Praha

Michal David příští rok v červnu uspořádá „Mejdan roku“


Hitmaker Michal David v příštím roce oslaví kulaté životní jubileum, konkrétně padesátku. Oslava proběhne hned dvěma způsoby, jak dubnovou premiérou „jukebox- musicalu“ „Je třeba zabít Davida“, tak také velkým koncertem 17. června 2010 v O2 Aréně, jehož tisková konference se v Divadle Broadway konala právě dnes.

Celý program potrvá celých šest(!) hodin, z toho tři hodiny zabere průřez kariérou (hity skupiny Kroky, coververze italských šlágrů s projektem DaMiChi, nebude chybět ani tvorba pro jiné interprety, každému se určitě hned vybaví Karel Gott, Helena Vondráčková, nebo Hana Zagorová) a zbytek vyplní diskotéka DJe Martina Hájka. Koncert odmoderuje Leoš Mareš. Scénická podoba využije snad všechny dostupné  světelné efekty, nebudou chybět projekce, hrát se bude stoprocentně živě, v jednání je i smyčcové těleso. Projekt není připravován za účelem výdělku, i když se využije celá kapacita O2 Areny. Celý výtěžek bude rozdělen mezi dvě nadace. Nadaci Eltona Johna a Kapku naděje.

Michal David se fotil v kulisách z "Mony Lisy", v červnu příštího roku ale opanuje O2 Arenu

Michal David se fotil v kulisách z "Mony Lisy", v červnu příštího roku ale opanuje O2 Arenu

Dramaturgie nezapomíná ani na muzikálovou tvorbu, ba naopak, procházka dosavadní tvorbou bude poměrně rozsáhlá a dostane se na všechny Broadwayské (a Hybernské) tituly z Davidovy dílny od „Kleopatry“ přes „Monu Lisu“ Bohouše Josefa, do které dopsal pár písní. Neměla by chybět taneční company a stoprocentně se dočkáte celé plejády populárních tváří, jmenujme alespoň některé: Monika Absolonová, Bára Basiková, Ilona Csáková, Petra Janů, Josef Vojtek, Tomáš Trapl, Petr Kolář, Marián Vojtko, Bohouš Josef, Leona Machálková….

Producent Oldřich Lichtenberg a Michal David

Producent Oldřich Lichtenberg a Michal David

Na koncertu by se měla představit i novinková skladba z připravovaného muzikálu „Kat Mydlář“, o němž se zatím ví jen to, že bude psán přímo na tělo Danielu Hůlkovi (ten by měl ústřední píseň také na akci sám zazpívat) a premiéra je plánována na rok 2011, pravděpodobně do divadla Hybernia.

Vstupenky seženete již v nejbližších dnech v sítích Sazka Ticket a Ticketportal.

P. S.: Mluvilo se i o tajném hostu, jakmile bude stoprocentně potvrzen (mělo by se tak stát během pár dnů), článek rádi zaktualizujeme.

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Tomáš Král a bez redakčního souhlasu není dovoleno je jakkoliv šířit.


Recenze a reportáže
Komplexní recenze nového muzikálového hitu “Baron Prášil” (+ video)
Praha
Divadlo Broadway vybíralo obsazení do muzikálu ANGELIKA
Praha
Spuštění portálu RockOpera.cz
  • tom2410

    Kat Mydlář???….o tom jsem ještě neslyšel


  • Bídník

    Tak na ten mejdan bych sel, ze srandy :D:D tyjo no to bude asi uplnej vrchol nevkusu :D o katu mydlarovi sem taky este neslysel:)


  • Pavel Košatka

    On Kat Mydlář byl totiž oficiálně potvrzen až nyní, takže jste o něm slyšet ani nemuseli.


  • Ondřej Doubrava

    Michal David navíc včera říkal, že ho BUDE PSÁT na tělo Dana Hůlky, takže teď možná existuje jen nějaká synopse, těžko říct.


  • Radka

    Tím tajným hostem by snad měl být sám Elton John, dneska jsem o tom četla v nějakém článku na netu,kde Michal David potvrdil, že jednání s ním probíhají, tak se necháme překvapit


  • danah

    O Katu už jsem slyšela. Sakra, ale zase Dan? Nebude nějak přehůlkováno? A to proti němu vůbec nic nemám. Ale myslím, že je načase aby i jiní byli tou “jedičkou”!


  • Ondřej Doubrava

    Radka: Já jsem nechtěl kazit hru, navíc i z našeho článku je to díky jménu nadace (kterou řekli!), myslím, jasně patrné, kdo asi bude tajemný host a měli by to potvrdit během pár dnů (taky tu tiskovku mohli uspořádat až po (ne)potvrzení). Mimochodem, také vám to spojení přijde zvláštní, nebo to zkrátka berete jako spojení hitmakera českého a světového?


  • Andrea

    O Mydlářovi jsem slyšela… mj. v Top staru, kde byli u Davida na návštěvě a on měl ve studiu hromádku knížek o Mydlářovi, že to jako studuje a u tohoto píše :-D. Dost mě to pobavilo :-D.


  • veny

    Zase Dan?!
    Jinak o koncertu radši pomlčím:)))