Aktuální zprávy

Muzikál “Touha” poodhalil své obsazení


Zdá se, že tyto divadelní prázdniny jsou pod heslem “Odhalujeme (ne)očekávaná obsazení”. Tentokrát představilo Divadlo Kalich obsazení nového muzikálu manželů Landových TOUHA, který je na motiv jejich filmu Kvaska.

Hlavní mužská role Bena (změna z původního filmového Mickyho) byla vybrána přesně podle slibů divadla – konkurzem. Režisérka Mirjam Landa a producent Michal Kocourek vybrali tři nové tváře hudebního divadla, které budou prožívat vzestup jako jejich postava. Hlavní role se tedy ujmou Martin Písařík, Jan Kříž a Miroslav Hrabě.

“Žádný herec nebyl do úlohy Bena předem osloven, všichni museli projít castingem. Společně se třemi vítězi se o ni v květnu ucházely dvě stovky zájemců. Celkově se konkurzů do muzikálu Touha zúčastnilo bezmála 350 odvážlivců, přičemž produkce potřebovala vybrat celkem 31 herců nebo hereček.”, komentuje divadlo konkurzovou situaci v tiskovém prohlášení.

Hlavní ženskou roli si zahraje a zazpívá z filmu zkušená Lucie Vondráčková, která bude alternovat s Zuzanou Krištofovou – Kolářovou. Své velké dvojrole se dočká i Henrich Šiška, který bude alternovat ostříleného “všetalenta” Jiřího Korna. Dále si v Touze zahrají Dalibor Gondík, Rudolf Hrušínský nejml., Roman Pomajbo, Radka Fišarová, Jana Fabiánová, Jan Apolenář, Richard Tesařík, Vladimír Marek, Ivan Vodochodský a řada dalších.

Jak jsme již psali, divadelní předělávka filmu Kvaska se bude v mnohém lišit, přibudou nové lokace, z nichž nejvýraznější bude asi prostředí cirkusu (které mimochodem uvidíme i v Carmen) . Daniel Landa ještě přizval na spolupráci ostříleného hudebního kolegu Ondřeje Soukupa. Dobrou zprávou je, že celé představení bude doprovázet živá kapela umístěná přímo na jevišti (což k jeho velikosti bude nepochybně velice zajímavé).

Zatím to vypadá, že Daniel Landa stále přiláká do divadla spousty svých příznivců, protože se dosud prodalo více než 20,000 vstupenek! Ty zbylé můžete zakoupit v síti TicketArt.cz, tradičně již i konkrétní místa v sále. A pokud stále váháte, můžete si počkat na soutěž o 6 vstupenek na tento muzikál, kterou pro vás připravujeme.

V článku jsou použity úryvky z tiskové zprávy divadla.


Aktuální zprávy
“Lucrezii Borgii” si zahraje Iva Marešová (+ video)
Praha
Projekt “Lucie – Větší než malé množství lásky” odhalil první informace
Pozvánky a konkurzy
“Mauglího” v Divadle Kalich bude režírovat duo SKUTR (+ pozvánka na konkurz)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!