Aktuální zprávy

Divadlo Studio DVA uvede divadelní adaptaci Šíleně smutné princezny


Další z českých filmových klasik míří na divadelní prkna. Divadlo Studio Dva uvede od 25. listopadu 2016 legendární Šíleně smutnou princeznu, na kterou si již v minulosti dělalo zálusk více divadelních scén..Divadelní adaptace původního scénáře o smluvených, ale tak trochu jiných námluvách Františka Vlčka a filmového režiséra Bořivoje Zemana se ujme režisér a scénograf Šimon Caban.

A jak jsou občas divadelní scény při oznamování nových projektů na informace skoupé, zde je zvučnějších jmen, na která se můžeme těšit poměrně dost. Hlavní role, které zatím máme spjaté s Helenou Vondráčkouvou a Václavem Neckářem se ujmou Berenika Kohoutová a Jan Cina. (Zdalipak i na divadle budou mít představitelé svá vlastní jména?) Proradných rádců Iks a Ypsilon se ujmou Bohumil Klepl a Jan Kraus, který se na divadelní prkna mimo své autorské projekty vrací po delší době, v roli Chůvy přislíbila účast Daniela Kolářová. V představení se dále objeví Anna Šišková nebo Roman Štabrňák.

Berenika Kohoutová a Jan Cina (foto: Studio DVA divadlo)

Berenika Kohoutová a Jan Cina

Hudebního nastudování zcela nadčasových a mírně multižárrových písní, jako Miluju a maluju, Slza z tváře padá, Znám jednu krásnou zahradu a Kujme pikle, dnes už světoznámého skladatele Jana Hammera ml. (určitě alespoň z doslechu znáte také jeho známou znělku k seriálu Miami Vice) s texty Ivo Fischera, se, s pro divadlo Studio DVA naštěstí nepostradatelným živým orchestrem, ujme jeho tradiční spolupracovník Kryštof Marek.

Oficiální vizuál muzikálu

Oficiální vizuál muzikálu

V plánu je limitovaný počet pouhých 18 repríz v listopadu, prosinci 2016 a v lednu 2017.


Aktuální zprávy
VÍME PRVNÍ: Světová premiéra muzikálu “IAGO” čti [ja:go] Janka Ledeckého se uskuteční v únoru 2014
Aktuální zprávy
“Osmý světadíl” se představí v prezentačním stánku Divadla Kalich
Aktuální zprávy
Muzikál Janka Ledeckého IAGO zná své české obsazení
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!