Aktuální zprávy

Vojtko, Vítek, Kříž, Bragagnolo alias 4 Tenoři chystají sérii koncertů


Držitelé 3 cen Thálie, popová legenda a sólista pražského Národního divadla tvoří nové vokální seskupení české populární hudby. Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo se představují jako 4 Tenoři.

Poprvé se široké veřejnosti představí 11. listopadu, kdy vyjde vánoční singl “Už z hor zní zvon” (Amazing Grace), který před 45 lety, tedy v roce 1973, nazpíval Karel Gott s textem Zdeňka Borovce.

Čtveřice zpěváků si svou premiéru odbyla na loňském koncertu Proms Gala s Českým národním symfonickým orchestrem pod vedením dirigenta Marcella Roty, jinak spolupracovníka Andrei Bocelliho.

4 Tenoři na Proms Gala

4 Tenoři na Proms Gala

„Když jejich účinkování pochválila taková osobnost jako je dirigent Marcello Rota, uvědomil jsem si, že by byla škoda, aby tito vynikající čeští pěvci, čtyři vynikající muzikáloví tenoři, skončili pouze s jedním vystoupením pro úzkou skupinu diváků – posluchačů. Od nápadu k samotnému založení skupiny 4 Tenoři scházelo jen kladné stanovisko všech čtyř pánů. Všichni mou nabídku přijali s nadšením, a tak na příští rok připravujeme sérii koncertů po celé republice,“ přiblížil vznik skupiny producent Janis Sidovský.

Repertoár, na který se posluchači mohou těšit, bude složený ze slavných muzikálových hitů, písní Karla Svobody, swingových evergreenů a operních árií.

Vánoční singl Už z hor zní zvon vychází v produkci Janise Sidovského, v hudebním aranžmá hudebníka Víta Pospíšila. Nahrán byl ve studiu Českého národního symfonického orchestru a ke zhlédnutí a poslechu bude od 11. listopadu na internetových stránkách YouTube, Google Play, Spotify a iTunes.

4 Tenoři - Pavel Vítek, Michal Bragagnolo, Jan Kříž, Marian Vojtko (foto Lenka Hatašová)

4 Tenoři – Pavel Vítek, Michal Bragagnolo, Jan Kříž, Marian Vojtko (foto Lenka Hatašová)

Marian Vojtko (tenor)

Držitel ceny Thálie, představitel titulních rolí muzikálů Fantom opery, Ples upírů, Dracula, Bídníci, Monte Cristo, Jekyll & Hyde nebo Baron Prášil. Účinkoval také v představeních Muž se železnou maskou, Kleopatra, Tři mušketýři, Aida nebo Krysař.

Pavel Vítek (barytenor)

Vytvořil premiérové role v muzikálech Bídníci, Pomáda, Dracula, Fantom opery, Mamma Mia!, Noc na Karlštejně, Rebelové, Miss Saigon, Cikáni jdou do nebe, Angelika, Tři mušketýři nebo Ples upírů, za který byl v širší nominaci na cenu Thálie.

Jan Kříž (tenor)

Dvojnásobný držitel ceny Thálie momentálně hostuje na německých scénách v titulní roli muzikálu Plesu upírů. V ČR účinkoval v inscenacích Rocky, Pomáda, Horečka sobotní noci, Noc na Karlštejně, Děti ráje, Zpívání v dešti, Mefisto, Robin Hood, Atlantida nebo Srdcový král.

Michal Bragagnolo (tenor)

Sólista Národního divadla v Praze (La Traviata, Romeo a Julie, Z mrtvého domu, Billy Budd) a muzikálových inscenací Fantom opery, Ples upírů nebo Balada pro banditu.

Hostem a alternujícím zpěvákem je Bohuš Matuš (tenor)

Hostující sólista Bohuš Matuš účinkoval v divadle Semafor, v Hudebním divadle Karlín a hostoval také ve Státní opeře (Boris Godunov). Vytvořil role v muzikálech Fantom opery, Ples upírů, Monte Cristo, Angelika, Dracula nebo Johanka z Arku.

4 Tenoři - Pavel Vítek, Bohuš Matuš (host), Marian Vojtko, Michal Bragagnolo (foto Lenka Hatašová)

4 Tenoři – Pavel Vítek, Bohuš Matuš (host), Marian Vojtko, Michal Bragagnolo (foto Lenka Hatašová)


Aktuální zprávy
“Vánoční zázrak” letos naposledy v Divadle Broadway
Aktuální zprávy
Exkluzivně: Poslechněte si Krysařovu zpověď od Přemysla Pálka
Aktuální zprávy
On-line koncert pro všechny fanoušky muzikálů a divadel pořádá Michaela Nosková
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!