Aktuální zprávy

Adéla opět povečeří v Divadle Broadway, s novým obsazením


Divadlo Broadway představilo na tiskové konferenci nové obsazení jednoho ze svých nejpovedenějších muzikálů “Adéla ještě nevečeřela“. Obnovená premiéra je plánována na 6. října 2016.

Muzikál Adéla ještě nevečeřela napsali podle oblíbeného českého filmu Ondřej Brousek (hudba) a Radek Balaš (divadelní adaptace, texty písní), který zároveň muzikál zrežíroval. Publiku v Divadle Broadway se přestavil 24. října 2008 a hned od svého uvedení se stal nesmírně populární. Vlastimil Zavřel získal za roli Komisaře Josefa Ledviny Cenu Thálie, o kterou “soupeřil” s představitelem Ruperta von Kratzmara Jiřím Langmajerem. Adelá se nyní opět vrací, se změnami v obsazení, se změnami v choreografii a možná i částečně novým pojetím.

Radek Balaš o návratu:

“Je mi moc líto, že mnozí herci, kteří byli v té původní verzi s námi, tady už dneska nemohou být. Minimálně chci vzpomenout na Květu Fialovou, která byla de facto jeden ze dvou interpretů, kteří přecházeli z filmu. Těšil jsem se na to, že Květa tady s námi bude, ale nemoc jí to už bohužel nedovoluje. Stejný případ je pan Vladimír Brabec, který hrál profesora Bočka a ta role mu nesmírně seděla. A chci říct ještě jednu smutnou skutečnost, že v obsazení nenaleznete jedno podstatné jméno, které neodmyslitelně k té první verzi Adély patřilo, a to je Jirka Langmajer, který byl fantastický Baron Rupert von Kratzmar.

My vlastně nechceme vstupovat do stejné řeky. To znamená, že minimálně z nějakých šedesáti procent obnovujeme casting. Zůstávají ale ti, bez kterých bychom si to neuměli představit.

Radek Balaš

Radek Balaš

Je samozřejmě základní předloha, kterou ponecháváme, ale jakmile máte dalšího Nicka Cartera, nové Květušky, nové baronky, nového Kaunitze… Já to znám z jiných inscenací. Muzikál Do naha!, který jsem režíroval čtyřikrát a mnozí se mě na to ptali, jak to můžeš vlastně dělat? A já jsem vždy vysvětloval, že to je krásné v tom, že s tím novým hercem do toho vstupuje nová energie, nový pohled na věc a já se vlastně těším na to naše skotačení, že tady budeme vymýšlet, jakým způsobem to vlastně udělat, udělat to jinak, s jinými lidmi, kteří na to mají jiný názor, budou zkrátka jinak vypadat v té věci, bude zkrátka vznikat jiná chemická reakce. A abychom si ten úkol ještě ztížili, tak jsem tentokrát oslovil i novou choreografku, Lindu Rančákovou, takže vlastně vznikne nový choreografický jazyk. Dále i předpokládáme s Ondřejem Brouskem, jelikož máme minimálně jednu krásnou hraběnku, o druhé se jedná, ale jelikož to není definitivní, tak to jméno radši říkat nebudu, že vznikne nějaké nové číslo, aby si holky zkrátka zablbly. Dneska to tady můžu říct, protože paní Květa Fialová nezpívala, možná si to pamatujete i z Limonádové Joea, kde byla nazpívaná, takže proto tenkrát neměla hraběnka žádnou písničku.”

Aktuální obsazení ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA

obsazení není kompletní a bude doplněno na základě výsledků 2. kola konkurzů

Nick Carter – Petr Vondráček / Michal Kavalčík
Komisař Josef Ledvina – Vlastimil Zavřel / Aleš Háma
Rupert von Kratzmar – Martin Dejdar /
Albín Boček – Petr Kostka /
Květuška – Dominika Richterová / Emma Smetana
Komorník von Kratzmara –
Hraběnka Thunová – Tereza Kostková /
Baron Franz von Kaunitz – Petr Štěpánek / Václav Kopta
Bianca – Malvína Pachlová /
Dívčí trio –
Gogo – Michal Tůma / Robert Kryl

Stav k 24. 4. 2016

VIDEO: Sestřih z muzikálu

Jak se na Adélu těší nové Květušky?

Dominika Richterová: “Já se velmi těším a jsem velmi ráda, že mi pan režisér dal takovou šanci a jsem ráda, že budu mít novou zkušenost a poznám spoustu nových kolegů a herců a doufám, že se od nich co nejvíc naučím.”

Emma Smetana: “Já jsem vždy chtěla hrát na Broadwayi. Líbil se mi film a docela se mi líbil i DVD záznam, přestože DVD záznamy divadelních představení bývají absolutně otřesný. Tady v rámci toho, že to byl DVD záznam, tak to bylo celkem přesvědčivé a vážím si toho, kdo všechno v tom představení působí. Takže pro mě je to vstup zase do něčeho nového, co mě někam posune, opravdu se moc těším. Především na to, co budu čerpat ze svých kolegů a tak vám děkuji za to, že mi třeba něco předáte.”

VSTUPENKY na Adéla ještě nevečeřela zakoupíte v síti TICKET ART či v pokladně Divadla Broadway.

Fotogalerie

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Kristýna JunkováDalší publikování fotografií bez svolení autora je přísně zakázáno. Pro více informací a svolení k publikování pište na email redakce@musical.cz.


Aktuální zprávy
Slovácké divadlo uvede předpremiéru muzikálu Jesus Christ Superstar
Praha
V muzikálu “Zorro” v Praze si zahraje Monika Absolonová i Roman Vojtek
Aktuální zprávy
Divadlo J. K. Tyla v Plzni nabídne sérii speciálních představení. Sedět se bude na jevišti