Praha

“Klíč králů” se představil nejen odpočinkovou zónou (+ video)


Ve středu 5. září se v pravé poledne konala netradiční tisková konference k rockové opeře manželů Landových “Klíč králů” a to přímo v ulicích Prahy, která posléze pokračovala v útrobách Divadla Broadway formou zkoušky samotného díla. Podívejte se s námi, co bylo pro přítomné nachystáno a prostřednictvím našeho exkluzivního videa můžete zhlédnout malou hudební ochutnávku.

Celá akce začala v nově vytvořené odpočinkové zóně v ulici na Příkopech v centru Prahy, tudíž byla široké veřejnosti zcela přístupná. Kolemjdoucí lidé si tu mohli prohlédnout kostýmy Romana Šolce a vyfotit se s přítomnými protagonisty. S tímto nápadem přišla režisérka Mirjam Landa během své návštěvy města Hamburk, kde viděla něco obdobného, jako zahrádku jednoho hotelu: “Okamžitě mě napadlo spojení něčeho takového s Klíčem králů. Do 9. září je to místo, kde by si lidi jen tak odpočinuli a cítili se, jako živou součástí jiného příběhu.

Klíč králů

Odpočinková zóna - přijďte si posedět

Mezi zúčastněnými jsme mohli spatřit  Petra Koláře, Tomáše Trapla, Radima Schwaba, Viléma Čoka, Ondřeje Izdného, Henricha Šišku a Jakuba Šlégra. Jedinou ženskou roli nám představila Markéta Procházková.

Klíč králů Radim Schwab Ondřej Izdný Markéta Procházková Henrich Šiška Jakub Šlégr Tomáš Trapl Petr Kolář Vilém Čok

Radim Schwab, Ondřej Izdný, Markéta Procházková, Henrich Šiška, Jakub Šlégr, Tomáš Trapl, Petr Kolář a Vilém Čok

Po zhruba půl hodině se přítomný ansámbl přesunul do prostor Divadla Broadway, kde jsme se mohli zúčastnit části průběhu “neformální” zkoušky, během které nám byly předvedeny dvě hudební ukázky a to v podobě písně Krále skřetů Grga Petra Koláře a duetu Čaroděje ohně Striga Tomáše Trapla a Čarodějky podob Efine Markéty Procházkové.

Exkluzivní hudební ukázka ze zkoušky

Během posledních týdnů doznalo obsazení rockové opery několika změn a i tentokrát tomu nebylo jinak. Představitelku Čarodějky podob Efine Ivu Marešovou, nahradila Vanda Konečná. Podrobnější informace nejsou známy.

Aktuální obsazení rockové opery Klíč králů

STRIGČaroděj ohně – Josef Vojtek, Tomáš Trapl
GRGKrál skřetů – Petr Kolář, Jan Apolenář
KELOKrál upírů – Marian Vojtko, Radim Schwab
KEKSIKrál ušounů – Vilém Čok, Filip Gröger
ILLAKrál vran – Jakub Šlégr, Tomáš Hundža
KARELKrál lidu – Henrich Šiška, Michal Slaný
LEVKrál jezer – Ondřej Izdný, Ondřej Ruml
EFINEČarodějka podob – Markéta Procházková, Vanda Konečná
KRÁLOVNA SKŘÍTKŮ – Anastázie Landová, Viktorie Genzerová, Berenika Suchánková

Dále účinkují – Kryštof Bernat, David Bouša, Tomáš Hundža, Jan Kopečný, Radim Pátek, Oldřich Smysl, Martin Šemík, Zbyněk Šporc, Markéta Bednářová, Barbara Chybová, Eliška Ochmanová, Viktória Matušovová, Michaela Zemánková a Patrick Tenev

Klíč králů Markéta Procházková Ondřej Izdný

Markéta Procházková a Ondřej Izdný

Klíč králů Radim Schwab

Radim Schwab

Klíč králů Petr Kolář

Petr Kolář

Klíč králů Tomáš Trapl

Tomáš Trapl

Klíč králů Vilém Čok

Vilém Čok

Klíč králů Jakub Šlégr

Jakub Šlégr

Klíč králů Petr Kolář

Petr Kolář na jevišti

Klíč králů Markéta Procházková Tomáš Trapl

Duet Markéty Procházkové a Tomáše Trapla

Slavnostní premiéra se uskuteční 10. 10. 2012 v Divadle Broadway. Představení bude doprovázeno anglickými titulky. Vstupenky zakoupíte v prodejní síti společnosti Ticket Art.

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Kristýna Junková. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Praha
Muzikálový balet “Lucrezia Borgia” zveřejnil téměř kompletní obsazení
Praha
Romeo & Julie s Kamilem Střihavkou v roli nejmocnějšího Veroňana v RockOpeře Praha
Praha
“Johanka z Arku” se blíže představila na mimořádné zkoušce. Víme i obsazení!
  • Honza16

    Nemám rád nové české “muzikály”, ale musím přiznat, že tohle vypadá zajímavě (a hudba taky).


  • janule

    Viktoria Matusovova? A to bude jen tak v company? Ze by taky mirila do Cech? :-)))


  • Nick

    Odchod Ivy Marešové mě velmi mrzí, těšil jsem se na ní snad ze všech nejvíc… :(


  • Martina Ševčíková

    Ukázky vypadají velice zajímavě =) Obzvlášť u duetu Tomáše Trapla a Markéty Procházkové mě zaujala hudba =) Těším se až uvidím muzikál v divadle , protože to zatím vypadá opravdu pěkně =) =)))


  • Sukie

    S Ivčou Marešovou je to škoda :-( ale i tak to vypadá skvěle


  • Abigail

    Tak já budu zkrátka ta první, komu ani ta ukázka nic moc neřekla – respektive nezvětšila chuť na to jít. A to ačkoli fantasy žánr (obecně, v muzikálu jsem ho ještě nepotkala) i muzikály Landy (Krysař a Tajemství) jsou můj šálek čaje. Nicméně ačkoli mě zaujaly kostýmy, to je zatím vše – ty hudební ukázky zatím nic extra… Možná jich měli vypustit víc…


  • Niki

    Já myslím že to vypadá zajímavě, Landovy muzikály byly vždycky úspěšné a navíc člověka přiměly k určitému zamyšlení, takže věřím že i tenhle nezklame.


  • Briseis

    Miluju fantasy a těším se. I když přiznávám, stejně jako Abigail, že zatím mě hudba moc nepřesvědčila. :)


  • Ivush

    Mno tak na to už se fakt těším..zvlášt po poslechnutí duetu :)


  • milanzitka

    Kostýmy i masky jsou vážně moc hezké! Hudba mě ale zatím také nechytla, uvidíme ve finále ;)


  • Mishacka

    wauuuu, kostýmy vydají úžasně!!!!!!!! A ukázky taky zaujaly, typická hudba D.Landy, to bude pokoukáníčko, vypadá to na zajímavý kousek……..jsem zvědavá, jak to bude vypadat na živo


  • Naďa Jakšová

    Na muzikál Klíč králů se osobně velmi těším, protože podle ukázek jde zase o něco nového. Kostýmy vypadají zajímavě a hudba D. Landy nezklame :-) Těším se, až to uvidím naživo.


  • Serpentard

    U mě mají kostýmy veliké plus už za to, že nesvítí :-))) Jinak to vypadá velice slibně, jak kostýmy, tak ukázka.


  • Věra Urbanová

    Jsem jediná, kdo se kostýmů polekal? Jsou velkolepé…. Ale budou se v nich všichni ti pánové a Markéta cítit dobře a bude se jim dobře zpívat? Všechny ty uši, lebky, vlasy, zobáky….. Z první písničky ukázky mám pocit, že spíš ne…. Inu, už abychom se mohli přesvědčit na vlastní oči.


  • BaraV.

    Kostýmy vypadají opravdu zajímavě , lístky už mám doma takže se moc těším až muzikál uvidím v divadle :-)


  • bara

    Bože tak se těším, to bude skvělééé…


  • Thomas

    Delate si legraci hudba je nudna asi dosel napad jedine kostymy slusne jinak to bude dalsi s…. Jako vsechno na broadwayi kdyby to same slozil kdokoliv jiny nez landa nikomu se to nelibi


  • aja

    Já tak nějak nechápu, jak někdo vůbec může dělat nějaké závěry z ani ne dvouminutového videa.


  • Thomas

    Ja jo protoze tovideo je slabe a to se z muzikalu jako upotavka pousti to nejlepsi


  • aja

    Já si prostě myslím, že takto vytržené z kontextu se to prostě zhodnotit nedá a za tím si stojím.


  • Pavel Košatka

    Thomasi, je to video ze zkoušek, ani nevíte/nevíme jestli jsou to finální základy, prostě je to jen ukázečka z tvůrčího procesu, nikoliv upoutávka! Nejdříve si přečtěte, na co vlastně koukáte…

    A já souhlasím s ajou, muzikál se dá hodnotit až po osobním zhlédnutí, ani oficiální záznam na DVD nemůže přenést tu atmosféru a celkové vyznění muzikálu. Natož nějaké krátké amatérské video.


  • Zdeněk

    upozornění pro ty co se chystají na generálky dílo ještě není hotové a tak se všechny generálky odehrají bez konce, ale i k tomuto faktu se jedná o nadpruměrné dílo


  • Radka

    Po shlédnutí dnešní generálky jsme byli naprosto zklamáni. Nám bylo oznámeno, že generálky budou odehrány bez konce, konec si nechávají autoři až na premiéru. Divák na generálce není nic podřadného a řádně si za vstupenku zaplatil, tak proč by nemohl vidět představení celé. Přijde mi to nefér a s ničím podobným jsem se dosud nesetkala, a to jsem byla na různých generálkách, ale toto je unikát.


  • John McQuack

    Musím souhlasit s Radkou (příspěvek 8.10.-20:15): ZKLAMÁNÍ! Mám rád Daniela Landu a jeho tvorbu. Jeho předchozí muzikály Krysař a Tajemství byly bomba a shlédl jsem je několikrát, o přehrávání CD v autě nemluvě. Kvaska už byla dle mého názoru o level níže. To, co jsme dnes viděli s manželkou od 15:00 (2. veřejná generálka, další jsou na programu zítra a ve středu) byl děs běs. Hudba klasicky “Landovská” – líbila, zajímavé hudební motivy, kostýmy: nákladné, výpravné, rozhodně se na nich nešetřilo vč. líčení a namaskování, výkony účinkujících (Tomáš Trapl, Vilda Čok, Marian Vojtko, Jan Apolenář, Ondra Ruml, Vanda Konečná-Karolyi) vynikající, ALE! Ale ten děj, resp. libreto: SLABOTA A BÍDA. 2. dějství rozvleklé a co navíc: my – (pod)diváci z generálky – neviděli celé dílo! Nemá cenu to komentovat… Ať to bylo z jakéhokoliv důvodu, spousta lidí přišlo, že jde o obyčejnou “holírnu” aneb Diváku, chceš-li vidět, jak to dopadne, zaplať si znovu vstupenku za plnou cenu! Hloupý nápad – spousta nas.aných lidí… Na některé kusy zajdu s chutí několikrát, ale na tento Landův opus fakt ne. Tohle dílo se opravdu nepovedlo, vč. “překvapení” na generální zkoušce!


  • Zdeněk

    Radka: je třeba brát v potaz že to Dan narychlo změnil a na generálkách se dá očekávat kde co není to za plnou cenu aproto je to generálka kde se dá ještě spoustu věcí dodělat ano taky mě to zaskočilo že to bylo bez konce ale itak se už ted těšim až to uvidim znovu abych věděl jak to dopadne


  • Edward Hyde

    Drazí diváci pražských muzikálů,
    znáte pojem prewievs? Je to něco jako naše veřejné generálky. Muzikál je až do oficiální premiéry v tvůrčím procesu. Což znamená, že autor muzikálu může cokoliv změnit a ti, kteří jdou na generálky v úterý a ve středu můžou být ochuzení třeba o dva výstupy upíra Kela, protože se autorovi prostě nelíbily. Ale co se odehraje na premiéře. To je závazné.


  • Leni

    ja byla nadsena, super


  • Nick

    Mnohdy není závazné ani to, co se odehraje na premiéře :D Často dochází i po ní ke škrtání scén…


  • Honza

    Přidávám se k otráveným divákům Broadwaye.
    Tohle nemá obdoby…my jsme na to vytáhli naše kamarády z daleka, kteří česky neumí, pod záminkou slíbených anglických titulků. Což o to, místo na ně už je vyhrazeno, ale titulky nejsou. Takže kromě vyhozených peněz i velké zklamání…
    Na dotaz nám bylo sděleno, že titulky se UŽ píší, ale ještě nejsou…programy také ne, dílo samotné také ne…
    Vtipné na tom je, že muzikál poukazuje na “bordel” v naší společnosti, přitom samo divadlo (resp. tvůrčí tým) není schopné to pořádně zorganizovat.
    Lístky se prodávají již téměř rok, času bylo dost, tak je opravdu neprofesionální nemít na oficiální generálky před lidmi, kteří platili vstupné, představení dodělané.
    Nehledě na to, že v předprodeji se samotné dílo jmenovalo Král, poté Noční hlídka (natisknuto na lístku) a poté až Klíč králů….
    Hudba je až snad na dvě písničky pořád stejná kolem dokola (ne doslova, ale velmi podobné).
    Pořád si také myslím, že divadlo jako takové je o umění zejména a vulgární libreto zrovna moc umělecké není…
    Co nutno pochválit, tak kostýmy, výkony herců a scénu. S tou si poradili na broadwayské poměry z nejnovějších Mušketýrů velmi dobře.


  • Honza

    Mimochodem, umíte si představit, že by něco podobného předvedlo na svých generálkách (předpremiérách, chcete-li) Hudební divadlo Karlín???
    Je to ostuda.


  • Milada

    Edward Hyde: Ať si dílo klidně krátí, ať si mění, ať to, co uvidíme na generálkách, už po premiéře neuvidíme. Ale žádný konec? Jdete, pár dní před premiérou to ještě nemám?
    Mě osobně to tedy přišlo, že se naše ústřední pětice vydala na cestu, prodělala dvě ztráty (smrti) a v ten moment představení skončilo. Jako bonus nám byl ukázán tanec Kelo a Efine, kdy na konci jedna z postav nejspíš zemře – i to byla scéna, která se scénosledově odehrává až po stopnutém úseku, ale divák neví jak a proč, netuší nic. Ještě ta drzost, že paní režisérka se ani nedostavila osobně, pouze nahrála vzkaz. A neukázaný konec není problém jediného představení, ale bude všech generálek – bylo by více než vhodné na to upozornit alespoň na webových stránkách.
    Když pominu tuhle velmi negativní zkušenost, se kterou jsem se nikdy ještě nesetkala, dílo je velmi povedené co se týče výkonů v rolích (ano, například Keksi – král ušounů – je prostě totálně stupidní role, které ale Vildovi Čokovi skvěle šla), to samé (výkon) platí o Marianu Vojtkovi jako o králi upírů. Nevěřila bych, že to řeknu, ale stalo se, že se mi líbil herecky.Tomáš Trapl samozřejmě jako vždy skvělý, Jan Apolenář téměř k nepoznání – skvělý výkon, král vran Tomáš Hundža také velmi zaujal, dále Henrich Šiška, Ondra Ruml i Vanda Konečná – také skvělé. Ostatní s company také. Kostýmy taktéž.
    Hudba monotónní, v představení nebyla špatná, ale na cd mi to zatím vážně nepřijde. No a ty vulgarismy… to byla síla. Celý děj je provázen jednoduchou zápletkou, která je hrozně roztahovaná všemi směry, mnohokrát tolik zbytečností. Znova bych nešla – za plnou cenu. Takže si zde počkám, až někde napíše, jak to vlastně s příběhem bylo dál…


  • Ondřej Doubrava

    Do kuchyně tvůrců nevidíme, soudit je rozhodně nechci, je to jejich volba, rozhodně je to ale postup divadelnicky nestandardní. Jistě, kdyby to byla opravdu preview amerického střihu třeba týden před premiérou, kapka pochopení by se ze strany prvního diváctva asi našla. Ale veřejné generálky, jak se v ČR chápou, jsou spíš takovým polovičním dárkem pro nedočkavé diváky a pro tvůrce již pouze ujištění, že vše funguje a spíš už si tak jako kontrolují reakce, byť se může ojediněle stát, že se něco pokazí (proto jsou pro jistotu za snížené vstupné), byť by na veřejných generálkách měla být nějaká ta chybička už jen raritkou, jsou to takové “ostré testy”.


  • Pavel Košatka

    Vyjádření D. Landy k velkému počtu rozhněvaných reakcí kvůli chybějící scéně při veřejných generálkách klíče králů:

    Milá Pavlíno: Stejně jako Vás přestává bavit namyšlený Landa, mrzí i mne arogance části publika, kterou potom přehodí na autora. Poslední scéna nebyla dokončená, celou jsem jí předělával v počítači a ani v tuto chvíli nemají úplně všechno co potřebují, protože to ještě skládám a konec předělávám. Zejména proto, že se obsah celého příběhu v žádném případě nevejde do 110 minutového příběhu. Celková minutáž Klíče králů bude ca 200 – 220 minut (v jednom tahu k nepřežití, navíc mám před sebou ještě tak 80 min. hudby a textů. Proto jsme se nakonec rozhodli udělat dvoudílnou ságu Klíč králů 1 Kámen bohů a Klíč králů 2 Gryf Příběh na konci 1 je co se dotyčného přdmětu týče uzavřen a je odstartována další etapa příběhu, jak to znáte z jiných fantazy ság. Předělávání poslední scény souvisí s logickým přepažením velkého příběhu někde kolem předpokládané půle a dotažení alespoň některých linií do konce, aby byl první díl nějak uzavřený a celistvý, přestože nadpříběh pokračuje. Věřte, že to není nijak jednoduché, operu takového rozsahu píšu poprvé.

    Den D, kdy je potřeba mít všechno hotové je až premiéra, tedy dovolte, že na zkouškách mohou probíhat práce, nebo některé scény mohou chbět. Ne proto, abychom se pobavili a Vás vytrestali, ale zkrátka proto, že ještě třeba neopustily počítač, nebo se do něj naopak vracejí.

    Právě proto,že se jedná o veřejnou generálku, je vztek mnohých, kteří celou věc špatně pochopili a okamžitě nám přisoudili špatné úmysly, skutečně politováníhodný a jen potvrzuje mé rozhodnutí začít se pomalu ale jistě stahovat z veřejného prostoru. Bez nadávek už není možné ani dokončovat práci před oficální premiérou? Asi ne…3 noci jem nespal, pracuju nepřetržitě. Podobně to jede tři měsíce. To víte, když Vám při finiši ochrne půlka obličeje a přijdete tak o měsíc práce, některé kousky holt skládáte až v den premiéry a některé detaily musí dokonce počkat až po ní.

    Tak mi to teda vodpusťte Pavlíno.

    D.Landa

    ———————————–

    Přijde mi to pořád celé jako horší a horší vtip, každopádně jsem zítra zvědavý na Klíč králů 1.


  • Zdeněk

    dnešní 3 generálka už měla něco jako konec ale opravdu si myslím že to není ofiko je tam pořád sousta nevyřešených bodu ale jako celek se mi to na podruhé dostalo víc pod kuži


  • Katie Mercedes

    Teď začínám mít strach :D, jdu 13.10. tak doufám, že když už je to po premiéře, bude muzikál celý hotoví…


  • Karolína

    Nevím, jestli zrovna u muzikálu je vhodné dělat dvě části.


  • P@vel

    Já to taky nevím, ale je to zase nová česká specialitka.


  • Zdeněk

    jestli to bude opravdu na dvě části tak proč ne je to zajímavý viděl sem to dvakrát a pořád přemýšlím jak to muže dopadnout


  • petra

    Klíč králů je herecky a pěvecky úžasně obsazen, výkony všech na jedničku!
    Jen škoda,že není prezentován jako nedokončený muzikál….
    Je to podpásovka pro návštěvníky divadla, kteří si zaplatí vstupenky v plné výši,
    tedy až 750,-kč.
    Generálku za 150,-kč asi člověk zkousne,nedovedu si představit babku z vesnice
    jak investuje dalších 700,-kč do pokračování.
    Asi by bylo lepší prezentovat jako muzikál bez konce.
    Karla Svobodu možná stálo dopsání muzikálu GOLEM.
    Nikdy by neprezentoval nedokončené dílo.


  • JOHANNA

    Dobrý den,
    generálka je generální ZKOUŠKA…takže by se klidna mohla jedna jediná scéna zkoušet tři hodiny….pokud jdu na zkoušku, tak počítám s tím, že představení nemusí jít uplně podle plánu, vlastně s tím počítám. Mně osobně dílo nez konce nevadilo. Generálka se mi líbila a klidně si koupím plnohodnotnou vstupenku na celé dílo po premiérách. Jestli někdo má problém se zkouškami, tak by v zásadě měl chodit do divadla po premiérách. Z předchodzích komentů mám pocit, že ti pisatelé nepochopili, co znamená slovo ZKOUŠKA….


  • Nick

    Dnešní představení mě zklamalo… Ještě více mě ale zklamal přístup autora… Rozseknout muzikál na 2 části mi nepřijde fér, je to jen způsob, jak z lidí vytáhnout další peníze…


  • Ivka

    už se moc těším na zítřejší premiéru! Práce D. Landy mě zatím nikdy nezklamala, věřím že nezklame ani teď…!


  • Linda

    Taky si myslím, že není fér udělat dvoudílný muzikál. První díl teď a čekat na dokončení do kdy? Děj se má odehrát během jednoho představení. Podle toho, co se prezentuje jako děj, si nedovedu představit jeho protažení na dvě části.


  • Abigail

    Jestli má tohle být ten přístup, kterým se snaží přesvědčit dosud nerozhodnuté potencionální diváky, aby se na muzikál vypravili, tak nefunguje (když jsem ten příspěvek autora četla prvně, tak jsem se úplně neuvěřitelně rozesmála)… Daleko spíš to ale ve mně evokuje pocit, že dílo je silně nepřipravené a to jaksi nepůsobí moc profesionálně…


  • Natty

    Myslím, že v roli diváků jsme si zvykli chodit na generálky jako na hotové věci /plnohodnotná představení/ za nízkou cenu – proto jsou taky většinou hlediště plná.
    Na jednu stranu souhlasím, že generální zkouška by asi měla být od toho, aby se vyzkoušelo celé představení, jak (a zda vůbec) funguje.
    ((Ovšem jako velká hloupost mi přijde na zkoušku brát své známé z daleka a ještě nemluvící česky? Je to docela úsměvné.))

    Klíč jsem zatím neviděla, ale rozhodně se nedám odradit názory ostatních. Stojím si za tím, že mě ještě nikdy nic od p. Landy nezklamalo a že sám moc dobře ví, co a proč dělá (a jeho manželka také).

    Dále bych chtěla říct, že výše zmiňovaná díla jako Krysař, Tajemství či Kvaska, jsou naprosto něco jiného… Mám dojem, že by dílo mohlo mít spíše blíž ke Zlatému drakovi (uváděno v Brně – Mahenovo divadlo).

    Podle mého názoru, jsou všechna Landova díla a počiny určena pro diváky/posluchače, kteří vnímají sdělení daná mezi řádky a mají snahu nad smyslem, filosofií a odkazem díla přemýšlet.


  • Briseis

    Myslím, že Daniel Landa dosáhl dobré reklamy, aniž by musel utratit jedinou korunu. :) TAkhle se bude o muzikálu ještě víc mluvit i psát. :)

    Souhlasím, že rozdělení muzikálu na dva díly nemá obdoby. Ano, pokračování za pár let jako u Fantóma chápu, ale toto je dost nestandartní krok. Hodně typický pro fantasy filmy, ale v případě divadla to není tak pádný argument.

    Ale i tak jsem zvědavá a těším se, protože mám fantasy ráda


  • Martin K.

    Tentokráte jsem od návštěvy nového díla něco očekával a byla to chyba. Nemůžu říci, že je to to nejhorší, co jsem kdy viděl, poněvadž Naháče nic nepřekoná :-), ale nechybělo moc k získání titulu “nejhorší počin, co jsem kdy viděl.” Jsem hlavně zklamaný z toho, že se jedná o dílo Daniela Landy, kterého si jinak jako autora vážím. Pokud by jednalo o dílo z pera Michala Davida, nedivil bych se, poněvadž tam jsem už na všelijaké kýče zvyklý, ale takhle… :-\ Už jen úvod, kterým pan Hemala, převlečený za Arnolda Schwarzeneggera, působí spíše trapně; samotné dílo pak postrádá větší děj a souvislosti. Hudba, kostýmy dobré, výkony jsou taktéž ucházející. V závěrečné písni jsem slyšel Kvasku a kdo film viděl, asi mi dá za pravdu. No, dá se říct “v závěrečné?” Já závěr nějak nepochopil a ani jsem nevěděl, zda to vůbec konec je!? Později jsem si zde přečetl, že muzikál bude mít 2 díly. Opravdu zvláštní! Každopádně to, aby šel člověk na 2. díl, musí jej zaujmout ten první. A ten mě opravdu nezaujal!


  • Martin K.

    Jedna větička se mi v komentáři nepovedla, tak si ji dovolím opravit. “Už jen video-úvod, kterým pan Hemala, převlečený za Arnolda Schwarzeneggera, komentuje zákaz telefonování, pořizování audiozáznamů, atd., působí spíše trapně než vtipně.”


  • Veronika

    Briseis: Fantasy filmy ano, ale i ty mají ukončený děj, minimálně postavy splní nějaký menší cíl, ale konečného zlosyna porazí až ve třetím díle.. Jenže tady vážně nebylo nic. Také jsem se těšila, fantasy mám ráda a v tom je muzikál originální, v tom nezklamal…


  • Serpentard

    Muzikál jsem zatím neviděla, přiznávám, že se bojím děje…Udělat 2dílný muzikál v Čechách mi přijde docela risk a nejsem si jistá, zda to byl původní záměr…Když se ale podíváte na stránky TicketArtu na KK, tak počet prodaných (rezervovaných) lístků je naprostá katastrofa (například Aida je prakticky vyprodaná). Takže Landa by mě mít zatnutý půlky, aby ten další díl světlo světa vůbec spatřil…Těším se na Vaši recenzi.


Novější komentáře »