Recenze a reportáže

Famózní muzikálové matiné Lukáše Ondruše (+video sestřih)


Již tento týden zahajuje soubor muzikálu plzeňského Divadla J. K. Tyla novou divadelní sezónu, pojďme si však ještě připomenout, jak tu minulou ukončilo. A to muzikálovým matiné Lukáše Ondruše a jeho hostů, které se konalo mimořádně večer 24. června 2020.

Cyklem DJKT s Vámi na jevišti divadlo zareagovalo na nastalou koronavirovou situaci a připravilo sérii speciálních představení, na kterých se postupně během středečních večerů představili členové všech uměleckých souborů Divadla J. K. Tyla v Plzni. Diváci při nich byli usazeni přímo na jevišti Nové scény.

Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKT - Plzeň

Lukáš Ondruš

Poslední z těchto večerů patřil jednomu z nejvýraznějších členů muzikálového souboru DJKT Lukášovi Ondrušovi. Díky rozvolnění vládních opatření si mohlo tento speciální večer užít až 200 diváků. Ti společně s Lukášem a jeho hosty Kateřinou Herčíkovou a Petrem Ryšavým vytvořili úžasnou atmosféru.

Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKT - Plzeň - Kateřina Herčíková - Petr Ryšavý

Lukáš Ondruš, Kateřina Herčíková, Petr Ryšavý

Během emocemi nabitého večera zazněla celá řádka převážně muzikálových melodií, nechybělo však ani několik skladeb z populární hudby. Večer otevřela píseň Bůh náruč otevírá z muzikálu Bonnie a Clyde, který se v Plzni před několika lety úspěšně uváděl a ve kterém si Lukáš zahrál postavu kněze.

Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKT - Plzeň

Lukáš Ondruš

Prvním z hostů, které si k sobě na jeviště hlavní protagonista večera přizval byla Kateřina Herčíková, která má s Plzní taktéž mnoho společného. Účinkovala zde mimo jiné v muzikálech Probuzení jara, Děj se co děj nebo třeba West Side Story. Společně zazpívali méně známý duet z muzikálu Kočky s názvem Poslední árie.

Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKT - Plzeň - Kateřina Herčíková

Kateřina Herčíková

Následovala procítěná árie The Music of the Night z muzikálu Fantom Opery zazpívaná v anglickém originále. A troufám si tvrdit, že už v tuto chvíli se některým divákům začaly drát do očí první slzy, kterých během večera jen přibývalo. Píseň Oslíka Nenech mě jít z muzikálu Shrek zazněla jako vzpomínka na krátké uvádění tohoto muzikálu v Čechách.

Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKJ - Plzeň

Lukáš Ondruš

Zamilovaný duet Žij touto chvílí z muzikálu Čarodějka zazpívala Kateřina Herčíková s druhým hostem večera Petrem Ryšavým. Ten si střihl ještě sólovou píseň Napořád z muzikálu Mefisto. I Kateřina Herčíková dostala prostor pro své sólo. A tím nemohlo být nic jiného než slavná a skutečně náročná árie Překonat zemskou tíž z muzikálu Čarodějka, v němž účinkuje v hlavní roli čarodějky Elphaby.

Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKT - Plzeň - Petr Ryšavý

Petr Ryšavý

Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKT - Plzeň - Kateřina Herčíková - Petr Ryšavý

Kateřina Herčíková a Petr Ryšavý

Dívám se, dívám, Ordinary People, Každý ráno nebo Anyone, to byli zástupci písní z populární hudby. Mým osobním vrcholem celého matiné pak byla poslední jmenovaná Anyone od zpěvačky Demi Lovato, podaná s hlubokou opravdovostí, jež je Lukášovi vlastní.

Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKJ - Plzeň

Lukáš Ondruš

K úplnosti večera pak ještě dopomohly emotivní a skvostně zazpívané skladby Are We the Waiting z muzikálu American Idiot, Modlitba z Bídníků, To bych rád byl ze Shreka a závěrečný přídavek Can You Feel the Love Tonight ze Lvího krále. Na klavír doprovázel Jan Braun.

Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKT - Plzeň

Lukáš Ondruš

Celý program byl naplněn nejen bravurně zazpívanými písněmi, ale také sympatickou bezprostředností, vtipem a upřímností, což přítomní diváci ocenili nekončícími potlesky.

Muzikálové matiné Lukáše Ondruše milým a důstojným způsobem uzavřelo nešťastně zkrácenou loňskou divadelní sezónu v plzeňském divadle. Nezbývá než se těšit na tu novou a věřit, že ji nic nenaruší.
Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKT - Plzeň

Dojatý Lukáš Ondruš

VIDEO SESTŘIH

FOTOGALERIE

Muzikálové matiné - Lukáš Ondruš - DJKT - Plzeň - Kateřina Herčíková - Petr Ryšavý

Petr Ryšavý, Lukáš Ondruš, Kateřina Herčíková

Foto a video: Radek Janda | Musical.cz

Recenze a reportáže
Do Prahy přijela energická West Side Story (expresní dojmy)
Recenze a reportáže
Muzikálová show „Náš život s muzikálem“ má za sebou úspěšnou premiéru (+ video sestřih)
Aktuální zprávy
Milence ve slavné WEST SIDE STORY si v Plzni zahrají Režný a Falcová
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!