Praha

“Mary Poppins” v Divadle Hybernia vystřídá “Zorro”, “Antoinetta” se odkládá


Po divácky úspěšném uvedení světového fenoménu “Mary Poppins” se producentka Ema Krahulíková (Musical Production) rozhodla vsadit opět na zahraniční licenční titul. Premiéra muzikálu “Zorro” je na prknech pražského Divadla Hybernia naplánována na 16. října 2013.

Legendární příběh hrdiny „Zorra mstitele“ od chilské autorky Isabel Allende, inspiroval hudební skupinu Gipsy Kings a jednoho z nejlepších londýnských hudebních aranžérů Johna Camerona, společně s autorem scénáře Stephenem Clarkem, kteří uvedli tento příběh jako muzikál na West Endu 15. července 2008.

Městským divadlem Brno se ozývá “Viva El Zorro” (recenze)

Konkurz na hlavní role historického romantického muzikálu “Zorro” proběhne v Divadle Hybernia
19. dubna 2013 od 9.00 hod., konkurzy na dětské a taneční role pak v polovině května.

Tvůrčí tým, jako v případě Mary Poppins, bude tvořit režisér Petr Gazdík a choreografka Lucie Holánková.

Zorro (foto Petr Marek)

O plánovaný původní český muzikál “Antoinetta – královna Francie“, dle slov producentky Emy Krahulíkové příznivci muzikálového divadla rozhodně nepřijdou. “Premiéra tohoto představení byla přeložena na jaro 2014 zejména proto, aby tento bezesporu náročný titul mohl být uveden v kvalitě a zpracování, které bude směle konkurovat úrovni titulů Musical Production uváděných v minulosti, jako jsou Lucrezia Borgia, Quasimodo a Mary Poppins”.

Již zakoupené vstupenky na představení “Antoinetta – královna” Francie jsou nadále v platnosti, mohou být použity v daných termínech na představení “Zorro”, vráceny v místě zakoupení či vyměněny na nové termíny muzikálu “Antoinetta  –  královna  Francie”, které budou oznámeny během června 2013.


Aktuální zprávy
TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU přidávají představení, hrát se bude i na jaře
Aktuální zprávy
Padesátá Královna Kapeska již tuto neděli v Hudebním divadle Karlín a Den matek
Videoreportáže a záznamy
Video: exkluzivní ukázky písní z muzikálu “Kapka medu pro Verunku”
  • mickey mouse

    a to teda nebude hostování brněnského zorra?


  • veny

    hm….


  • markéta

    A na jaké role budou konkurzy vypsány se ví ?


  • Ondřej Doubrava

    Já osobně předpokládám naprosto stejný model jako u Mary Poppins: neboli “hostování s pražskými hosty”, díky nabitému programu MdB. Ale nebojte, uvidíte inscenaci brněnského Zorra. Od pana scénografa jsme se dozvěděli, že je scéna docela skladná, takže snad se do Hybernie vejde bez větších problémů.