Fotoreportáže a galerie

Přivítání a premiéra nové Johanky z Arku v Divadle Kalich (+ video)


Zpěvačka a muzikálová herečka Iva Marešová se stala novou představitelkou Jany z Arku ve slavném muzikálu Ondřeje Soukupa, Jiřího Hubače a Gabriely Osvaldové Johanka z Arku. Svou premiéru na jevišti pražského Divadla Kalich odehrála v sobotu 28. ledna 2017. Před diváky ovšem předstoupila již o den dříve, kde byla na konci představení slavnostně přivítána do role.

Iva Marešová se tak přiřadí ke dvěma současným představitelkám francouzské světice Báře Basikové a Lucii Soukupové (za svobodna Šoralové). Za bezmála sedmnáctiletou historii úspěšného muzikálu je Marešová v pořadí sedmou Johankou (Lucie Bílá, Bára Basiková, Martina Čechová, Iveta Bartošová, Lucia Soukupová, Radka Weidner – Špáňová).

Přivítání Ivy Marešové od Lucie Soukupové a Báry Basikové

Přivítání Ivy Marešové od Lucie Soukupové a Báry Basikové

„Roli Johanky beru jako nejúžasnější dárek k narozeninám, které mám 6. ledna. Mimochodem Jana z Arku se také narodila 6. ledna, přijde mi to jako moc hezké spojení. Přiznám se, že Johanku jsem si vždycky toužila zahrát, protože tento muzikál řadím mezi absolutní špičku u nás. Podle mého jde o úžasnou roli a už teď vím, že ji miluju. Moc se na ni těším,“ prozrazuje Iva Marešová.

VIDEO – “Most přes minulost”

Iva Marešová zazpívala během svého přivítání píseň “Most přes minulost”

Muzikál měl premiéru v březnu 2000 v divadle Ta Fantastika, od září 2009 ho uvádí v novém nastudování Divadlo Kalich. Lucie Bílá získala za ztvárnění titulní role Cenu Thálie, Bára Basiková na toto ocenění byla nominována po obnovené premiéře a Lucia Soukupová se za svůj výkon v této roli ocitla v širších nominacích.

„Johanka z Arku pro mne znamená mnohé: moji nejkrásnější a nejtěžší divadelní roli, spolupráci s Jiřím Hubačem, Jozefem Bednárikem, Ondrou Soukupem a Gábinou Osvaldovou, spoustu krásných vzpomínek a zážitků, nádherné a silné představení. A také nominaci na Cenu Thálie,“ vypočítává Bára Basiková, jejíž jméno spojuje obě nastudování muzikálu.

Bára Basiková jako Johanka z Arku

Bára Basiková jako Johanka z Arku

“Ivu jsem mezi námi přivítala s nadšením a radostí! Kdysi jsem si ji vybrala jako alternaci své role v baletním představení Lucrezia Borgia a doporučila jsem ji režiséru a choreografovi Liboru Vaculíkovi,  předala jsem jí svou roli Markéty v muzikálu Dáma s kaméliemi, když jsem před osmi lety otěhotněla. Není náhoda, že  Iva také vloni převzala žezlo v mé domovské kapele Precedens, takže logicky jsem ji oslovila i na Janu z Arku a věděla jsem, že tvůrčí tým z ní bude nadšený. Iva je profík, zkušená, spolehlivá, přesná, velmi pečlivá, má nádherný hlas a je velmi půvabná, působí křehce a renesančně. Díky ní dostane tohle krásné představení nový rozměr,“ vysvětluje Bára Basiková.

Muzikál Johanka z Arku se na jeviště Divadla Kalich vrátí zase na přelomu března a dubna 2017.

Vstupenky zakoupíte v síti TICKET ART nebo v pokladně divadla.

Nová Johanka je přivítána

Nová Johanka je přivítána

FOTOGALERIE – premiéra Ivy Marešové

V představení 28. 1. 2017 účinkovali: Iva Marešová, Jiří Zonyga, Jan Kříž, Zdeněk Podhůrský, Vilém Čok, Richard Tesařík, Petr Opava, Michal Pleskot, Filip Kotek, Charlotte Pščolková, Martina Pártlová, Igor Kolva, Adéla Hájková, Zuzana Savková

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Petr MarekDalší publikování fotografií bez svolení autora je přísně zakázáno. Pro více informací a svolení k publikování pište na email redakce@musical.cz.

Úvodní foto: Richard Kocourek

Pozvánky a konkurzy
Divadlo Kalich vyhlašuje konkurz na nový muzikál Atlantida s hity Miro Žbirky
Videoreportáže a záznamy
Video: 10 otázek pro Dashu a Roberta Jíchu
Aktuální zprávy
Brněnské “Čarodějky z Eastwicku” budou v listopadu opět hostovat v Praze
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!