Pardubice

VČD Pardubice pořádá den otevřených dveří aneb pardubičtí herci zvou do své divadelní kuchyně


Východočeské divadlo Pardubice se i letos zapojuje do programu Dnů evropského dědictví, které každoročně v září otevírají brány nejzajímavějších památek ze všech koutů Evropy, mezi které bezesporu patří i krásná secesní budova pardubického hereckého souboru.

Den otevřených dveří se v divadle uskuteční v neděli 10. září od 14 a 16 hodin. Zájemci budou moci nahlédnout nejen do zákulisí Městského divadla, k vidění budou také běžně nepřístupné dekorační dílny, zázemí Malé scény či krejčovna. A jako bonus se na jevišti opět představí i jednotlivé divadelní profese (rekvizitáři, garderobiérky, vlásenkářky…).

Skupinky návštěvníků, které svou „kuchyní“ provedou sami herci, například Petra Janečková, Martina Sikorová, Josef Pejchal nebo Ladislav Špiner, budou početně omezené, vstupenky za symbolickou cenu jsou k zakoupení v předprodeji divadla, on-line na stránkách www.vcd.cz či přímo na místě před prohlídkami, ale pak s rizikem, že skupiny mohou být již plně obsazené.

Dny evropského dědictví jsou významnou kulturně-společenskou akcí Rady Evropy a Evropské komise, která slouží k posílení historického povědomí v nejširších souvislostech. Pro veřejnost zpřístupňují co nejvíce výjimečných budov, nesoustřeďují se však pouze na prohlášené historické památky, ale snaží se dosáhnout mnohem dále tak, aby byly zahrnuty i různé jiné objekty – národní parky, uhelné doly, vykopávky, protiletadlové kryty, zříceniny či parníky.

FOTOGALERIE z loňského dne otevřených dveří
Foto Jiří Sejkora

Pardubice
Pekařova žena aneb Východočeské divadlo zve na hudební výlet do prosluněné Provence
Pardubice
Muzikály uchované v krabičce aneb dvě nová CD Východočeského divadla
Recenze a reportáže
Ženské “Chicago” v Pardubicích
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!