Aktuální zprávy

Muzikál MUŽ Z LA MANCHY poprvé v Čechách v anglickém originále


Už v květnu se Divadlem Na Prádle rozezní hity ze známého broadwayského muzikálu Muž z La Manchy autorů Mitche Leighta, Dala Wassermana a Joe Dariona, který získal několik prestižních cen Tony. Muzikál v anglickém originále s českými titulky uvede Prague Shakespeare Company a představí se v něm přední anglicky mluvící herci žijící v České republice s několika českými hosty.

Muzikál Muž z La Manchy měl premiéru v roce 1966 na Broadwayi a je inspirovaný známou knihou Don Quijote a skutečným příběhem Miguela Cervantese. „Je to hra ve hře, kde se mísí fikce s realitou. Počínaje samotným Cervantesem, který ve vězení na svou obhajobu inscenuje hru Don Quijote. Hra je inspirovaná skutečným soudním procesem se Cervantesem jako heretikem. V průběhu představení se setkáte s dalšími postavami jako Sancho Panza, Antonia, Aldonza, a uslyšíte jedny z nejskvělejších písní napsaných pro divadlo, které se staly klasickými hity. Nezapomenutelná je skladba “Impossible Dream”, kterou převzali i zpěváci jako Elvis Presley a Frank Sinatra,“ říká producent hry Bob Boudreaux a dodává, že se podařilo zajistit skvělé mezinárodní obsazení.

V hlavní roli Dona Quijota se představí Lane Davies známý ze seriálů Santa Barbara nebo Dallas, společně s Jerry Winsettem, se kterým hráli toto představení již mnohokrát. „Muzikál jsme hráli v USA a vždy jsem měl po boku Jerryho Winsetta, který hrál Sancho Panzu. Ani v Praze tomu nebude jinak. Jsem na tohle dost pověrčivý. Muž z La Manchy měl na Broadwayi ohromný úspěch a získal 6 cen Tony. Už teď se těším na diváky tady v Praze,“ říká Lane Davies, který zároveň představení režíruje.

V muzikálu si zahraje i britská velvyslankyně Jan Thompson OBE, která už patří mezi stálé herce Prague Shakespeare Company. V muzikálu uvidíte i Annu Fialovou, známá z TV reality show Tvoje tvář má známý hlas.

Anna Fialová a Jared Dorek

Anna Fialová a Jared Dorek

Dále v muzikálu účinkují Victoria Hogan, Jared Doreck, Jay DeYonker, Bob Boudreaux, Michael Garamoni, Jeff Fritz, Kristina Sitka, Markéta Martiníkova, Klára Jelínková, Jitka Jirsová, Elizabeth Wunderlich, Nicole J. Adelman, Sam Barlien, Nathan Davies, Laurel Ann Gonsecki, Marina Laduda, Ivana Kyselka, Grant Podelco, Lenka Olšanová, Valéria Vasiľová, Victor Dohlsten, a Justin Hart.

Premiéra muzikálu Muž z La Manchy proběhne v pražském Divadle Na Prádle ve čtvrtek 18. května, do konce června je naplánováno celkem 10 představení. Pro české diváky bude muzikál opatřen titulky od Pavla Šruta, který jej přeložil pro české inscenace v Divadle Na Fidlovačce (2007-2009) nebo Horáckém divadle Jihlava (2013-2014).

Vstupenky v cenách od 250 do 650 Kč zakoupíte na webových stránkách Prague Shakespeare Company.


Praha
Drž mě pevně, miluj mě zlehka: Představení plné hudby, tance i moudré nostalgie
Aktuální zprávy
DJKT Plzeň příští sezónu uvede 6 muzikálů, mj. Šumaře na střeše nebo Sweeney Todda
Aktuální zprávy
Nominace na Ceny Thálie 2023 v muzikálové kategorii
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!