Aktuální zprávy

Vrcholí přihlašování do 15. ročníku soutěže ČESKO ZPÍVÁ 2024. Pro obrovský zájem prodlouženo do 4. února


ČESKO ZPÍVÁ je moderně koncipovaná celostátní pěvecká soutěž pro začínající zpěváky s mezinárodní účastí ze Slovenska, Polska a dalších zemí.

Odborná a hvězdná porota, cenné zkušenosti a rady, povzbuzující atmosféra, profi jeviště a zázemí, osobitý přístup organizátorů a atraktivní ceny – to vše nabízí ČESKO ZPÍVÁ.

Hlavním záměrem projektu je podporovat hudební nadání dětí a mladých lidí, objevovat nové talenty a poskytnout jim příležitost k prosazení se. Soutěž si svým osobitým přístupem a profesionalitou získala přízeň mezi mladými zpěváky, hudebními pedagogy a širokou veřejností.

Projektem prošla řada talentovaných zpěváků, kteří v ní nejen dosáhli úspěchů, ale také odstartovali svou sólovou profesionální kariéru a zazářili v divadlech. Mezi nimi najdeme jména jako Tereza Mašková, Michal Horák, Markéta Konvičková, Eva Matějovská, Josef Fečo, Natálie Grossová a další.

Oblíbené pěvecké klání má čtyři soutěžní kola a je rozděleno do dvou věkových kategorií (Sólisté 9 – 14 let, Sólisté 15 – 26 let). Zájemci se do soutěže přihlašují prostřednictvím jednoduchého online formuláře, ke kterému připojí svou nazpívanou soutěžní píseň. Odborná porota vybere ze všech nahrávek postupující soutěžící v základním kole, kteří se následně představí ve výběrovém kole v Praze nebo v Olomouci. Nejlepší z nich postoupí přes semifinále do finálového galavečera, který se uskuteční 6. dubna 2024 v centru UFFO v Trutnově, v prostoru vybaveném špičkovou světovou hudební technologií.

Patronkou soutěže je zpěvačka Kamila Nývltová. „Jako malá slečna jsem se zúčastnila řady soutěží ve zpěvu po celé republice. U nás v kraji chyběla moderní soutěž, a tak vzniklo Česko zpívá. Nejdříve to byla malá okresní soutěž, která se ale rozvinula do velkého krásného celostátní projektu s mezinárodní účastí. Je úžasné provázet mladé zpěváky za splněním jejich snu, pomáhat jim a podporovat je. K soutěži vznikl i letní hudební tábor. Oba projekty jsou moje srdeční záležitost,“ svěřila se Kamila.

Veškeré informace včetně online registrace najdou uchazeči na webu

www.ceskozpiva.cz


ČESKO ZPÍVÁ 2023
Foto Josef Malina a Oldřich Brát

Pozvánky a konkurzy
Hana Křížková a její koncert plný lásky
Pozvánky a konkurzy
Jesus Christ Superstar – konkurz na hlavní a vedlejší role
Pozvánky a konkurzy
Daniel Hůlka a jeho “Vzpomínání” v září na Pražském hradě
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!