Aktuální zprávy

Vyjádření producenta Oldřicha Lichtenberga k odložení muzikálové parodie 50 ODSTÍNŮ!


Reakce na článek v Bleskově.cz ze 17.1.2016.

Společnost Divadlo Broadway, a.s. na základě licenční smlouvy se společností ABG PICTURES INTERNATIONAL, spol. s.r.o. zastoupené panem Adamem Novákem získalo od 50 Shades Tour, LLC USA licenci k představení „50 Shades! The Musical!“ a po podzimním odkladu naplánovala premiéru na březen 2016.

Součástí licence je i český překlad provedený panem Adamem Novákem. Vzhledem k tomu, že v rámci překladu vynikly některé vulgarity anglického textu a některé texty neodpovídaly dle našeho názoru českému divákovi, požádal producent JUDr. Oldřich Lichtenberg představitele dvou rolí v představení – Michala Suchánka a Richarda Genzera (a to na základě dohody s poskytovatelem licence a také režisérem představení Antonínem Procházkou) o úpravu písňových textů tak, aby lépe odpovídaly české mentalitě, aby byly odstraněny některé výrazné vulgarity a aby texty byly lépe zpívatelné. Současně z podobných důvodů došlo i k určitým scénáristickým úpravám, tak, aby bylo možné obsadit do hlavních ženských rolí ty nejlepší herečky bez toho, aniž by se musely červenat a uměly na jevišti „prodat“ přirozenou nadsázku představení. Tyto úpravy pánů Suchánka a Genzera byly dle názoru producenta provedeny skvěle a představení dostalo patřičný náboj a humor a již zmiňovanou nadsázku. Poskytovatel licence (Adam Novák osobně) však tyto úpravy odmítl a tím i vytipované herečky ztratily o účinkování v představení zájem. Proto jsem rozhodl o odložení představení na neurčito.

Současně si dovoluji upozornit na lži a bláboly uvedené v citovaném článku, kdy autor s viditelnou nenávistí vůči pánům Suchánkovi a Genzerovi kritizuje jejich Partičku (skvěle televizně přijímanou a divadelně beznadějně vyprodanou), úspěšnou komedii Večírek (30.000 diváků), kterou, jen tak mimochodem, nerežíroval Michal Suchánek, ale Ondřej Sokol a dovolává se „zdroje blízkému divadlu“ a uvádí údaje včetně obsazení, v nichž není ani zbla pravdy.

A promiňte staršímu muži trochu mentorování. Možná by si majitelé některých médií mohli místo prodeje fotografií z vlastní dovolené spíše hlídat profesionalitu a objektivitu svých redaktorů.

JUDr. Oldřich Lichtenberg, 20.1.2016


Praha
“Pomáda” v Divadle Kalich se představila novinářům
Praha
Exkluzivně: Příští premiérou Divadla Kalich bude “POMÁDA”, uvidíme ji již v září!
Aktuální zprávy
Mýdlový princ slavil 300. reprízu. Na další úspěch muzikálu připili Neckář, Kostková, Kavalčík, Jirešová nebo Písařík
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!