Praha

Muzikál MAMMA MIA! zahájil svou poslední sezónu


Muzikál Mamma Mia! zahájil v pátek 16. září poslední sérii 28 představení a na Silvestra se rozloučí s Českem. Inscenace Antonína Procházky se setkala se zájmem publika, hity skupiny ABBA si zazpívalo už 250.000 diváků a Hana Holišová byla nominována na Cenu Thálie za roli Sophie.

Muzikál Mamma Mia! dosud ve světě vidělo 56 miliónů diváků a jen v Londýně představení odehrálo více než 6.000 repríz. V české verzi účinkují Alena Antalová, Jiří Langmajer, Helena Vondráčková, Leona Machálková, Daniela Šinkorová, Adéla Gondíková, Hana Křížková, Petr Kolář, Hana Holišová, David Gránský, Radka Fišarová, Pavel Vítek, Jitka Asterová, Jaroslava Kretschmerová, Roman Vojtek, Tomáš Smička, Petra Vraspírová, Tomáš Trapl, Michael Foret, Olga Lounová, Petr Kotvald, Michaela Nosková, Kateřina Klausová, Ivana Korolová a další.

Pavel Vítek, Michaela Nosková, Helena Vondráčková, Bronislav Kotiš a Olga Lounová po pátečním představení

Pavel Vítek, Michaela Nosková, Helena Vondráčková, Bronislav Kotiš a Olga Lounová po pátečním představení

Scénář k muzikálu napsala britská dramatička Catherine Johnson, autory hudby a textů písní jsou hitmakeři skupiny ABBA – Benny Andersson, Björn Ulvaeus a Stig Anderson. Tvůrčí tým české verze tvoří Antonín Procházka (režie), Adam Novák (překlad libreta a textů), Roman Šolc (kostýmy), Radek Havlíček (scéna), Ivana Hannichová (choreografie), Dalibor Kapras (dirigent) a Alena Průchová (sbormistryně).

Muzikál od své premiéry 12. prosince 2014 v Kongresovém centru Praha přinesl i několik novinek či překvapení, jako třeba v podobě speciálních hostů. Jedním z nich je Helena Vondráčková, která se při zahájení sezóny představila publiku v hlavní roli Donny.

Bronislav Kotiš a Helena Vondráčková

Bronislav Kotiš a Helena Vondráčková

Jak již bylo avizováno v úvodu, Mamma Mia! zažívá svou poslední sezónu. Slavnostní derniéry jsou plánovány na 30. a 31. prosince 2016.

Vstupenky na muzikál (i slavnostní derniéry) zakoupíte v síti TICKET ART.

VIDEO


Praha
Bára Basiková nahrává nové CD “Johanky z Arku”
Praha
Dickensova “Vánoční koleda” míří do Divadla Hybernia
Aktuální zprávy
Mary Poppins zpět v Praze na 25 představení
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!