Praha

Hity z muzikálové produkce GoJa Music Hall zněly počernickým divadlem


V Divadle v Horních Počernicích bylo minulou středu po několikatýdenní karanténě opět konečně rušno. Během dne jsme tu zahlédli Mariana Vojtka, Leonu Machálkovou, Michaelu Noskovou, Kateřinu Brožovou, Natálii Grossovou, Kateřinu Herčíkovou, Terezu Martinkovou, Lukáše Randáka, Jakuba Hübnera nebo Michala Bragagnola.

Všichni účinkující totiž ve spolupráci s MČ Praha 20 – Horní Počernice, zastoupenou radním Ing. Zbyňkem Římalem, spojili síly pro charitativní organizaci Debra, zabývající se nemocí motýlích křídel a vystoupili na koncertu „Múzy pro motýli“, který se konal na její podporu a bude vysílán na internetové televizi v červenci.

„Naše organizace pomáhá lidem s nevyléčitelným chronickým onemocněním známým jako nemoc motýlích křídel. Tito lidé patří mezi zvláště rizikovou skupinu, která je ohrožena nejen koronavirem, ale i dalšími infekcemi,” uvádí Pavel Melichárek, ředitel pacientské organizace DEBRA ČR a vysvětluje: “Abychom v době nouzového stavu mohli zajistit veškeré jejich potřeby, zásobení ošetřovacím materiálem i ochrannými pomůckami, stálo nás to více než 600 000 korun. Proto je pro nás jakákoli pomoc v této době neocenitelná! Jsme velmi vděčni za konání tohoto koncertu. Děkujeme Míše Noskové, všem účinkujícím, technikům a dalším, kteří se na jeho vzniku podílejí. Věříme, že i diváci budou štědří a podpoří naše pacienty.” Většina pomoci, včetně podpory psychologa, probíhala v době nouzového stavu na dálku. “Klientům jsme odeslali přes 4000 emailů a na telefonu jsme se jim věnovali přes 90 hodin,” doplňuje Melichárek.

Na koncertu bylo zajímavé hlavně to, že zazněly písně pouze a výhradně z muzikálové produkce dr. Františka Janečka a GoJa Music Hall.

„Muzikály Bídníci, Miss Saigon, Fantom opery, Čarodějka či Ples upírů patří mezi naprostou světovou špičku. Sama jsem jak v Bídnících, tak Plesu upírů účinkovala, stejně jako Jitka Čvančarová, která je hlavní tváří, patronkou právě zmíněné organizace nadace Debra. Oslovila jsem tedy pana doktora Janečka, jakožto producenta těchto muzikálů, zda mu to nebude vadit, a své kolegy s myšlenkou udělat něco smysluplného pro lidi, kteří nemají doslova život jako peříčko. Ono i to peříčko nemusí být pro jejich kůži jako pohlazení. Nicméně pokud byste tento koncert chtěli zažít na vlastní kůži a pomoci tak potřebným, nemusíte zoufat. V nejbližší době zveřejníme více informací o termínu,“ sdělila tajuplně Michaela Nosková, která spolu s partnerem Jindřichem dávala celou akci dohromady pod hlavičkou jejich agentury Art-Gang.

A na co se můžeme (prozatím na záznamu) těšit? Například na Knížku snů či Samotářku v podání původních představitelek Kateřiny Brožové a Leony Machálkové, na upíří duet Mariana Vojtka a Natálie Grossové nebo na duet Raula a Christine z Fantoma opery v podání Michaely Noskové a Michala Bragagnola či na Lukáše Randáka a jeho písně z Plesu upírů a Bídníků. Na své si samozřejmě přijdou i milovníci nynějšího muzikálového hitu – Čarodějka – v podání excelující Kateřiny Herčíkové. Jako Fiyero se také představil Jakub Hübner.

VIDEO

FOTOGALERIE

Foto a video: Radek Janda | Musical.cz

Aktuální zprávy
Elvisův SRDCOVÝ KRÁL poprvé rozezněl sál Divadla Kalich
Praha
Muzikál CIKÁNI JDOU DO NEBE v novém obsazení v Divadle Bez zábradlí
Praha
Divadlo Kalich oslavilo 20 let a chystá premiéru světového muzikálu
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!