Praha

Pěvecký konkurz do nového muzikálu Divadla Broadway “Ať žije rockenroll” a první informace o něm


Opět zde máme příležitost pro talenty, kteří by rádi zkusili štěstí a zahráli si v pražském Divadle Broadway. 21.4.2010 se bude konat pěvecký konkurz do nového muzikálu Karla Šípa (scénář) a Petra Jandy (hudba) “Ať žije rockenroll!“, který bude mít premiéru v říjnu tohoto roku. Čtyři nové písně z muzikálu (a zároveň písně pro konkurz) můžete slyšet již nyní na webových stránkách divadla. Podrobnosti o konkurzu a známé informace o muzikálu naleznete v celém článku.

.

CLEOPATRA MUSICAL, s.r.o. vyhlašuje
PĚVECKÝ KONKURZ do připravovaného muzikálu “Ať žije rockenroll”

Premiéra muzikálu: 20.10.2010 v Divadle Broadway
Hudba: Petr Janda
Scénář: Karel Šíp

1.kolo konkurzu se koná ve středu 21.4.2010 od 10:00 hodin v Divadle Hybernia, Nám. Republiky 4, Praha 1.

Každý zájemce si připraví jednu píseň z muzikálu Ať žije rockenroll.

Materiály ke konkurzu (texty a hudba) jsou ke stažení na stránkách www.atzijerockenroll.cz

Zájemci vyplní dotazník a mohou dodat umělecký životopis.

Kontakt: Stanislav Běle – 225 113 305, 604 426 723, bele@kleopatra-muzikal.cz

.

Synopse a informace o muzikálu

Muzikál “Ať žije rockenroll!” nás vrátí na přelom 50. a 60. let, kdy svět zachvátila horečka zvaná rokenrol, avšak do tehdejšího Československa si tahle podmanivá muzika hledala cestu jen těžko. I tak si u nás našla mnoho příznivců. Bigbítové skupiny vznikaly jak houby po dešti, i u nás při jejich koncertech zachvacovalo mladé publikum doslova šílenství. Jednou z prvních rokenrolových hvězd se stal i hlavní hrdina muzikálu Ronny (vlastním jménem Rudolf Konopásek). Líbí se mu tahle muzika a líbí se mu i Yvetta, mladá svazačka z jejich žižkovského činžáku. Její tatínek, stranický funkcionář Radimecký, orientuje svou dceru k Východu, Ronny bezmezně obdivuje všechno ze Západu. Tím si působí nekonečný řetěz problémů, jak s Yvettou, tak s rokenrolem. Zatímco mladá dívka, protože se do Ronnyho zamilovala,je postupem času jeho pohledu na svět stále přístupnější, s rokenrolem to jde ztěžka. Oficiální kultura v Československu preferovala českou dechovku a ruské častušky. Rokenrol byl dle názoru strany a vlády ideologickou hrozbou. Ronny však svůj boj za rokenrol nevzdává. A režim se s ním nemazlí. Tak se vcelku nevinně ocitne jednou na záchytce, pak je dokonce hospitalizován na psychiatrické klinice… Když se chce vyhnout vojně, před odvodovou komisí předstírá šílenství.Potýká se s naivní stupiditou mladých příslušníků SNB, na druhou stranu sklízí obdiv fanynek. Často propadá depresím, které které se snaží eliminovat alkoholem i drogami.Tím rmoutí svou maminku, žijí spolu sami a ona, zklamaná životem i láskou, neví si s Ronnym rady. Ten se časem ocitne v pasti, která ho přivede až do vězení.

Z dnešního pohledu je tenhle boj o rokenrol úsměvný, avšak v mnohém podložen skutečnými zážitky jeho tehdejších českých průkopníků.

Autoři muzikálu Karel Šíp a Petr Janda jsou pamětníky těch časů, Petr Janda se svým Olympicem byl dokonce v tomhle boji za bigbít v první linii.

Jejich příběh se bude dnešnímu mladému publiku zdát možná až groteskně neskutečný, ale nepochybně jim tahle muzikálová komedie plasticky přiblíží dobu, kdy jejich dědové a babičky navlíkli pašované džínsy a vyrazili do klubu šílet při kytarovém běsnění svých idolů…

Přestože je tématem muzikálu rokenrol, samotných rokenrolových písní tu mnoho není. Písničky jsou stylově velice rozmanité a nabízejí pozoruhodnou škálu nálad, od Ronnyho fantasmagorického blouznění pod vlivem drogy, melancholické blues z pankrácké věznice až po milostné kňourání mladých policajtů v roztomilém valčíčku.

Muzikál “Ať žije rokenrol!” je nepochybně na české muzikálové scéně v mnoha směrech novátorský. Nevrací se do dávné historie romantických rytířů, nevychází z motivů již dříve napsaného románu či filmu. Tenhle příběh je zcela původní a autoři byli vedeni jedinou snahou : zpracovat své autentické vzpomínky do muzikálového tvaru a ve výsledku notně pošimrat bránice diváků.

(Zdroj – oficiální webové stránky muzikálu)


Praha
Ledeckého “Vánoční zázrak” v Divadle Broadway si bere příklad z londýnských muzikálů
Praha
“Kudykam” před premiérou ovládne i televizní obrazovku
Praha
50 000. divačka “Touhy” si odnesla zájezd i nezapomenutelný zážitek
  • Sukie

    Jéjda tak i Broadway se rozhodla pro konkurzy… ty písničky jsou divný, nevíte kdo to zpívá?


  • JAK

    Sukie: Podle mě Já jsem šéf – P. Janda, Mé druhé já – M. Jandová. Ty další dvě nepoznám


  • Murphy

    No paráda,zas další šance jak něco předvést:)


  • Zdeněk

    Ty písničky se my taky nelíbí a ty dvě podle mě zpívá Honza Toužimský


  • veny

    Taky bych řekla, že “Právě vlít k nám rokenrol” zpívá Honza, ale “Šrámy lásky” podle mě Honza nezpívá.
    Jinak ty písničky se mě taky nelíbí, max. Šrámy lásky se mě trochu líbí.


  • Ondřej Doubrava

    Opatrně s tou kritikou, ať příště ty demáče nedávají zaheslované k závazné přihlášce ;-) Ale to je věc produkce, že jdou až takhle z kůží na trh, pokud mám být upřímný, tak mě to vůbec nezaujalo, ano, jsem si vědom toho, že to jsou jenom demáče, ale jelikož má Petr Janda profi studio, nemuselo by to aranžérsky znít o tolik jinak… A Já jsem šéf se nepovedl vysloveně, zní docela zastarale, tenhle druh satiry fungoval v 90. letech, ale třeba z toho někdo schopný udělá dobrou věc.


  • elik

    já teda nevim, ale mě se ty písničky líbí. Možná že jsem zaujatá protože Karla Šípa a Petra Jandu mám ráda a konečně to nebude muzikál který si spleteš. Protože někdy když poslouchám Angeliku a Tři mušketýri tak tam slyšíš podobný melodie. Tohle bude změna. A navíc je mi sympatické, že to je naprosto jejich příběh podpořen jejich vzpomínkami na léta minulá. Navíc pan Šíp je dobrý skladatel. A je to zkrátka jiné a to se mi dost zamlouvá.


  • fan

    a nevíte někdo kdo to bude režírovat?


  • Murphy

    A ta přihláška se vyplňuje až na místě asi že? Není dopředu nijak třeba se hlásit…


  • Janík

    Eliku, pan Šíp je dobrý skladatel? To myslíš vážně? Co prosímtě složil,já bych řekl,že je spíš textař…. :)


  • tom2410

    Mimochodem na stránkách už jsou i nějaký základy…



  • tom2410

    http://www.stream.cz/video/387/463909-casting-1-hvezdna-pechota-nebo-budouci-superstar/?word_id=1342253 Petr Kutheil a Markétka Procházková a pár dalších zajímavých lidí…


  • tom2410

    http://multimedia.ctk.cz/cs/video/document/3314378/janda-s-sipem-vybirali-obsazeni-do-muzikalu

    Lucka Vondráčková a Touža! Kdyby to vyšlo Petrovi Kutheilovi a Marky Procházkový. Tak by to vypadalo docela nadějně :)



  • tom2410

    http://www.stream.cz/video/473590-casting-2-prusvihy-trapasy-a-zablesky-uchazecu-exkluzivni-material Kdyby vyšlo obsazení hlavních rolí Petr Kutheil, Honza Toužimský,Tom Lobl, Lucka Vondráčková, Kamila Nývltová a Markétka Procházková…nevypadalo by to vůbec špatně…Ikdyž to by jsme zase nepoznali nikoho novýho…


  • Zdeněk

    Tak zatim koho vim tak Lucka Vondráčková, Tom Beroun a Petra Janu samo to neznamená, že to jsou hlavní role


  • Zdeněk

    No tak Míša Zemánková by taky nemusela bejt špatná.


  • Tomáš

    Škoda, že jsem prošvihl konkurz, písně jsou super a mne osobně i hlasově sednou. Jinak nechápu, jak někdo může kritizovat písně, dokud neviděl celé dílo. K tomu můžu jen dodat Carnegiho větu:” Když Vás kopou do zadku, je to signál, že jdete nahoru” takže tahle vcelku nekonstruktivní”kritika” by pro mne z pohledu tvůrců měla mít hodnotu spíše pochvalnou, ale sám vím jaké to je…


  • Zdeněk

    a další jmeno je venku Tomáš Lobl až je to překvapující


  • Zdeněk

    celý obsázko na ofiko stránkách a mě to docela potěšilo hodně neznámejch a moji oblíbenci tak to je super kombinace


  • Lukáš

    Tak dokonce bude hrat Petra Černocka alternace Petry Janů, LUCIE ČERNIKOVÁ,A L VONDRAČKOVÁ NOVÉ POSILY HŮRA .