Praha

Muzikál NE/NORMÁLNÍ představil první písně (+ video)


V sobotu 14. září mohli návštěvníci festivalu Babí léto slyšet první tři písně z připravovaného muzikálu NE/NORMÁLNÍ (v orig. Next to Normal) v českém přebásnění Zuzany Čtveráčkové.

Festival Babí léto probíhá každoročně v areálu pražské Psychiatrické nemocnice Bohnice, což je prostředí muzikálu NE/NORMÁLNÍ velmi blízké. Jeho příběh se totiž točí kolem rodiny Goodmanových, která se kromě běžných starostí potýká také s vážným duševním onemocněním jednoho z jejích členů. Autoři muzikálu, Tom Kitt a Brian Yorkey, uvedli jako jeden z důvodů vzniku muzikálu snahu upozornit na stigma duševních onemocnění a také na snahu lidí dostát standardům, které považují za “normální”, což může být podle tvůrců stejně zničující. Právě na koncept “normálnosti” se v rámci kampaně #jsemnenormalni!? chce spolek art4rent, z. s., který stojí za uvedením muzikálu na české jeviště, zaměřit. Cílem osvětové kampaně, která bude probíhat současně s uváděním muzikálu ve spolupráci s českými organizacemi zabývajícími se duševním zdravím, je rozšířit povědomí o bipolární poruše a poukázat na důležitost komunikace na téma duševního zdraví a pomoci tak nabourat stigmata související s psychickými problémy.

Muzikál NE/NORMÁLNÍ na festivalu Babí léto Tomáš Vaněk Kateřina Hečíková

Muzikál NE/NORMÁLNÍ na festivalu Babí léto

V bohnickém areálu vystoupili Tomáš Vaněk (dvojrole doktor Fine / doktor Madden) a Kateřina Herčíková (dcera Goodmanových, Natalie), kteří společně představili publiku trojici písní. Jednalo se o sólovou píseň otce, Dana Goodmana, Byl jsem (I’ve Been) a píseň Gabriela, syna Goodmanových, s českým názvem Žiju dál (I’m Alive), kterých se zhostil Tomáš Vaněk. Kateřina Herčíková pak představila svou sólovou píseň Natalie Všechno ostatní (Everything Else).

VIDEO

Kateřina Herčíková – Všechno ostatní (Everything Else)

Tyto i další písně mohou diváci slyšet od letošního podzimu v Divadle Na Prádle, kde bude muzikál NE/NORMÁLNÍ uveden při příležitosti desetiletého výročí od své broadwayské premiéry. Ta pražská je naplánována na 29. 11. 2019.

Vstupenky můžete zakoupit zde.

>> Více o muzikálu NE/NORMÁLNÍ <<

VIDEO – tisková konference 23. 5. 2019

Štěpán Komárek – Žiju dál (I’m Alive)
Foto Lukáš Helcelet (Babí léto) a Petr Florián (Cover Photo)

Praha
Divadlo Kalich oslavilo 13 let, příští září uvede nový muzikál “Mauglí”
Fotoreportáže a galerie
Fotogalerie: Mamma Mia! přivítala 100000. diváka (+ video)
Praha
Muzikál ČAS RŮŽÍ nabídne originální příběh s největšími hity Karla Gotta
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!