Brno

Obsazení brněnského nastudování světoznámého muzikálu “Les Misérables – Bídníci” již odhaleno!


Dnes bylo na internetových stránkách Městského divadla Brno odhaleno obsazení asi nejočekávanějšího titulu scény v této sezóně, a to muzikálu “Les Misérables – Bídníci”. Díky svolení přejímat z webu MdB informace, můžeme jej nabídnout i zde a okamžitě tak činíme. Předem se dá ale říct, že zdejší brněnští příznivci opravdu znají ansámbl natolik dobře, že na našem diskuzním fóru vlastně obsazení hlavních rolí uhodli ve velké většině /možná nás opravdu divadla čtou/ a s velkým předstihem (vlastně v době, kdy se jen vědělo, že toto dílo bude inscenováno), dočkáme se i zcela nových, neznámých tváří, ale hlavně jednoho legendárního představitele “Jeana Valjeana” z obou pražských inscenací – Jana Ježka! Určitě se máme na co těšit a těšíme se i na vaše reakce na obsazení.

Vizuál "Les Misérables"

Jean Valjean: Petr Gazdík / Jan Ježek

Javert: Igor Ondříček / Petr Štěpán / Lukáš Vlček

Fantine: Markéta Sedláčková / Lenka Janíková / Hana Fialová / Eva Jedličková

Thénardier: Jan Apolenář / Jan Mazák / Tomáš Sagher

Madame Thénardier: Lenka Bartolšicová / Jana Musilová / Zuzana Maurery

Marius: Jakub Uličník / Dušan Vitázek / Tomáš Novotný

Enjolras: Robert Jícha / Jiří Mach / Vladimír Volečko

Cosette: Radka Coufalová / Marta Prokopová / Kateřina Krejčová

Eponine: Johana Gazdíková / Hana Holišová / Kateřina Halíčková

Malá Cosette:  Vendula Hájková / Kateřina Kolčavová / Barbora Anna Lebánková /Alžběta Renátová

Gavroche: Marek Hurák / Václav Lamparter / David Žák

Grantaire : Jakub Przebinda / Igor Berko

Combeferre: Vladimír Volečko / David Bouša

Courfeyrac : Michal Šebek / Jiří Daniel

Feuilly: Jiří Zmidloch / Petr Macháček

Jean Prouvaire: Milan Němec / Karel Korsa

Joly : Jiří Mach / Petr Šmiřák

Lesgles: Martin Křížka / Miroslav Urbánek

BabetRadek Láska

Brujon: Radek Novotný / Vladimír Řezáč

Clasquesous : Michal Matěj / Petr Novotný

MontparnasseRobert Jícha / David Vonšík

Swing: Radek Hub

Ensemble: Vendula Ježková / Kateřina Klečková / Soňa Jányová / Soňa Borková / Kateřina Krejčová / Sára Milfajtová / Jana Glocová / Lucie Šauerová / Eva Jedličková / Veronika Kloubková / Tereza Martinková / Andrea Březinová / Martina Severová / Ivana Skálová / Monika Světnicová / Monika Havlíčková / Dominika Divišová / Kateřina Halíčková

P. S.: Premiéra bude již 7. února 2009.


Zahraničí
Návštěva londýnského West Endu aneb skutečné muzikály
Brno
Recenze: MAMMA MIA! v Brně. Hvězdou představení je Křížová
Recenze a reportáže
RECENZE: Limonádový Joe zavítal do Městského divadla Brno
  • AlaWa

    Tak Jan Ježek v Brně – tedy to je jistě velmi příjemná zpráva pro Laveru !! Gratuluju!
    Já jsem spíš očekávala že se dohodnou s Davidem Uličníkem , takže pro mně je to překvapení….ale milé. Ráda bych se do Brna na ně vydala, ale obávám se že aspoň ze začátku bude problém pro “mimobrněnské” sehnat lístky…uvidíme….


  • Ondřej Doubrava

    AlaWa: To očekávalo dost lidí, ale myslím, že jednou “hostovačku” z Prahy musel každý cítit jako předem danou věc, jen se nevědělo, kdo z těch dvou Valjeanů to bude… A já myslím, že by mohli pro velký zájem nasadit pár odpoledních představení, takže snad to bude možnost vidět! Sám doufám, že se nějakým způsobem dostaneme na premiéru, bude asi nával…


  • AlaWa

    Ty odpolední představení bych rozhodně uvítala .
    A držím palce,ať vám to vyjde se tam dostat !!!


  • Sasie

    Musím říct, že obsazení mě celkem potěšilo. A to zejména u Javerta pánové Vlček a Štěpán a Apík jako Thenardieur. Taky jsem moc zvědavá na Hanku jako Eponinu a Dušana jako Maria (i když myslím, že jemu by býval mohl sednou i Enjolras), tak doufám, že je v tom někdy uvidím.


  • Bídník

    Ta jmena moc neznam, nebo znam jenom jmena a nevim o koho jde, nicmene Jezek je super, Jicha taky a Sedlackova… taky, takze trochu nechapu proc z ni neudelali zas Eponinu=) A apolenar jako Thenardier, by mohl bejt vtipnej :D kdyz si ho predstavim jako krale v Johance=))


  • marek štefan

    mrzí mě, že apíkovi nedali javerta a taky jsem tajně doufal v m. vojtka jako valjeana, ale jinak spokojenost.


  • veny

    Jsem ráda, že “byly vyslyšeny” některé naše prosby na obsazení rolí. Například Apík, Lukáš Vlček, Robin, Dušan. Dále jsem ráda za Igora či Štěpiho. Překvapilo mě hostování Jana Ježka – viděla jsem ho v Praze a je opravdu výboný, takže v tomto případě jsem hlavně zvědavá na Gazďu. Mrzí mě, že nevyšla spolupráce s Davidem Uličníkem. Naopak takového Vlada si jako Enjolrase představit nedovedu, Eva Jedličková jako Fantina taky nevím. Mazák či Sagi se mě na Thénardiera moc nehodí, ale třeba překvapí. A uvidí se, jak zvládnou své role pro mě neznámé Hana Fialová či Kateřina Halíčková.


  • veny

    Marek Štěfan: Apík se jako Thenardier dle mého názoru opět vyřádí a všichni tři představitelé Javerta jsou kvalitní.


  • Sasie

    Je sice pravda, že Apík by byl určitě skvělý Javert (hlavně po pěvecké stránce) ale přesně jak říká veny, myslím, že u Thenardiera má větší možnost se vyřádit.
    Jinak zrovna tu Jedličkovou si jako Fantinu představit celkem umím. Ale s Vladem jsme na tom stejně, nevim přijde mi na Enjolrase takovej dost nevýraznej. A jinak myslím, že zejména takovej Sagi (aspon i podle toho jak stvárnuje Kabaretiéra ve Světě) se své role zhostí určitě dobře.


  • Pavel Košatka

    Tak já jsem nadšený z pár lidí, hlavně Petra Štěpána jako Javerta si dovedu směle představit, to je role pro něj. Apík se myslím také vyblbne, i když Javert by mu sedl také. Pak mám radost ze Zuzany Maurery (Madame Thénardier). Naopak si nedovedu představit Gazdíka, hlasově sice na Vajlena sedí, ale zatím mě v ničem moc nepřesvědčil a to ani tím zpěvem. A můj “oblíbenec” Vitázek také musí hrát všude :-(. A zvědavý jsem taky na Igora Ondříčka, toho jsem ještě neslyšel zpívat a mám ho spojeného jen s komediální rolí v Čarodějkách, tak jsem zvědavý, jak si s tou rolí poradí.


  • Žofka

    Já doufám, že se mi podaří vypravit na Lukáše Vlčka, kdykoli zpíval něco z Les Mis, tak se mi to líbilo…..Tak snad se mu povede i herecky….


  • Fan

    Pavle, Dušan Vitázek se náhodou za ty roky dobře vyzpíval a vyhrál, takže uvidíme. Já jsem s obsazením celkem spokojená. Vymodlení lidé (Lukáš Vlček jako Javert, Apolenář jako Thenardier) mi tam hrají – navíc v postavách, které jim dle mého soudu nejlíp herecky padnou (i když Apika jako Javerta bych si dokázala představit taky) a navíc bonus v podobě pana Ježka, to mě tak mile naladilo, že jsem ochotná překousnout i jiné menší zklamání. Ovšem je mi docela do smíchu, a lituju pány Valjeany, jestli se budou tahat s Márii, tak jim přeju záda bez bolesti. Protože tahat Kubu Uličníka určitě žádná sranda nebude, a Dušan vzhledem k jeho výšce, bude na tom podobně. Takže bychom měli Gazďu nahnat do posilovny… už končím, nebo by se to mohlo zvrhnout :D :D :D


  • Ondřej Doubrava

    Fan: Náhodou JAN JEŽEK jako JEDINÝ, SKUTEČNĚ nosil kteréhokoliv Maria na zádech a ještě u toho naprosto božsky zpíval. ;-) A Gazďa si to nějak přizpůsobí. ;-)

    Jinak já v obsazení nevidím žádnou vyloženě špatnou volbu, takže snad to dobře dopadne.


  • Jiří Kůdela

    Tak si říkám, že mohli jako Fantinu dát i J.Čvančarovou, když už to má nacvičené z Prahy


  • Ondřej Doubrava

    Jiří Kůdela: Ta toho má tolik, že z Městského raději odešla na volnou nohu a ani tak se s tím nedalo počítat.


  • Jiří Kůdela

    Jistě jistě, ale prostě když jsem dřív uvažoval o obsazení v Brně, čím jsem si byl skoro 100% jistý, bylo obsazení Jitky Č….když hraje v Brně a Fantinu hrála v Goje


  • veny

    já jsem spíš počítala s tím, že Markéta Sedláčková bude hrát Eponinu.


  • karel

    PROC, proboha PROC nehraje Radka Coufalova Eponinu nebo Fantinu, ale Cosette..to je na prasky..obsazeni Eponiny se mo vubec, ale vubec nelibi..ale myslim, ze kombinace Jezek – Stepan bude v konfrontaci dost bomba…ale s tou Radkou me nastvali…a Marius Tomas Novotny, ten Tomas Novotny z Godspellu?


  • veny

    Dle mého názoru hraje Cosette (mimo jiné) z pěveckého důvodu – tedy role Cosette je vcelku pěvecky náročná a Radka je jedna z mála, které věřím, že to zvládne. A proč je to na prášky? – já se na ni těším. A Tomáš Novotný je ten z Godspellu.


  • karel

    veny – me stacilo, ze sedlackova nestihala eponinu v Pze, uz vidim, jak da Fantinu…na prasky je to proto, ze nesnasim Cosettu jako postavu a tady ji bude hrat podle me jedna z nejschopnejsich clenek ansamblu MdB..aspon ze je tam ta Jana Musilova


  • veny

    aha, tak to jo. Maki jsem jako Eponinu neviděla a byla jsem přesvědčena, že bude i v brněnském nastudování. Na její Fantinu jsem zvědavá.
    Jinak taky si myslím, že Jana Musilová bude fakt dobrá Madame Thénardier.


  • Tychi

    Kruci písek, to fakt musím jet do Brna přes celou republiku jen kvůli tomu nej nej Valjeanovi? To jsem zvědavá, jestli se k tomu dokopu. Pro Laveru to asi nebude, Brno je od Prahy sice na půl cesty od nás, ale je to prostě za hranicí Prahy..
    Brňáky moc neznám, Rozhodně si zatím neumím představit Vitázka jako Mária. Ani pozitivně, ani negativně. Prostě nevím jak ho vidět místo Pavla Vítka(o:


  • Ondřej Doubrava

    Já si myslím, že Lavera by se na odpolední představení zlákat nechala, ale musela by mít asi jistotu obsazení.

    Pro mě je Dušan Vitázek spíše Enjolrasovský typ, abych se přiznal, ale Maria by výrazně pokazit neměl, pokud ho bude zpívat v nižších polohách, které má velmi příjemné….


  • Ondřej Doubrava

    Jejda to vyznělo, jako že se počítá s tím, že Dušan Vitázek Maria pokazí, takto jsem to nemyslel :-) Jdu raději dopsat Sněhurku (zvláštní, že i po týdnu, co ji píšu, vždy najdu něco, co tam mít chci a přitom je ten článek poměrně tajuplný…


  • Sasie

    Je sice pravda, že uplně vidím toho Dušana jak stojí někde na vrcholků těch barikád a jako Enjolras vyzívá ty studenty k tomu boji atd. a myslím, že by mě klidně přesvědčil k tomu boji taky (obávám se, že takový Volečko mě nepřesvědčí ani omylem, ne, že bych chtěla odsuzovat herecký výkon někoho, koho jsem v té dané roli ještě neviděla ale stačí mi vzpomínka například na jeho China) ale já se těším i na Dušanova Maria. Já myslím, že jemu takovej zamilovanej mladíček sedne. Ale osobně by se mi jako Marius, popřípadě možná i ten Enjolras i celkem hodil Slanina. Přiznám se, že jsem ho ještě neslyšela pořádně zpívat, maximálně ve sboru, takže netuším jaký má hlas či tak něco. V jeho případě to hodnotím opravdu jen podle toho, jak na mě působí typově.


  • Ondřej Doubrava

    Já myslím, že Dušan, pokud to vyjde by mohl být Mariem zajímavým… ale opravdu ho s jeho barvou hlasu vidím spíše jako toho bojovníka na barikádách, to by mě snad dokázal strhnout stejně, jako to uměl Tomáš Trapl (a jak to umí Robin – mimochodem, oba dva hráli Enjolrase naprosto rozdílně).


  • Ondřej Doubrava

    http://www.mdb.cz/program-24/?m=2009-02

    Jako bych to neříkal, JE TO TADY! Program na únor a Bídníci mají 4 ODPOLEDNÍ PŘEDSTAVENÍ (jedno netradičně v úterý 10. února a víkend 14. – 15. února + samozřejmě generálka v pátek 6. února)! Někdo nás asi opravdu čte a také je vidět, že zájem bude enormní.


  • Žofka

    Mohu mít malinkatou technickou prosbičku? Vím, že je to jen blbost, ale nešlo by, aby se odkazy otevíraly automaticky v novém okně (vždycky na to zapomenu a pak se musím vracet) a aby nebyly napsány bíle, na mém úžasném monitoru je vidím až když je hledám…Díky:)))

    Jinak k Les Mis, jsem zvědavá na Janu Musilovou – je to posun od její poslední role, kterou v tom hrála v roce 1992 v Divadle na Vinohradech….:)))))

    Pak by mě ještě zajímalo, jestli dorazilo tak málo lidí na konkurz a nebo jestli MDB úmyslně obsazovalo lidi ze svých řad…


  • Lavera

    To víte, že bych do Brna na odpolední představení jela, samozřejmě za předpokladu toho “jediného Valjeana na světě”, To snad budu mít šanci se dozvědět; teď jenom aby nějaká ta odpolední představení skutečně byla!!!


  • Lavera

    Ondřeji, Vaše upozornění na odpolední Bídníky jsem nejdříve přehlédla, ale teď vidím, že to nevypadá špatně. Ostatně doufat člověk musí vždycky…


  • Ondřej Doubrava

    Lavera: Bohužel obsazení vám v Brně nikdy nikdo nezaručí, jako všude, ale ty odpolední jsou, já jsem dostal jeden nápad, už jsem ho nadnesl… budu informovat…


  • Ondřej Doubrava

    Žofka: Neměl by to být problém změnit, Pavel se o to postará…


  • Lavera

    V Brně asi ne, ale já se to pokusím zjistit přímo u “zdroje”…jak dopadnu, těžko říci…


  • Sasie

    Já si myslím, že tady u toho Valjeana se to třeba tolik měnit nebude. Přecejenom by takováhle nějaká výměna na poslední chvíli byla asi poměrně komplikovanější, vzhledem k tomu, že pan Ježek bydlí v Praze ne? Tudíž se do Brna bude muset nějak dopravit atd. takže si myslím, že u téhle role by se to opravdu nemuselo tolik měnit nějak na poslední chvíli či tak něco. (i když ono je trochu blbý to, že ho alternuje zrovna Gazdík, protože jeho jsem třeba schytala dvakrát jako Jidáše i přes to, že vůbec hrát neměl).


  • veny

    teď jde o to, jak často bude Jan Ježek hrát. Jelikož je z Prahy a hostuje, tak si myslím, že to bude více na Gazďovi. (ale třeba se pletu) Přemýšlím, proč nejsou Valjeanové tři. Když u jiných rolích jsou třeba i 4 alternaci.
    Jinak ta odpolední představení jsou fajn.


  • Ondřej Doubrava

    Já si také myslím, že většinu představení odehraje šéf muzikálu a Jan Ježek bude více méně na pokrytí, ale třeba bude k dispozici často, když je HdK samá “Carmen”. Nicméně ani “zdroje” tady často nepomáhají, věřte mi, Lavero.

    Jinak nápad mi vyšel, máme pro vás nabídku na bezstarostnou rezervaci lístků na dva odpolední víkendové termíny, následuje odkaz: https://www.musical.cz/zpravy/brno/lmnabidka/


  • Lavera

    Jan Ježek není z Prahy, ale bydlí v Plzni – to jen pro informaci. A kromě Karlína a koncertů hraje také v Národním divadle.
    Ondřeji, nechtěla jsem to psát naplno, myslela jsem, že se sám dovtípíte, co považuji za ten relativně spolehlivý “zdroj”…


  • Ondřej Doubrava

    Lavera: Naopak, dovtípil jsem se velmi dobře, ostatně v éře druhých pražských Bídníků to tak pokud vím, běžně dělalo více lidí.. a neříkám, že by to nemělo vyjít.


  • Lavera

    Ondřej: tak to jsem ráda, že se všechno vysvětlilo…On je to přece jen pořád ten “nejjistější” zdroj informací ze všech těch “nejistých”…


  • Fan

    Doufám, že pan Ježek bude v Brně, po dobu nasazení Bídníků, častým jevem. Moc se na něj těším. Momentálně často sjíždím ta tři CD a tetelím se blahem při písních Valjeana v podání Davida Uličníka (kterého jsem v Praze viděla) a pana Ježka, jenž se mi moc líbí. Při představe, že uvidím určitě mnohokrát Gazdíka je mi poněkud smutno.

    Sama jsem zvědavá, jak nějaké alternace zvládnou svou roli. Dušan jako Enjorlas je dle mého skvělý nápad, škoda, že hraje Maria (ale aspoň je tam nějaká dobrá alternace).

    Jinak ještě zpět k Valjeanovi – opravdu málo alternací, ale není se čemu divit, sami jsme v děbatě na musicalu ještě na konci loňské sozóny uvažovali, kdo by mohl tuto roli hrát a opravdu, jako jediný z ansáblu MdB nás napadl Gazdík, protože tam prostě nikdo jiný není. Proto jsme doufali, že se podaří zlanařit někoho z pražského provedení.


  • Katka

    hm, proč hraje Eva Jedličková Fatine to teda nechapu, když je je plus mínus 25. ale jsem ráda, že postupuje a má větší role.


  • Sasie

    No já myslím, že Evin věk je na Fantinu naopak ideální. To, že ji v Praze měla nastudovanou i taková Vondráčková, neznamená, že Fantine byla nějak stará. Já osobně si myslím, že právě naopak. Přiznám se, že knížku jsem nečetla, tudíž netuším, zda je tam její věk nějak specifikován, ale já osobně si myslím, že v době její smrti ji mohlo bejt tak max. okolo třiceti. Nemluvě o tom, že taková Lenka Janíková, je jen o pár let starší než Eva a takové Čvančarové v době pražské premiéry bylo právě tolik, kolik je teď Evě. A třeba té představitelce Fantine z tý verze Bídníky s Depardieurem také v době natáčení Bídníku nebylo ani třicet.