Ostatní města

Foyer pardubického divadla ožije zbojnickým muzikálem (tisková zpráva)


Přinášíme novou tiskovou zprávu o velmi zajímavém počinu z Východočeského divadla Pardubice, kam se poprvé vypravíme v průběhu února.

“Východočeské divadlo Pardubice v sobotu 17. ledna uvede čtvrtou premiéru své 99. sezóny, komorní minimuzikál Janík, hojahoj, zbojník!

Inscenace se hraje na příležitostné scéně ve foyer, stejně jako předchozí projekt podobného charakteru a stejných tvůrců Mississippi Blues Ben. V obou případech je autorem a režisérem hry, nebo řekněme spíše hříčky, Jiří Seydler, autorem písní Jiří Šlupka Svěrák, dramaturgickou úpravu provedla Jana Pithartová a na improvizovaném jevišti herecky i pěvecky účinkují Kristina Jelínková, Jiří Kalužný a Jiří Šlupka Svěrák.

Stejně jako v inscenaci Mississippi Blues Ben je i v muzikálku Janík, hojahoj, zbojník! hlavní náplní „populárně naučná přednáška“ tří obětavých badatelů „alternativní Akademie hudebních věd“, doprovázená názorným předváděním jejich dobytých poznatků a samozřejmě i temperamentními písněmi. V tomto novém dílku se „badatelé“ pustili po stopách zbojníka Janíka a naší lidové písně.

Jeden z badatelů Jiří Šlupka Svěrák na tiskové konferenci k premiéře své úsilí přiblížil: „Bádal jsem po písničkách v různých sbornících a našel jsem řadu nádherných, už zapomenutých kousků, nicméně všechny naše písně budou zbrusu nové, ale přitom vlastně staré. Mám rád hodně žánrů, ale lidovou hudbu miluju. I blues, kterému jsme se věnovali v Mississippi Blues Benovi, je lidová hudba, i když poněkud odjinud. Naše představení bude jakousi poctou lidové hudbě.“

Tiskovou zprávu sepsal a našemu serveru poskytl tiskový mluvčí VČD Pardubice  Radek Smetana.


Ostatní města
Původní český muzikál CYRANO se dočká své vytoužené premiéry
Rychlé zprávy
“Škola základ života” vyhrála pardubický GRAND Festival smíchu
Ostatní města
Obsazení muzikálu CYRANO v Hudebním divadle Ze:Mě
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!