Aktuální zprávy

Muzikálové prázdniny aneb kam v létě vyrazit na muzikál


Sezóna 2011/2012 je nenávratně za námi, přesto ještě existuje několik možností, kam lze o letních prázdninách vyrazit na muzikálové představení, či koncert s muzikálovým tématem… Přinášíme vám tedy přehled letních produkcí

CASANOVA

Divadelní léto na zámku Hluboká nad Vltavou

20 repríz v červenci a srpnu 2012

Vizuál muzikálu "Casanova"

Příběh o věčném svůdníkovi a dobyvateli ženských srdcí pojatý netradičně nejen jako popis jeho milostných avantýr, ale také životních příběhů. Hlavní postava je v tomto díle rozdělena hned mezi tři muže, Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt je vypravěčem, Girolamo (10letý Casanova) glosátorem děje a Girolamo (Casanova v nejlepších letech) je pak ztělesněným Casanovou v příbězích.

Autorem hudby je Zdeněk Barták, libreto a texty písní napsal Petr Markov. Hudební aranže a nahrávky se ujal Daniel Barták (stejný tvůrčí tým stojí například za úspěšným Baronem Prášilem, Romeem a Julií či Jednou noci na Karlštejně). Pevnou ruku nad choreografií drží Petra Parvoničová a režisérem projektu je David Cody. Ze známých tváři se v muzikálu představí Zuzana Benešová, Michaela Nosková, Filip Antonio, Ladislav Korbel, Jan Kopečný či Jaromír Adamec.

Hudební ukázka

“Hleď vzhůru k výšinám” (Eliška Ochmanová, Jan Kopečný)

Ceny vstupenek jsou 420 a 440 korun. Předprodej probíhá také online. Více informací naleznete na webu www.casanova-muzikal.cz.

ROBIN HOOD

Amfiteátr pod hradem Loket

Robin Hood muzikál

Tomáš Savka a Filip Gröger

Muzikál z autorské dílny Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové se ve dnech 6. a 7. července 2012  zcela výjimečná představí pod širým nebem v amfiteátru pod hradem Loket. Oba dva dny se začíná ve 21 hodin. První termín odehraje v titulní roli Jan Kříž, o den později se v ní představí Tomáš Savka. V dalších rolích po oba večery můžete vidět Martinu Bártovou, Kamila Střihavku, Leonu Machálkovou, Michaelu Doubravovou, Jiřího Zonygu, Jana Karáska, Michala Pleskota, Petra Opavu, Antonína Moravce, Richarda Tesaříka a další.

Vstupenky v cenách od 440 do 590 Kč.

SWEENEY TODD – THE DEMON BARBER OF FLEET STREET

Sweeney Todd

Toto léto nám nadělilo i velkou událost z ranku světového muzikálu. Po 44 letech od pražského uvedení muzikálu “V Římě na place byla legrace” (A Funny Thing Happened on the Way to the Forum) v Divadle ABC, máme tu čest díky sdružení Prague Playhouse opět okusit zásadní kus sólové tvorby světoznámého, ale u nás neprávem naprosto dramaturgicky opomíjeného skladatele a libretisty Stephena Sondheima, jehož jméno známe z domácích jevišť zatím z děl, na kterých kooperoval jen coby textař písní – “West Side Story” a “Gypsy”. “Sweeney Todd – The Demon Barber of Fleet Street” je jeden z jeho nejúspěšnějších a pro našeho diváka asi nejpřístupnějších děl, však známe stylizované filmové zpracování režiséra Tima Burtona, toto divadelní uvedení je však mnohem blíže původnímu záměru – černé komedii.

 

“Sweeneyho Todda” v režii Stevea Josephsona v anglickém originále s českými titulky v mezinárodním obsazení včetně mnoha českých a slovenských umělců, můžete vidět ještě 13. a 14., 18. až 20., i 28. a 29. července od 19:30 v pražském Divadle Na Prádle za příjemných 350,- Kč (300,- pro studenty a důchodce). Chystáme pro vás o inscenaci, která vznikala jako velmi odvážný a ambiciozní projekt, též článek. Rezervace vstupenek jsou k dispozici na www.pragueplayhouse.com nebo na www.bohemiaticket.cz.

LÉTO PLNÉ HVĚZD – SÉRIE BENEFIČNÍCH KONCERTŮ

Série benefičních koncertů při prázdninové prodejní výstavě hraček. Probíhá během celého července a srpna 2012 na adrese Dražického nám. 10/65, Praha 1, koncerty začínají vždy v 18 hodin.

léto plné hvězd anaháta

Ondřej Ruml

10.7. – „Česko zpívá“ – finalisté soutěže Česko zpívá a patronka Kamila Nývltová
19.7. – „Dvojí tvář“ –  Gabriela Gunčíková
26.7. – „Večer s povídáním a písničkami“ – Josef Laufer
31.7. – “Miro” – Miroslav Šmajda
2.8. – „Křížem krážem muzikálem“ – Marian Vojtko a Kamila Nývltová
9.8. – „Je báječný žít“ – Hana Křížková
16.8. – “Večer s dualitou” – Petr Ševčík
23.8. – „Být či nebýt?“ – Ondřej Ruml

Pořady moderuje Olga Černohorská. Ceny vstupenek jsou 200 korun pro dospělé a 100 korun pro děti, seniory a držitele ZTP. Rezervace e-mailem: anahata.hracky@seznam.cz.

VÁNOČNÍ KOLEDA

Metropolitní léto hereckých osobností

Koncertní pásmo na Letní scéně Vyšehrad – 20. července 2012 20:00

Vánoční koleda

Karel Roden

Koncertní podoba divadelního projektu Studia DVA – Vánoční koleda, který se hrál v loňském roce v divadle Hybernia v době adventu. Za doprovodu živého orchestru pod vedením Kryštofa Marka zazpívá Ivana Chýlková, David Koller, slovenská šansoniérka Szidi Tobias, nebo sólistka Státní opery Prahy Marina Vyskvorkina. Návrat do zimních dnů podtrhne několik skladeb, jež v divadle Hybernia nezazněly!

Ceny vstupenek se pohybují od 289 do 899 korun. Předprodej probíhá také online. Více informací naleznete na webu www.studiodva.cz.

JESUS CHRIST SUPERSTAR

Vizuál muzikálu "Jesus Christ Superstar"

V nastudování Městského divadla Brno se můžete v poslední srpnový den (31.8.2012) vydat na zámek Lednice na představení slavného muzikálu Andrew Lloyd Webera a Tima Rice „JESUS CHRIST SUPERSTAR“.

Představení začíná ve 20:30 hod. a odehraje za každého počasí.

Vstupenky zakoupíte exkluzivně v prodejní síti společnosti TICKET ART.

Zapomněli jsme na nějakou akci?
Napište své letní divadelní tipy do komentářů, rádi je přidáme do přehledu!


Aktuální zprávy
Muzikál RENT: Miluj, žij a plať se předvede do konce roku už jen třikrát
Aktuální zprávy
Muzikál “Kapka medu pro Verunku” odhalil část obsazení a spustil předprodej
Aktuální zprávy
Muzikál ROCKY a jeho první čtená zkouška (+ bonus videa)
  • Radek Janda

    Vzhledem k onemocnění Martiny Bártové odehraje obě představení Robina Hooda v roli Lady Mariany Michaela Doubravová.


  • Honza

    Dobrý den,
    je tu někdo, kdo už muzikálového Sweeneyho viděl? Jak se Vám líbil – stojí to za to?
    Vůbec neznám ani to divadlo, kde se hraje…
    Díky :)


  • Radek Janda

    Ano, viděla ho podstatná část redakce, počkejte si na recenzi, bude co nevidět :-)


  • Nick

    Sweeney Todd rozhodně stojí za vidění!!! :)


  • Ondřej Doubrava

    Článek o Sweeneym mám pod palcem já, objeví se tu určitě před druhou sérií představení, za vidění stojí rozhodně. předem říkám, že už jen za to, že to v Prague Playhouse dali dohromady, se sluší víc než smeknout…


  • Terka

    a jak dlouhý ten Sweeney asi je?


  • Ondřej Doubrava

    Dost dlouhý, přes 3 hodiny…


  • Radek

    Sweeney přes 3 hodiny představení, nebo včetně Ghost Tour? při rezervaci na Bohemia ticket se píše, že Ghost tour začíná ve 22 hodin


  • Ondřej Doubrava

    Je pravda, že premiéra začínala oproti plánu podstatně později. Ale určitě bez Ghost Tour (na ní jsme nebyli), nicméně zhruba 2:45 s přestávkou to má určitě…


  • jansisel

    VIDĚL JSEM PREMIÉRU MUZIKÁLU CASANOVA NA HLUBOKÉ A JE TO SUPER BOMBA.BEZVADNÁ MELODICKÁ BARTÁKOVA HUDBA ,VTIPNÝ TEXTY,VÝBORNÁ CHOREOGRAFIE A VÝKONY VŠECH ÚČINKUJÍCÍCH.JEDTE SE PODÍVAT STOJÍ TO ZA TO – S CHUTÍ UDĚLANÁ KRÁSNÁ PODÍVANÁ.TAHLE PRODUKCE JE LEPŠÍ NEŽ KDEJAKÝ TZV.PROFESIONÁLNÍ TÝM.


  • Linda

    suhlas o Casanovovi, nadherne predstavenie, velmi vtipne a pohotovo spracovane, choreografie na vysokej urovni a nadpriemerne vykony… len nech vydrzi pekne pocasie :-)