Praha

Nová hudební komedie “Láska naruby” oblékne Janu Paulovou do mužských šatů


Již ve středu se v Divadle Kalich bude konat premiéra nové původní autorské komedie “Láska naruby” slovenského divadelníka Jakuba Nvoty. Ve hře s písněmi předního českého jazzmana Milana Svobody se v hlavních rolích představí Jana Paulová, Dalibor Gondík, Bohumil Klepl, Pavel Zedníček, Zbyněk Fric a Radka Filásková. Více infromací a fotografie ze zkoušek naleznete uvnitř článku.

Hudební komedie “Láska naruby” vypravuje příběh neúspěšné herečky Viktorie, jíž se nedaří v osobním ani profesním životě. Štěstí se na ni usměje až v podobě nabídky, která má ovšem zvláštní podmínku: aby získala angažmá, musí předstírat, že je muž! Gejzír komických scén, jenž z této situace vyvěrá, doplňuje motiv dvou citových vzplanutí: Viktorie má dva nápadníky – jeden ji nemůže milovat, protože si o ní myslí, že je muž, druhý ji miluje právě proto, že si myslí, že muž je…

Jana Paulová v pánské společnosti Bohumila Klepla a Pavla Zedníčka

Komedii “Láska naruby” napsal její režisér, vyhledávaný slovenský divadelník Jakub Nvota přímo „na tělo“ hereckému týmu v čele s představitelkou hlavní role Janou Paulovou. V dalších úlohách hrají a zpívají Dalibor Gondík, Bohumil Klepl, Pavel Zedníček, Zbyněk Fric a Radka Filásková. „Vzhledem k tomu, že celý život patřili muži k mým oblíbeným tvorům a často jsem je podrobovala tak hlubokému bádání, že kdybych stejnou péči věnovala třeba studiu kvantové fyziky, měla jsem z ní už doktorát, role muže mě zaskočila snad jen tím, jak teplým oblečením je pánský oblek a kolik vrstev musí muž své eleganci obětovat,“ hodnotí Jana Paulová svou první zkušenost s mužskou rolí.

Hru doprovázejí písničky z dílny našeho předního jazzmana Milana Svobody, který hudbu k představení nahrál s Pražským Big Bandem. Kostýmy a scéna pocházejí z dílny Michaely Hořejší. „V umění už jsme překročili všechna tabu a máloco nás skutečně vzruší anebo zasáhne. Zůstává tedy jediné – vydržet a ve všem tom chaosu a zmatku najít alespoň trochu lásky a štěstí. Třebaže bude úplně naruby. Naše hra je odraz v zrcadle. Není skutečná realita. Láska a peníze, bezmoc a moc, touha a samota se na sebe dívají a zrcadlí se jedna v druhé,“  odkrývá režisér a autor Jakub Nvota, který pro Divadlo Kalich v loňském roce nastudoval úspěšnou komedii “Zamilovat se”.

Jana Paulová a Zbyněk Fric

Osu repertoáru Divadla Kalich tvoří dva žánry: původní české muzikály a komedie předních tuzemských i zahraničních autorů. Inscenace Láska naruby představuje výsledek naší snahy přinést na jeviště Divadla Kalich hru, v níž by se písničky skloubily s humorem, proto dostala podtitul hudební komedie,“ říká ředitel divadla a producent Michal Kocourek. „Jde o žánr, který má v českém divadle velkou tradici a i my s ním máme další plány.

Premiéra “Lásky naruby” proběhne ve středu 1. prosince 2010, další reprízy jsou v plánu 18.12., 30.1., 8.2. a 23.2. a vstupenky lze zakoupit v cenových relacích od 90 do 399 korun. My u premiéry samozřejmě nebudeme chybět a můžete se těšit na recenzi této zajímavé hudební komedie.

Jana Paulová a Pavel Zedníček

Dalibor Gondík a Jana Paulová

Autorem fotografií je Richard Kocourek. Děkujeme Divadlu Kalich za jejich laskavé poskytnutí.


Nosiče
„Touha“ – recenze CD
Pozvánky a konkurzy
Konkurz do nově připravovaného muzikálu Slunce, seno, jahody v HDK a NENÍ to APRÍL!
Pozvánky a konkurzy
Muzikálové trio SPOLEČNĚ v Hudebním divadle Karlín
  • Katka

    bude nějaký setřih?


  • Pavel Košatka

    Neplánujeme ho, nebo alespoň z premiéry ne.


  • Jiří K.

    Hm, to nevypadá špatně…
    Nemůžu si pomoct, námětem to ale dosti připomíná americký muzikál Viktor – Viktorie (film z r. 1982 v hl. roli s Julií Andrews, hraný i v HdK v hl. roli s Michaelou Dolinovou). Zde se se namísto “neúspěšné herečky Viktorie” objevuje “neúspěšná zpěvačka Viktorie”. Setká se s kabaretiérem, homosexuálem Toddy, který jí nabídne práci. Viktorie však musí vystupovat jako muž ,Viktor (+ ještě je tranvenstit a převléká se za ženu). Lidé si jednak myslí, že Viktor a Toddy spolu chodí, navíc do Viktora-Viktorie se zamiluje gangster King – a netuší proč, muži se mu nikdy nelíbili…

    Náhoda nebo inspirace? :)