhurka a sedm trpaslíků (Sněhurka a sedmTET)” – veřejná generálka (délka zatím neznámá, dá se předpokládat, že se generálka okamžitě vyprodá už 18.11.)

Sobota 13. prosince 14:00 a 18:00 “Sněhurka a sedm trpaslíků (Sněhurka a sedmTET)” (délka zatím neznámá)

Neděle 14. prosince 11:00 “Sněhurka a sedm trpaslíků (Sněhurka a sedmTET)” (délka zatím neznámá)

Středa 17. prosince 18:00 “Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť” (oficiální délka: 1:50)

Čtvrtek 18. prosince 18:00 “Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť” (oficiální délka: 1:50)

Sobota 20. prosince 18:00 “Jesus Christ Superstar” (oficiální délka: 2:20)

Neděle 21. prosince 15:00 “Jesus Christ Superstar” (oficiální délka: 2:20)

Pátek 26. prosince 14:00 a 18:00 “Sněhurka a sedm trpaslíků (Sněhurka a sedmTET)” (délka zatím neznámá)

Sobota 27. prosince 14:00 “Sněhurka a sedm trpaslíků (Sněhurka a sedmTET)” (délka zatím neznámá)

Neděle 28. prosince 14:00 a 18:00 “Sněhurka a sedm trpaslíků (Sněhurka a sedmTET)” (délka zatím neznámá)

Středa 31. prosince 14:00 “Mam’zelle Nitouche” (oficiální délka: 2:40)

V případě dalších dotazů (ceny vstupenek atd.) navštivte oficiální stránky Městského divadla Brno, či se můžete obrátit na mail doubrava@musical.cz,  nebo pod článek do komentářů a dotaz vám bude zodpovězen. Snad všem zájemcům budou tyto rady k užitku a dopřejete si v prosinci příjemný výlet!


Nosiče
Představení nové české nahrávky klasického muzikálu “Šumař na střeše”
Brno
“Sugar!” na tiskové konferenci v MdB
Pozvánky a konkurzy
Konkurz na obsazení tanečních rolí v brněnské Horečce sobotní noci
  • Lukáš

    Krása, škoda že tam nefigurují i Čarodějky:(


  • Zdeněk

    no tak to me sice taky mrzi ale na ježíše si určitě zajedu


  • Ondřej Doubrava

    Lukáš: To mě také překvapilo, ale jen překvapilo, protože opravdový šok je ten odpolední “Jesus” (ten se nehrál odpoledne několik let). To že hrají “Josefa” v podvečer chválím také, tady se mi chce říci ale KONEČNĚ, protože “Josef” bez dětského publika, to není ono a vždy když jsem to viděl v tradičních 19:30, bylo jich tam málo a mě to velmi mrzelo.


  • veny

    já doufám, že v této tradici bude MdB pokračovat. To že občas nasadí představení odpoledne, mnoho návštěvníků uvítá.


  • PLuto

    Aby už toho 18. nebyly všechny dobré lístky rozebrané a pro “online a telefonické” nic rozumného nezbylo. Sám mám s tímto bohužel nepříliš pozitivní zkušenosti…


  • Ondřej Doubrava

    PLuto: Samozřejmě i to se může stát. (Až se bude blížit předprodej, vše potřebné tam dopíšu..) Ale sám mám zkušenosti, že ta odpolední představení (pokud jsou), tak jsou poloprázdná. Brňané nejsou zvyklí chodit odpoledne do divadla. Stejně tak na podvečerního Josefa by se měly lístky dostat v pohodě, ten nebývá vyprodán skoro nikdy. Jesus už taky nebývá.


  • veny

    tak dle mého názoru nelze spoléhat na to, že odpolední či podvečerní představení jsou poloprázdná. Já jsem to teda nezažila. Jasně záleží, co zrovna dávají a komu stačí jaké lístky. Brňané odpoledne nejsou zvyklí chodit, ale v prosinci je většina odpoledních představení o víkendu, takže to naláká zase dojíždějící. Ale nejlepší je si vždy zavolat, co nejblíže datu představení – většinou se uvolní moc hezká místa.


  • Ondřej Doubrava

    Veny: Tak zrovna jedna odpolední Markéta Lazarová před rokem, kterou jsme absolvovali spolu poloprázdná byla. A tento článek je hlavně pro ty dojíždějící, kteří tak mají velkou šanci se alespoň na ty starší inscenace dostat.

    A skutečně často vyprodáno v tyto časové termíny nebývá, navíc na Josefa a Jesuse už nebude platit předplatné (na Sněhurku asi určitě ano).

    Ale Veny má skutečně hezký tip a opravdu to tak funguje, hodně lístků je totiž pouze rezervovaných a pokud nejsou rezervovány až do představení, tak je doba rezervace platná 5 dní. Jak říkám, nějaké tipy ještě dopíšu počátkem listopadu.


  • veny

    Ondro: tak s tou Markétou si to už nepamatuji, tak to promiň:))
    Ale jak jsem již psala, záleží taky na představení. Třeba vyprodáno bude, třeba ne, to nemůžu tvrdit. Uvidíme:))))


  • Ondřej Doubrava

    13.11. zhruba ve tři hodiny ráno byl, jak jsem slíbil tento článek aktualizován o další informace, najdete zde telefony na pokladnu a pár důležitých detailů. (Toto sem píši hlavně kvůli RSS čtečkám, aby o to zájemci nepřišli)