Aktuální zprávy

RockOpera chystá premiéru MALÉHO PRINCE s Kamilem Střihavkou


RockOpera Praha uvede ve čtvrtek 8. června premiéru své již v pořadí deváté rockové opery MALÝ PRINC, kterým chce poprvé oslovit i rodiny s dětmi. Rockopera tak pokračuje ve své tradici autorských adaptací děl klasické literatury.

Malý princ je nejznámější dílo francouzského spisovatele Antoine de Saint-Exupéryho. Na první pohled roztomilá pohádka v sobě skrývá filosofický podtext, jenž je čtenáři jasnější s přibývajícím věkem.

Příběh pojednává o letci, který ztroskotá v poušti. Když opravuje svůj letoun, objeví se Malý princ, který po něm chce, aby mu nakreslil beránka, a vypráví mu o svých zážitcích z putování vesmírem. O tom, na jakých podivných planetách byl a co na nich viděl. Kvůli cestování opustil svoji rodnou planetku, kde se zamiloval do růže.

Plakát k inscenaci

Plakát k inscenaci

Rockopera je již tradičně dílem autorské dvojice Pavly Forest a Milana Steigerwalda, který se při jejím komponování rozhodl ukázat zvukomalebnější stránku své tvorby. Režie a stejně tak i titulní role byly svěřeny Irině Andreevě, která již dlouhodobě s RockOperou Praha spolupracuje. I tentokrát lze tedy očekávat velké propojení pohybové a hudební složky.

Andreeva bude mít pod režisérskou taktovkou zpěváka Kamila Střihavku, jenž bez alternace ztvárňuje hned několik rolí. Režisérka nechce využít jen jeho pěvecký, ale také herecký potenciál. Dále zahrají či zazpívají Marie Steigerwaldová, Matěj Kohout, Daniela G. Langrová nebo Petr Opava.

Protože je Malý princ určen i dětskému publiku, bude ho zohledňovat nejen formálně, ale také organizačně. Historicky poprvé tak vznikne rocková opera uváděná i pro rodiny během nedělních odpolední.

Premiéra Malého prince se uskuteční 8.6. od 19 hodin v RockOpeře Praha (bývalé divadlo Milenium v pražských Holešovicích), první repríza poté až 10. prosince od 15 hodin.


Praha
Rockopery “Antigona” a “Oidipus”: Exkluzivní sleva 20% pro čtenáře Musical.cz!
Aktuální zprávy
DJKT Plzeň zve na výjimečné koncerty
Praha
Muzikál Branický zázrak má po premiéře
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!