Plzeň

Muzikál v Plzni vkročil do nové sezóny (+ novinky)


Muzikálový soubor Divadla J. K. Tyla v Plzni zahájil v sobotu 10. září 2022 novou sezónu, a to muzikálem Green Day’s American Idiot. Dále vám přinášíme novinky, které vás v Plzni čekají.

MUZIKÁLOVÉ PREMIÉRY

Muzikál DJKT potěší malé i velké uvedením původního českého muzikálu Kozí válka z dílny Dalibora Bárty a Václava Bárty st., autora textů písní z pohádky Princezna ze mlejna. „S hlavním hrdinou příběhu, pubertálním Vaškem, diváci prožijí klukovské války a radosti i starosti obyvatel vesnice, kterou poznamenaly jak události během nacistické okupace, tak i demarkační linie rozdělující vesnici na dva odlišné tábory osvoboditelů,“ přibližuje děj novinky šéf souboru Lumír Olšovský a pokračuje: „Zajímavostí je i to, že děj muzikálu vychází z osobních zkušeností a zážitků samotného autora – Václava Bárty staršího.

Dalibor Bárta / Václav Bárta st.
Kozí válka
Režie: Lumír Olšovský

Hudební nastudování: Dalibor Bárta
Světová premiéra 26. listopadu 2022 na Nové scéně

Dále se v obnovené premiéře vrátí hudební pohádka pro celou rodinu podle stále oblíbené televizní předlohy o princi Davidovi, který je svými královskými rodiči přinucen vybrat si svou nevěstu, Co takhle svatba, princi?. Pohádkový muzikál nabídne divákům humor i populární písničky „Když se načančám“, „Taková jsem já“, „Princezny zkrátka vládnou“ a řadu dalších, to vše v režii Lukáše Ondruše a hudebním nastudování Pavla Režného.

Jiří Chalupa / Jiří Zmožek / Zdeněk Borovec
Co takhle svatba, princi?
Režie: Lukáš Ondruš

Hudební nastudování: Pavel Režný
Obnovená premiéra 3. června 2023 na Malé scéně DJKT

A v neposlední řadě nesmíme opomenout obnovenou premiéru, kterou má sice pod bedry soubor baletu DJKT, ale vzhledem k tomu, že se jedná o “taneční muzikál”, zařazujeme jej do tohoto výčtu. Edith – vrabčák z předměstí, osudy slavné francouzské šansoniérky, převedl do jevištní podoby český choreograf Libor Vaculík, autor libreta i režisér inscenace. Zároveň se jedná o nejdéle uváděnou inscenaci plzeňského divadla.

Petr Malásek / Libor Vaculík
Edith – vrabčák z předměstí
Libreto, choreografie a režie: Libor Vaculík

Obnovená premiéra 6. května 2023 ve Velkém divadle

WEBOVÉ STRÁNKY DIVADLA

Do nové sezóny vkročilo plzeňské divadlo s novými webovými stránkami, které vznikly díky podpoře Grantového programu Plzeňského Prazdroje. Za realizací stojí agentura La Taupe, autorem grafického designu je dlouholetý spolupracovník Divadla J. K. Tyla Michal Světlík.

Naším přáním bylo, aby nové webové stránky dobře fungovaly a byly přehledné nejen na počítači, ale především na mobilních telefonech, a zároveň aby zůstaly vizuálně atraktivní a technicky funkční. Nové funkce byly přidány především do programu, kde nyní mohou diváci vyhledávat představení nejen podle souboru a scény, ale i podle žánrů či účinkujících,“ popisuje ředitel divadla Martin Otava.

Vážíme si, že jsme mohli vytvořit web pro tak významnou kulturní instituci, jakou Divadlo J. K. Tyla je. Při tvorbě jsme se zaměřili na přehlednost informací a moderní vzhled. Byla to pro nás výzva vzhledem k rozsahu informací, které divadlo potřebuje na webu prezentovat. Po spuštění stránek ale naše práce nekončí. Budeme stále sledovat chování uživatelů webu a případně vzhled i funkčnost upravovat, aby byl uživatel maximálně spokojen,“ dodává jednatel agentury La Taupe Petr Vávra.

PŘEDPLATNÉ

Předplatné Divadla J. K. Tyla pro sezónu 2022/2023 nabízí 35 skupin, skládající ze tří až osmi představení. Zajímavou novinkou je možnost pořídit si vybrané skupiny na dvě části. První část lze zakoupit nyní, v druhé polovině sezóny si abonenti dokoupí zbývající představení ve skupině. Takto se platby rozloží do dvou balíčků. Letošní předplatné si zatím zakoupilo přes 5000 abonentů.

Mezi hlavní výhody předplatného patří:

  • Předplatné DJKT zajistí vstupenky na konkrétní termíny a stejná místa k sezení i na nejžádanější představení.
  • Předplatné DJKT je cenově zvýhodněné oproti běžnému vstupnému a abonenti si mohou zakoupit vstupenky přednostně a se slevou na vybrané akce mimo běžný repertoár, například na Noc s operou.
  • Předplatné DJKT je přenosné. Diváci mohou abonentku darovat nebo na některá představení půjčit.
ZAHÁJENÍ SEZÓNY
GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT

10. září 2022 | 15 hod.

FOTOGALERIE

VIDEO

děkovačka

Foto/video Radek Janda | Musical.cz

Aktuální zprávy
Muzikál Bonnie & Clyde bude mít v Plzni českou premiéru již tuto sobotu
Recenze a reportáže
Chyť mě, jestli na to máš – česká premiéra v Plzni
Plzeň
Z Prahy NA MUZIKÁL DO PLZNĚ a zpět. V ceně vstupenky zahrnuta i doprava
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!