Ostatní města

Foyer pardubického divadla ožije zbojnickým muzikálem (tisková zpráva)


Přinášíme novou tiskovou zprávu o velmi zajímavém počinu z Východočeského divadla Pardubice, kam se poprvé vypravíme v průběhu února.

“Východočeské divadlo Pardubice v sobotu 17. ledna uvede čtvrtou premiéru své 99. sezóny, komorní minimuzikál Janík, hojahoj, zbojník!

Inscenace se hraje na příležitostné scéně ve foyer, stejně jako předchozí projekt podobného charakteru a stejných tvůrců Mississippi Blues Ben. V obou případech je autorem a režisérem hry, nebo řekněme spíše hříčky, Jiří Seydler, autorem písní Jiří Šlupka Svěrák, dramaturgickou úpravu provedla Jana Pithartová a na improvizovaném jevišti herecky i pěvecky účinkují Kristina Jelínková, Jiří Kalužný a Jiří Šlupka Svěrák.

Stejně jako v inscenaci Mississippi Blues Ben je i v muzikálku Janík, hojahoj, zbojník! hlavní náplní „populárně naučná přednáška“ tří obětavých badatelů „alternativní Akademie hudebních věd“, doprovázená názorným předváděním jejich dobytých poznatků a samozřejmě i temperamentními písněmi. V tomto novém dílku se „badatelé“ pustili po stopách zbojníka Janíka a naší lidové písně.

Jeden z badatelů Jiří Šlupka Svěrák na tiskové konferenci k premiéře své úsilí přiblížil: „Bádal jsem po písničkách v různých sbornících a našel jsem řadu nádherných, už zapomenutých kousků, nicméně všechny naše písně budou zbrusu nové, ale přitom vlastně staré. Mám rád hodně žánrů, ale lidovou hudbu miluju. I blues, kterému jsme se věnovali v Mississippi Blues Benovi, je lidová hudba, i když poněkud odjinud. Naše představení bude jakousi poctou lidové hudbě.“

Tiskovou zprávu sepsal a našemu serveru poskytl tiskový mluvčí VČD Pardubice  Radek Smetana.


Ostatní města
Legendární Noc na Karlštejně oslaví 150. reprízu
Pardubice
Muzikály uchované v krabičce aneb dvě nová CD Východočeského divadla
Pozvánky a konkurzy
Konkurz na vedlejší role a company do muzikálu SHREK
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!