Praha

Premiérové české uvedení Tick Tick BOOM! zveřejnilo obsazení a tvůrčí tým


Muzikál Tick Tick BOOM! je autobiografické dílo skladatele Jonathana Larsona, které odhaluje pochybnosti, úzkosti, nejistoty, které prožíval v období před uvedením RENTu, svého nejslavnějšího muzikálu.

Poprvé uvedl toto dílo sám Larson jako sólové představení v roce 1990. Po jeho smrti se dramatik David Auburn rozhodl Tick Tick Boom! rozepsat pro tři herce – premiéra této verze se uskutečnila v r. 2001 na Off-Broadwayi. Následovala premiéra v Londýně, americké národní turné, dva Off-Broadway návraty v r. 2014 a 2016, mnoho dalších lokálních i mezinárodních produkcí.

15. února 2018 se v Divadle Na Prádle konečně dočkáme i české premiéry v režii Martina Vokouna. Scéna a kostýmy budou z dílny Aleše Valáška, o český překlad se postarají pánové Michal Zahálka a Jan Šotkovský a o hudební nastudování Kristýna Brachtlová.

Zároveň bylo zveřejněno i obsazení, v muzikálu se můžete těšit na ostřílené muzikálové herce Tomáše Vaňka, Luciu Jagerčíkovou a Petera Pechu. Muzikál doprovodí čtyřčlenná živá kapela.

“Ačkoli je Tick, tick… Boom! v současné podobě komorní jednoaktovkou pro tři herce, je zároveň naprosto plnokrevným muzikálem, kde se, stejně jako v RENTu, střídá nespoutaná rocková energie, s mistrně vystavěnými baladami, v nichž nechybí emoce a až provokující niternost. Zároveň je skvělým pohledem do duší třicátníků, i proto je náš realizační tým ze stejné generace. Může to být příběh každého z nás,” říká dramaturg inscenace Ondřej Doubrava.

Peter Pecha, Tomáš Vaněk a Lucia Jagerčíková

Peter Pecha, Tomáš Vaněk a Lucia Jagerčíková

Synopse muzikálu

Bohémský život neúspěšného umělce je skvělý. Je skvělý, když je vám dvacet. Je v pohodě, když je vám dvacet pět. Ale co když je vám už třicet. Třicet – ten věk, kdy byste měli už dělat dospělá rozhodnutí. Mít dobrou práci. Koupit si auto. Koupit si byt. Zkrátka stabilizovat celý svůj život.

Jon je nadějný skladatel, který sotva zaplatí nájem svého bytu na kraji SoHo. Bude mu třicet a jeho snem je uvést svou vlastní show na Broadwayi. Show, na které pracoval pět let. Jeho nejlepší přítel Michael svoje herecké ambice již dávno pověsil na hřebík a díky dobře placené práci si může dovolit nové BMW i pěkný byt na Upper East Side.  Jonovi radí to samé – ať si konečně najde nějakou normální práci, která mu dovolí zbavit se špíny, těsných prostor, rozbitého potrubí. Zkrátka všeho, co dělá bohémský život zároveň nesnesitelným i vzrušujícím. Jonova dívka, Susan, je vcelku úspěšnou učitelkou baletu a sní o tom, že si společně s Jonem zařídí normální a obyčejný život. Ideálně v Cape Cod, zkrátka dál od rušného New Yorku.  Půjde Jon dál za svým snem? Co když nikdo nebude chtít uvést jeho show?  Neměl by se na to na celé vykašlat rovnou a vzít raději klidnou a dobře placenou práci, kterou mu dohazuje Michael ve své firmě?

Tomáš Vaněk

Tomáš Vaněk

oficiální foto – Kristýna Junková


Aktuální zprávy
Novoroční bowlingový turnaj HdK má své vítěze!
Aktuální zprávy
Kamila Nývltová pokřtí svoje lásky na sv. Martina (+ soutěž o 3×2 vstupenky)
Aktuální zprávy
Divadlo Kalich otevřelo své muzikálové brány (+ video)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!