Brno

Brněnská KŘÍDLA ovládl Petr Štěpán (výsledky divácké ankety)


Tradice divácké ankety KŘÍDLA o nejoblíbenějšího herce, herečku, inscenaci a tvůrčí počin vznikla v Městském divadle Brno v roce 1997 a v sobotu 22. prosince 2018 se na jevišti Činoherní scény uskutečnil již 22. ročník vyhlášení.

Jako každoročně čekal diváky a nominované večer plný zábavných a milých překvapení, tentokráte v režii Alana Novotného, který pojal letošní Křídla kulinářsky. Ocitli jsme se tak v hospodě „U Mrštnejch“, ve které servíroval šéfkuchař Zdeněk Junák a provozní Jakub Przebinda jednu divadelní lahůdku za druhou. Na jevišti se vystřídali Petr Gazdík, Jan Mazák, Jan Brožek, Viktória Matušovová, Jonáš Florián, Marco Salvadori, Viktor Skála a další. A protože je na Křídlech dovoleno vše, nezůstalo jen u kulinářských metafor, ale došlo i na opravdové vaření, k plotně byli pozváni nominovaní herci a herečky, kteří před zraky diváků ukázali, že se umí otáčet nejen na jevišti, ale i v kuchyni.

Křídla 2017/2018 MdB Městské divadlo Brno

Křídla 2017/2018

V průběhu celého roku odevzdávali diváci své hlasy a po jejich sečtení byl verdikt jasný. V kategorii Nejoblíbenější herec zvítězil Petr Štěpán, který se zároveň stal i absolutním vítězem Křídel. Nejoblíbenější herečkou se stala Svetlana Janotová, Nejoblíbenější inscenací sezóny zvolili hlasující muzikál Monty Python´s Spamalot, cenu převzal režisér Stanislav Slovák. A první příčku kategorie Nejvýraznější tvůrčí počin obsadila Andrea Kučerová za své kostýmy k inscenaci Lakomec. Další nominované a jejich umístění najdete níže v přehledném výpise.

Stanislav Slovák, Svetlana Janotová, Petr Štěpán, Andrea Kučerová a Petr Gazdík MdB Městské divadlo Brno

Stanislav Slovák, Svetlana Janotová, Petr Štěpán, Andrea Kučerová a Petr Gazdík

Stejně jako v předchozích letech byly uděleny také „interní“ ceny, o jejichž držitelích nerozhodují diváci, ale vedení divadla. Cenou kolegia revue Dokořán byl tentokrát poctěn režisér Petr Gazdík za muzikál Představ si…, Cenu osobnosti sezóny převzal z rukou ředitele Stanislava Moši dlouholetý příznivec a donátor MdB Aleš Pohanka. A Cenu bezpečného zázemí si za svoji péči o herce a jejich hlas vysloužil MUDr. Radan Havlík.

V rámci slavnostního večera byla také pokřtěna již třiadvacátá Ročenka MdB 2017/2018, jejího kmotrovství se ujali ředitel MdB Stanislav Moša, ředitel Hvězdárny a planetária Brno Jiří Dušek, majitel reklamní společnost Snip & Co. Jiří Morávek a primátorka města Brno Markéta Vaňková.

Křest ročenky MdB 2017/2018 Městské divadlo Brno Stanislav Moša Jiří Dušek Jiří Morávek Markéta Vaňková

Křest ročenky MdB 2017/2018

Výsledky Křídel 2017/2018

Nejpopulárnější herečka

  1. Svetlana Janotová

  2. Hana Holišová

  3. Andrea Zelová

  4. Alena Antalová

  5. Viktória Matušovová

Nejpopulárnější herec

  1. Petr Štěpán

  2. Jiří Mach

  3. Aleš Slanina

  4. Michal Isteník

  5. Dušan Vitázek

Nejpopulárnější inscenace

  1. Monty Python´s Spamalot

  2. Lakomec

  3. Představ si…

  4. Horečka   sobotní noci

  5. Děsnej pátek

Absolutní vítěz

  • Petr Štěpán

Městské divadlo Brno - PF 2019

Městské divadlo Brno – PF 2019

Autorem fotografií je Tino Kratochvil

Nosiče
CD s českou nahrávkou “Mary Poppins” je na světě
Pozvánky a konkurzy
Městské divadlo Brno vypisuje konkurz do muzikálu “Jekyll & Hyde”
Brno
Konkurz do muzikálu Sněhurka a já
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!