Praha

Muzikál Tři mušketýři je zpět i se staronovými tvářemi (+ soutěž)


Do Divadla Broadway se po dvouleté pauze, vrací muzikál z pera Michala Davida, “Tři mušketýři“. Libreto napsali Lou Fanánek Hagen a Libor Vaculík, který celé dílo i zrežíroval. Muzikál prošel od své premiéry kus cesty. Několik sezon bavil diváky v Praze, poté se přesunul do Divadla Nová scéna v Bratislavě, v roce 2009 odletěl do jihokorejského Soulu a posléze se opět vrátil do Prahy. Podívejte se na aktuální obsazení 2015 či vyhrajte vstupenky na představení.

Synopse

muzikál Tři mušketýři Divadlo Broadway Tomáš Trapl

Tomáš Trapl

Romantický příběh o přátelství, lásce, ale také o intrikách a  nenávisti se odehrává v první polovině 17. století, kdy vládl Francii Ludvík XIII. (Martin Šemík / Lešek Semelka). Ten se však více než o stát zajímá o organizování plesů, honů a jiných světských radovánek. Vládu nad státem držel tedy pevně v rukou kardinál Richelieu (Tomáš Trapl / Marian Vojtko / Bohouš Josef) člověk vzdělaný, inteligentní, zrozený pro politické machinace.
Nad Francií visela hrozba války s Anglií. Ve snaze zkompromitovat královnu Annu (Radka Fišarová / Linda Finková) povolá Richelieu falešným dopisem anglického lorda – vévodu z Buckinghamu (Dušan Kollár / Josef Vágner) do Paříže. Zde má být překvapen v náručí Anny a ta má být svědčena z vlastizrady. Lordovi Buckinghamovi se díky důmyslnému přestrojení podaří navštívit královnu. Jako zástavu lásky mu Anna předá přívěsky, které dostala od svého manžela Ludvíka.
Rozzlobený Richelieu degraduje šéfa policie Rocheforta (Martin Pošta / Zbyněk Fric). Vymyslí lest. Přemluví krále, aby na počet Anny uspořádal ples, na který si královna musí vzít přívěsky. Zoufalá královna prosí o pomoc svoji důvěrnici Constance (Zdenka Trvalcová / Markéta Procházková).

muzikál Tři mušketýři Divadlo Broadway Tomáš Beroun Josef Vojtek

Tomáš Beroun a Josef Vojtek

Do vysoké politické hry vstupuje náhodně mladý Gaskoněc – D´Artagnan (Tomáš Beroun / Jan Kopečný). Miluje Constance, rád by se stal mušketýrem. Je tedy připraven splnit pro svou lásku i pro královnu nemožné. Za doprovodu svých přátel Athose (Josef Vojtek / Petr Kolář), Porthose (Stanislav Hložek) a Aramise (Juraj Bernáth / Petr Ryšavý) cestuje do Anglie. Úkol je jasný – přivézt co nejrychleji zpět přívěsky pro královnu. Ty musí včas ozdobit její plesovou toaletu.
Richelieu pověří Mylady (Sylva Schneiderová / Alžbeta Bartošová), aby na cestě do Anglie předhonila mušketýry  a zmocnila se tak přívěsků. Mylady využije všech svých ženských prostředků, vláká lorda Buckinghama do pasti – vžene ho do náruči smrti. I Constance umírá její rukou, Mylady je však odhalena a ve spravedlivém soudu, kterému předsedá její bývalý manžel – Athos, popravena.
D´Artagnan vrací královně Anně přívěsky. V náhodném souboji zabíjí Rocheforta a Richelieu mu nabízí právě po něm uvolněné místo šéfa ve své gardě. D´Artagnan však odmítá. Chce sloužit ve službách krále, chce se stát mušketýrem. Královna plní přání svého manžela –  přichází na ples ozdobena přívěsky. Slavnostně předává D´Artagnanovi mušketýrský stejnokroj a plní mu tak jeho přání – stát se mušketýrem.

Obsazení muzikálu “Tři mušketýři” 2015

D´Artagnan – Tomáš Beroun / Jan Kopečný
Athos – Josef Vojtek / Petr Kolář
Aramis – Juraj Bernáth / Petr Ryšavý
Porthos – Stanislav Hložek
Mylady – Sylva Schneiderová / Alžbeta Bartošová
Královna Anna – Radka Fišarová / Linda Finková
Constance – Zdenka Trvalcová / Markéta Procházková
Richelieu – Tomáš Trapl / Marian Vojtko / Bohouš Josef
Rochefort – Martin Pošta / Zbyněk Fric
Buckingham – Dušan Kollár / Josef Vágner
Král Ludvík XIII. – Martin Šemík / Lešek Semelka
Planchet – Richard Genzer / Jan Kuželka
Bonacieux – Michal Suchánek / Ivan Vyskočil
Chlapec – Filip Vlastník

Dámská company – Lenka Bílková, Adéla Hájková, Johana Hájková, Zuzana Pokorná

Pánská company – Jan Čížek, Tomáš Kuťák, Václav Procházka, Marek Lhotský, Jakub Šimůnek, Miloslav Šturc, Ivan Svyatkin, David Sklenička

Stav k 14.1.2015

Tři mušketýry můžete znovu zhlédnout od 23. ledna 2015 v Divadle Broadway.

Vstupenky zakoupíte v síti TICKET ART.

Soutěž o vstupenky

Odpovězte správně na soutěžní otázku a 2 vstupenky na představení v pátek 30. 1. 2015 od 18 hod. mohou být vaše.

Roli D´Artagnana si v Divadle Broadway nikdy nezahrál?

  • a) Petr Poláček
  • b) Tomáš Löbl
  • c) Pavol Habera

Své odpovědi zasílejte do 22. ledna 2015 (včetně) na e-mail: souteze@musical.cz
Ze správných odpovědí vylosujeme jednoho výherce, který získá 2 vstupenky.
Do odpovědi nezapomeňte uvést vaše celé jméno a příjmení pro případné vyzvednutí výhry.

Video: Tři mušketýři – Divadlo Broadway 2012

Video: Tři mušketýři – Divadlo Hybernia 2011


Fotoreportáže a galerie
Fotogalerie: Mamma Mia! přivítala 100000. diváka (+ video)
Praha
Hudební divadlo Karlín vypisuje konkurz do muzikálu “Curtains”
Aktuální zprávy
Musical Production odhalila plány na příští divadelní sezónu
  • Lucie

    Na Zbyňka jako Rocheforta se moc těším, jeho “Štěstí couvá” je jasně nejlepší. :-)


  • Bidnik

    Skoda, ze uz nehrajou Kata Mydlare, zase bychom si ho davali z recese k Vanocum a ti, co by na to nesli, by se smali tem, co na to musi:D ale Musketyri poslouzili jako dobra nahrada :D


  • Pavlína

    Bídnik: Pobavilo. :-) Taky jsem před lety dostala Mušketýry jako dárek a bylo to za trest… :-( Proč se tato veledíla dehonestující muzikálový žánr pořád vrací, tomu fakt nerozumím.


  • bára

    Vidíte. A mně se to líbilo. každý má holt jiný vkus. Nicméně asi se to líbí víc lidem, když se muzikál vrací. přeji mu hodně spokojených diváků jako jsem byla já se svými přáteli.


  • Bidnik

    Ja verim, ze se to nasim taky bude libit :D :D


  • thenardierdier

    Uplnej vrchol kultury


  • Bidnik

    Jojo, jdou 24., tak jsem zvedav na jejich dojmy (popr. dojmy z prvni pulky) :D


  • ludvík

    Ja jedině bych šel na Radku jako Kralovna ANA.RAKOSKOU


  • ludvík

    Když je zminka o muzikálu Kat mydlář .Tak at ho přepiše nejmin 5 vystupu


  • jana

    Filip vlastnik nehral v Mata hari?


  • domi

    Dobrý den, měla bych zájem o 2 lístky na generálky 3M (které jsou bohužel vyprodané), zejména 21. a 22. od 11.00.. kdyby někdo náhodou nemohl a měl lístky, měla bych zájem.. kontakt – domi8@post.cz


  • Bidnik

    domi: dobry den, proc radsi nejdete na neco hezkyho? :-)


  • Niki

    Bidnik: Nechcete si to rýpání odpustit? Jaký na to máte názor je z předchozích komentářů jasné, nemusíte zesměšnovat někoho, kdo na to jít chce.


  • Bidnik

    Bidnik: prominte.


  • Bidnik

    Opr. Niki :-)


  • Mikeš

    Na Mušketýry se s odstupem času zajdu znovu rád podívat. Staronové obsazení asi nepřekvapí, zato Jan Kopečný coby D´Artagnan určitě ano. A věřím, že nezklame – vizáží i věkem se na roli parádně hodí, navíc skvěle zpívá.


  • ludvík

    To věřim -Jan Kopečný jsi to zaslouži .Že sem viděl že na BRODWAY dělal uvaděče že mu sebralý CASANOVU .ALE NISNAŠIM BLBE DIVADLO BRODWYA-TO .RADŠI DO HYBERNIE -DO KALICHU VŽDY V SOBOTU NA MUZIKÁL POTOM AUTOGRAMIADA .


  • Briseis

    Honza Kopečný hrál v muzikálu Casanova v company, nedělal uvaděče. :D


  • terka

    ludvík: Tak teď je nám to naprosto jasné. :-) A podle oduševnělosti příspěvku zjevně nebude na vině divadlo Broadway. :-) Ve třech řádcích 11 chyb a z toho pět parádních hrubek :-)


  • terezka

    tak tím se vše vysvětlilo :D když na broadwayi hrají uvaděči, tak pak to tam nemá vypadat, tak jak to vypadá, že :D


  • terka

    přesně tak :-DDDD


  • Bidnik

    V karlinskym Jezisovi je taky do uvodu predstaveni zapojena uvadecka, treba se v Broadwayi nechali inspirovat :-o nevite o tom neco, Ludviku?


  • Niki

    Tak to buďte úplně v klidu, Kopečný by se jim na nějakýho uvaděče zvysoka vy… :D Casanovu jako roli sice v Broadwayi nehrál, ale pořád byl na jevišti mezi herci, ne dole mezi uvaděči :D :D


  • Hibi

    Musím s vámi nesouhlasit, včera jsem byl na generálce a vše bylo SUPER! :-)


  • Radek Janda

    SOUTĚŽ JE UKONČENA. Ze správných odpovědí (správná odpověď: b) Tomáš Löbl) byl vylosován: Pavel Krejčík. GRATULUJEME. Výherce již byl obeslán e-mailem o způsobu předání výhry. Všem soutěžícím děkujeme za účast a přejeme štěstí při naší další soutěži.


  • Lucie

    Dnes jsem byla velmi mile překvapena z výkonu Jana Kopečného v roli D´Artagnana. Dosud jsem ho viděla jen v menší roli v Hamletovi a tak jsem byla trochu na pochybách, jestli roli zvládne, ale bylo to na jedničku. Nejen že skvěle zpívá, ale také velmi dobře hraje a romantického hrdinu jsem mu spolkla i s navijákem :-) Tomáš Trapl v roli kardinála jako vždy jistota a stejně tak Josef Vojtek a Sylva Schneiderová. Kdo je pro mě v tomto muzikálu ovšem naprosto neposlouchatelný je Radka Fišarová, u které mám vždycky pocit, že má ucpaný nos a celkem nechápu, proč tam za každou cenu tlačí ty své výšky. U jiných královen, a to jsem viděla patrně všechny alternace, jsem toto nezažila. A pokud jde o pány Suchánka a Genzera, tak byli sice vtipní, ale měla jsem pocit, že zapomněli, že nejsou v Partičce a kdyby zvukař nepustil hudbu, sedíme tam asi doteď a posloucháme jejich improvizace…


  • Terka0

    Viděla jsem generálku a všechno super. Jan Kopečný byl opravdu skvělý.
    Také jsem byla skeptická vůči muzikálu M. Davida a jsem hodně kritická, ale 3 mušketýři mě tedy nijak neurazili a nadšení herců bylo fajn. Slušně obsazený muzikál a dobré výkony.


  • Mishaacka

    Prosím Vás, kdo jste již viděli, je to ta osekaná verze, která tady byla nějak 2013? Byla vypuštěna píseň Má být u Mušketýrů a Jedem na všechny a další dvě/Láska v závějích asi?/……


  • Lucie

    Mishaacka: Ano, je to ta kratší verze, kde tyto písně nejsou.


  • Bidnik

    Tak nasi, kteri na to z recese dostali k Vanocum listky, se vyjadrili, ze nic odflaklejsiho nikdy nevideli, ze to bylo snad jeste horsi nez Kat Mydlar :D
    mama smutne konstatovala, ze takto bohuzel asi zrejme vypada ceska “kultura”.
    Ale je pravda, ze Tri musketyri jsou v oblasti muzikalu neco jako Babovresky ve filmu, Rytmus zivota mezi casopisy ci Zeman v politice. Jsme ve vsem stejni :-(


  • Michal

    Osekaná verze je dosti veliké zklamání, a hlavně většinou scény potom zkrácení nadávají smysl .
    Nejvíce tam je osekaná Mylady Dewinter a to je dosti veliká škoda. Zrovna takové dobré oživovací melodie ,hold musím se spokojit z verzí z DVD
    Ale opravdu škoda


  • Tereza

    Osekat teď také chtějí Draculu, asi poslední móda, za stejné peníze méně muziky. Jen aby z Draculy také neudělali nějaký paskvil, který nedává smysl.


  • Sukie

    Jaj, tak to děkuju moc za informace… ještě, že jsem si to přečetla. Na osekanou verzi mušketýrů nepůjdu, ač jsem byla velmi zvědavá na Jana Kopečného, jako D´Artagnana. Škoda, muzikál podle mě hodně ztrácí na kvalitě, pokud uberou scény a písně.
    Divadlu to ale zřejmě vyhovuje :-(

    Tereza: No myslím, že z Draculy vznikne něco obdobného, co moc logiku dávat nebude. Hlavně, že to bude drahé… ti diváci stejně přijdou, protože je to legenda českého muzikálu.


  • Martin K.

    Lucie: Pro mě naopak Radka Fišerová patřila, společně s Tomášem Traplem ke špičce celého představení.
    Sukie: Kdyby se všichni řídili jen tím, co si přečtou a přitom si na to neudělali vlastní názor, tak by byly v mnoha případech prázdná kina, divadla, atd. Stačí se jen podívat na csfd.cz. Cokoli se nového natočí, většinou to mnoho lidí semele, jaký je to odpad a ani tomu nedají šanci.
    Prostě, co člověk, to názor.
    Udělejte si obrázek sama. Je to nejlepší, myslím.


  • Sukie

    Martin K.: Martine, vím, že to myslíte dobře a máte samozřejmě pravdu. Bohužel pro mě muzikál Tři mušketýři jsou opravdu hodně srdcová záležitost a mám je ráda tak, jak byli napsáni. Nebudu tedy asi riskovat celodenní cestu do Prahy, abych pak nebyla moc zklamaná…

    Ale ještě uvidím, i přes to mě to částečně láka (stejně tak, jak opět obnovený, ač možná zkrácený, Dracula).


  • Lucie

    Sukie: Jan Kopečný mě opravdu velmi mile překvapil. Za předchozí roky jsem byla tak zvyklá na Zbyňka Frice, že jsem skoro ani jinému zpěvákovi nechtěla dát šanci, ale stálo to za to :-) Tak ještě popřemýšlejte, jestli tomu přece jen nedáte šanci. Je pravda, že jsem také zvyklá na původní verzi Mušketýrů, ale musím říct, že nakonec mi tam chybí víceméně jen úvodní píseň Má být u mušketýrů. Ostatní zas až tak neoplakávám :-)
    Martin K.: Tomáš Trapl byl jako vždy skvělý. S Radkou mám problém obecně, její hlas mi prostě není příjemný na poslech, a to ani v jednom muzikálu, který jsem s ní viděla. S tím se prostě nedá nic dělat a tak se snažím chodit ve dny, kdy ona nehraje, ale někdy mi to holt jinak nevyjde. Každý máme jiné ucho a chápu, že pro někoho je Radka zase jeho oblíbená zpěvačka :-)


  • Martik

    Já byla na generálce a Má být u mušketýrů tam zpívali hned na začátku. Byla jsem 21.2. v 121 hod. Tak nevím, kde se stala chyba. Jan Kopečný byl úžasný a skvěle zpíval. Mile mně překvapil. Sice tam nebyla Láska v závějích, ale zase jiná od Mylady o tom , co vše mohla být.( název neznám). Já byla spokojená a cesta do Prahy stála zato :-)


  • Michal

    Martík : Ta písen se jmenovala Volba má


  • Martik

    Michal: Díky :-)


  • vašek

    I nadále se hraje zkrácená verze – tedy chybí tyhle scény:
    Mám být u mušketýrů (sólo d’Artagnan), Jedem na všechny (sólo Mylady), Buckinghamův příchod do Paříže (Buckingham, Constance), úvod Každá mince má rub i líc (Mylady), Fáze smůly (Richelieu, Rochefort), Úvod druhé půle (dítě, Dumas), Mylady do Londýna vyplouvá (d’Artagnan, 3 mušketýři), Láska v závějích (královna Anna, Constance) + Pozvání na večeři (Planchet, 3 mušketýři – chybělo už v hybernské verzi)… A pak jeden z přídavků na melodii Povaleče. Snad jsem na nic nezapomněl.


  • Fíla

    To jsou diskuze jak u nějakého světoborného kusu a přitom to je vůbec největší sra..ka, jakou lze u nás vidět :-)


  • Renata

    Když chybí tolik scén, co vůbec z muzikálu zbyde? A dává to vůbec smysl?


  • Bidnik

    Fila: ja si myslim, ze Tri musketyri jsou spickovy muzikal, ktery ma nemale predpoklady proniknout na ty nejprestiznejsi sceny sveta. Ale bez “Ma byt u musketyru” si nejsem jist, jestli se to povede :D :D :D :D :D


  • Míša

    Koukám, že je to tady samej muzikálovej odborník. Bídníku, v čem světovém ty hraješ? Mušketýři jsou český muzikál hraný v českém divadle pro českého diváka a není to vůbec špatný. proč ve všem hledat světovost?


  • Bidnik

    Misa: Ja nejsem muzikalovy zpevak, proc? Sice trochu zpivam, ale neumim hrat a uz vubec ne tancovat, tak nemam v muzikalu co delat;) – ano, byla to trochu narazka na to, ze v broadwayskych kusech

    Ja v nicem svetovost nehledam, jen mi prijde skoda, ze lidi porad skacou tyhle veci a Lichtenberg porad zkousi, co mu jeste divaci sezerou. Jak rikam, u Kleopatry se snazili a bylo to vazne hezky predstaveni – ale tohle je neco tak neuveritelne ubohyho, ze se mi chce brecet, kdyz vidim, ze na tuhle odflaklou a z pulky vykradenou estradu nekdo chodi a jeste se mu to libi.

    Ale uznavam, ze kdyby to byl prvni muzikal, ktery jsem videl, treba by se mi to libilo a taky bych zde, ve sladke nevedomosti, jak ma vypadat poradny muzikal, psal pozitivni komentare.

    A taky rozumim tomu, ze Lichtenberg takhle postupuje, precejenom je to podnikatel jako kazdy jiny. A podnikatel je podnikatel od toho, aby vydelaval penize. Spis je skoda, ze kdyz se pak rekne slovo “muzikal”, pulka Cechu si vybavi predstaveni ala Tri musketyri, kteri toho moc s opravdovym muzikalem spolecneho nemaji :(


  • Bidnik

    Pardon, nejak mi utekl zaver prvniho odstavce – ano, byla to trochu narazka na to, ze v broadwayskych kusech je takovych vetsina.


  • Lucie

    Milý Bidniku, ne všichni mají možnost jezdit do Ameriky či do Londýna za kvalitními muzikály a pro někoho je problém i dojet do Brna. Nevidím nic pohoršujícího na tom, že se někomu ta estráda, jak jste se vyjádřil, líbí, každý máme přeci jiný vkus. Pokud je jediný smysl Vašich příspěvků pod tímto článkem zesměšňovat představení a tím i nepřímo diváky, kterým se líbí, tak byste možná mohl další komentáře sem už nepsat a uspořený čas věnovat diskuzím na nějakém fóru, kde se věnují vyššímu umění. Hezký den.


  • Bidnik

    Lucie: kvalitni muzikaly jsou k videni i v Praze a je jich spousta – osobne jsem rovnez v zahranici nikdy zadny muzikal nenavstivil.
    Predstaveni ani divaky nezesmesnuju, alespon ne zamerne. Ale kdybych to prirovnal k necemu jinemu, je to jako kdyby vyrobce prodaval pod nazvem Kuchynska sul posypovou, prodaval ji za drahy penize a nejaky konzument zde psal, jak je vytecna a jak si ji priste koupi zas. Nemyslim, ze je neco spatneho na tom, kdyz se mu snazim vymluvit, ze to, co si kupuje, je hnus, a ze naletel obchodnikovi, kteremu se sypou penize, protoze posypova sul je mnohem levnejsi nez kuchynska.
    Ale samozrejme, kazdy ma jiny vkus a samozrejme si muze jist, co chce:-)


  • Pavlína

    Bídník: V podstatě s vámi souhlasím. I v poslední větě, že každý má jiný vkus, máme svobodnou volbu a můžeme si chodit na co chceme a na to, co se nám líbí. Mně vadí to, že tvůrci tato show nazývají “muzikálem” a muzikál, coby krásný a velmi náročný žánr, má tímto u nás nálepku žánru úpadkového… Kdyby všechny tito Mušketýři, Mydláři, Angeliky, Kleopatry, Hamleti, Děti ráje a Baronové Prášilové byli oficiálně označováni třeba jako písničkály či hudební estrády, neměla bych proti nim vůbec nic. Chodit na ně opravdu nemusíme. Ale s muzikálem to opravdu moc společného nemá – co třeba nejsem absolutně schopná strávit je half-playback a taktéž company, která jenom naprázdno otevírá pusu…. Mušketýry jsem onehdy viděla ze druhé řady, kde jsem všechny tyto zrůdnosti viděla zcela zřetelně a jenom z úcty ke svému doprovodu (který mě pozval) jsem o přestávce neodešla.


  • Niki

    Pavlína: V zásadě máte pravdu, ale co se týká vašeho výčtu, tak bych určitě vyřadila Hamleta, ten je z mého pohledu velmi kvalitní (spolupráce Ledeckého s New Yorkem to jen potvrzuje), navíc tam opravdu celá company zpívá, stejně tak v Dětech ráje, které jsou pochopitelně sami o sobě dost specifické, ale company tam opravdu naživo zpívala.


Novější komentáře »