Praha

Odtajněno! Muzikál “Mamma Mia!” se v Praze představí poprvé v české verzi


Jak jsme před Vánoci avizovali v naší tipovací soutěži, tak se do velkého sálu Kongresového centra Praha vrací muzikálová produkce. A jak někteří z vás správně uhodli, v prosinci 2014 tam bude mít premiéru slavný zahraniční muzikál MAMMA MIA! s největšími hity skupiny ABBA. A to poprvé v české verzi, autorem překladu a českých textů bude Adam Novák.

MAMMA MIA! je doslova zahraničním fenoménem. Muzikál měl premiéru v Londýně v dubnu 1999 a ihned se z něj stal divácký hit. Uvedl se ve více než 270 městech po celém světě, vidělo ho 54 miliónů diváků a vydělal přes 2 miliardy dolarů. Velký úspěch oslavila také filmová verze z roku 2008, ve které hráli ty největší filmové hvězdy jako Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Amanda Seyfried nebo Julie Walters.

První český vizuál muzikálu

První český vizuál muzikálu

Do Kongresového centra se však připravuje zcela nová verze, tzv. non-replica. Pro pražskou inscenaci tak vznikne unikátní scéna, kostýmy i režijní koncepce. Kromě autora českého překladu Adama Nováka víme už jen jméno režiséra, a tím bude Antonín Procházka. Samozřejmostí je živý orchestr. Obsazení, vzhledem ke vzdálenosti premiéry, není dosud známé. V hlavních rolích se máme dle tiskové zprávy těšit na ty největší české hvězdy. Nechme se překvapit…

Oficiální premiéry proběhnou 12. a 13. prosince 2014. Ceny vstupenek na běžná představení jsou 1290 Kč (za prémiová místa ve středu sálu s nejlepším výhledem), 890 Kč, 690 Kč, 590 Kč a 390 Kč, vozíčkáři ZTP/P pak za 99 Kč. Předprodej bude spuštěn v nejbližších dnech, již nyní si však můžete vstupenky předobjednat na obchodním oddělení TICKET ART (vstupenky@ticket-art.cz, 222 897 551, 552)

Více informací o muzikálu naleznete na webových stránkách www.mamma-mia.cz, připojit se můžete také k oficiální stránce na Facebooku.


Praha
“Naháči” mají před premiérou, máme pro vás obsazení i fotografie!
Aktuální zprávy
Sibyla, královna ze Sáby již našla krále Šalamouna (obsazení muzikálu)
Praha
Hudební divadlo Karlín vypisuje konkurz do muzikálu “Curtains”
  • veronika

    Tesim se moc na muzikal, bude to super, me by se libila Magda Mala, ma uzasny hlas a kdo ji slysel zpivat vi, ze to je zazitek, na ktery se nezapomina a proto si myslim, ze by v muzikalu nemela chybet. A z panu bych si prala Martina Dejdara, bajecny clovek a myslim si, ze se tam hodi.


  • Helena

    Já musím jen souhlasit s Robertem ze 4.2..Vážně je tento muzikál přesně pro skvělou Magdu Malou . V té malé postavě je veliký dar jak smutku(samotářka , KIM), tak komediantství ( to třeba z charitativních recitálů) s nádherným málo oceněným hlasem . Doufám ve správný výběr a že ji zas uslyším.



  • Honza

    Prosím vás pro jakou věkovou kategorii jsou určeny role v muzikalu ???? Myslíte, že na konkurz mohou i děti ve věku 11 – 15 let ??


  • Jarek

    Donnu jedině Petra Janu.


  • Luděk

    Donnu jedině Petra Janu. já taky to je role přesně pro ni .
    Petra janu Donna
    Sofie -Kamila NYVLTOVÁ
    I JAN KŘIŽ KOHO KOLIV


  • Luděk

    Zelenková,Křížková,Zagorová kamarádky Donny MYSLÍM DONNA PETRA JANU


  • Jarek

    Ano to by sedělo.Jako kamarádky Donny by byly skvělé.Petra Janu je jednoznačně jediná která by to odzpívala a ještě je to kočka.


  • Éponine

    V rozhovore na IDNES hovori Leona Machalkova, ze podpisala zmluu na hlavnu rolu.


  • Luděk

    no ta mně taky napada nejvic alternace Petra janu -Leona Machalková


  • janule

    tak Machalkova mne osobne moc nesedi a uplne me odradila od koupe listku…
    ale dost me fascinuje reklamni kampan na hvezdne obsazeni a pokud vim, tak Machalkova je prvni jmeno, ktere proniklo na verejnost, ne?


  • janule

    jo a na dceru by se mi docela libila Katka Steinerova :-)


  • Jarek

    Ne ne.První jméno bylo Petra Janu,Jana Švandová a Zlata Adamovská.To byla hvězdná trojice na Donnu.Ale opět říkám,jedině Petra Janu jako Donna.Machálková hmmm tož to nevím.


  • veny

    Já si myslím, že se Leona na tu roli hodí.


  • Fantom

    jedině Yvetta Blanarovičová jako Donna


  • Luděk

    Myslím jsi že jo já viděl v Robinu Hood bezvadná byl umí zatančit těžkou choreografii ,hrát už matku zpívá vlastně cavrverze různých písniček.


  • Luděk

    Zlata Adamovská ta toho moc neodzpívá .



  • janule

    Takze podle bulvaru na Donnu Machalkova, Sinkorova, Antalova??? I oni se ale vymlouvaji na schvaleni vlastniky prav… A zverejneni obsazeni pry 23.4. (jestli si to dobre pamatuji…)


  • Fantom

    Na 100 procent by tam zapadli Blanarovičová,Šinkorová,Machálková,Antalová,Vendula Příhodová, Křížková,Malá,Janů


  • Jana

    Jsem zvědavá, bude určitě dobře znít i v češtině. Chtělo by to dát příležitost mladým talentům – máme jich tady už dost .


  • vendetor

    No to me po.er. To je obsazeni. Kolar je herec asi jako Zeman prezident, Vitek je zpevak a hlavne chlap, jako Kolar herec, Langmajer to mozna uhraje, ale zpiva jak deti na “lidusce” a to se bude tvarit jak mistr sveta a cekat na nejakou tu Thalii. O bezkulnim R. Vojtkovi ani nemluve. A pak tu mame brnenske zastupce zenskeho obsazeni v cele se “skvele” zpivajici Sinkorovou. Do toho produkce Vitkovo manzelky Sidovskeho a tresnicka na dortu – svete raduj se – ceske texty. A to vsechno nacpou do pakulu, ktery ma kapacitu pres tisic lidi. Tak to jsem zvedavy jak to budou dlouho hrat. Tak hura za kulturou.


« Starší komentáře