Aktuální zprávy

Divadlo J. K. Tyla v Plzni chystá i letos muzikálový festival Na scénu!


Ve dnech 17. až 19. června 2020 proběhne na Malé scéně Divadla J. K. Tyla v Plzni třetí ročník festivalu Na scénu!, i když kvůli koronavirové krizi v omezenější formě, než na jakou jsou diváci minulých ročníků zvyklí. Festival sice letos nemůže nabídnout inscenace muzikálových škol, připravuje ale pestrý program workshopů a besed pod vedením výrazných osobností spjatých s plzeňským muzikálem.

Festival zahájí ve středu 17. června 2020 taneční dvouhodinovka s členkou muzikálového souboru Terezou Koželuhovou a herecký workshop herce, režiséra a šéfa souboru muzikálu Lumíra Olšovského s tajemným názvem Herec lhář, v němž si zájemci vyzkouší cestu od předstírání k jevištní pravdě.

Druhé festivalové odpoledne bude patřit dlouholeté sólistce baletu DJKT Jarmile Hruškociové s lekcí základů klasického baletu a člence muzikálového souboru Soně Hanzlíčkové, která se během svého pěveckého kurzu zaměří na interpretaci a přenesení emocí do písně. Pro velký zájem byl tomuto workshopu přidán ještě druhý, páteční termín.

Na závěr celého festivalu pohovoří o muzikálech ve světě i u nás textař, libretista, rozhlasový novinář a producent Michael Prostějovský, který se pokusí společně s diváky najít odpověď na otázku, zda existuje návod na úspěch, nebo je úspěch spíše věcí náhody, a během přednášky divadelního historika a dramaturga plzeňského muzikálového souboru Pavla Bára se návštěvníci dozvědí to nejzajímavější o zrodu a vývoji muzikálu u nás a mohou se těšit i na audio a video ukázky ze zlomových titulů české muzikálové historie.

Vstupenky na workshopy a přednášky jsou v prodeji v pokladnách DJKT, on-line na webových stránkách divadla nebo v síti Plzeňská vstupenka. Více informací na webových stránkách divadla.

PROGRAM

17. června

14.00–16.00 | CIRQUE DE MUSICALS – Tereza Koželuhová, taneční workshop

16.00–18.00 | HEREC LHÁŘ – Lumír Olšovský, workshop

18. června

14.00–16.00 | KLASICKÝ BALET – Jarmila Hruškociová, workshop

16.00–18.00 | PĚVECKÝ WORKSHOP – Soňa Hanzlíčková

19. června

14.00–16.00 | MUZIKÁL SUPERLATIVŮ VE SVĚTĚ A U NÁS – Michael Prostějovský, beseda

16.00–18.00 | PĚVECKÝ WORKSHOP – Soňa Hanzlíčková

16.00–18.00 | JAK SE RODIL MUZIKÁL U NÁS – Pavel Bár, beseda

Na scénu! 2019 (foto Irena Štěrbová)

Na scénu! 2019

Na scénu! 2018 (foto Irena Štěrbová)

Na scénu! 2018

Na scénu! 2018 (foto Irena Štěrbová)

Na scénu! 2018

Foto: Irena Štěrbová

Plzeň
GLOSA: DOBŘE PLACENÁ PROCHÁZKA v Plzni je jednoduše skvělá
Aktuální zprávy
“Sněhová královna” políbí Divadlo Hybernia
Plzeň
Komorní muzikál “Miluji tě, ale…” již baví diváky v plzeňském divadle J.K.Tyla
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!