Aktuální zprávy

Muzikál ROBIN HOOD se vrací na repertoár Divadla Kalich


Muzikálový příběh zbojníka Robina Hooda z autorské dílny Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové opět ožije na jevišti pražského Divadla Kalich. Robin Hood se na něj vrátí v pátek 19. února 2016 na limitovaný počet 20 repríz. Jako titulní hrdina se bude objevovat bez alternace Jan Kříž, který se za svůj výkon v ní dostal do širších nominací na Cenu Thálie. 

Do svých rolí se vrátí i další hvězdy původní inscenace: Leona Machálková, Kamil Střihavka, Jiří Zonyga, Lucia Šoralová, Richard Tesařík, Alžbeta Stanková, Zdeněk Podhůrský, Martin Pošta, Michaela Doubravová a další. V muzikálu již ale neuvidíme například Martinu Bártovou, která vyhrála společně s Janem Křížem castingovou show Robin Hood – Cesta ke slávě, která předcházela prvnímu premiérovému uvedení muzikálu.

Muzikálem Robin Hood začala v roce 2010 spolupráce Divadla Kalich se slovenským režisérem a choreografem Jánem Ďurovčíkem, která trvá dodnes. „Jánovi se už Robinem Hoodem podařilo přesně to, co jsem od naší spolupráce očekával – přinesl na malinko zamrzlou českou muzikálovou scénu nový vítr a posunul ji o pořádný kus dál,“ hodnotí producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek. Ďurovčík poté spolupracoval s divadlem na zatím čtyřech dalších titulech – Osmý světadíl, Pomáda, Horečka sobotní noci a nejnovější Atlantida, která měla premiéru letos v září.

Do svých rolích se vrátí Lucia Šoralová a Jan Kříž

Do svých rolích se vrátí Lucia Šoralová a Jan Kříž

„Robin Hood je muzikál pro široký okruh publika. Snažili jsme se, aby byl vtipný, ale aby zároveň nezapadla romantická linka příběhu a aby v něm zůstalo i to hrdinství,“ říká autorka libreta a písňových textů Gabriela Osvaldová.

Kromě Robina Hooda se vrací také oblíbený muzikál Pomáda, který uzavře v Divadle Kalich rok 2015 tradičním silvestrovským představením. V tuto chvíli je naplánováno 11 repríz v prosinci, lednu a březnu.

Opírá se o dobře vystavěný příběh s velkou dávkou humoru. Rozhodně nejde o pohádku, zároveň se ale diváci nemusí bát vzít s sebou do divadla  i svoje děti. Šlo nám o to vytvořit příjemné představení pro celou rodinu s kvalitním zpíváním, herectvím a tancováním, okořeněné nadsázkou,“ doplňuje ji Ján Ďurovčík.

Původní inscenace Robina Hooda má na svém kontě přes 200 repríz. Vstupenky na obnovenou premiéru jsou již v prodeji, zároveň na repertoáru Divadla Kalich zůstávají další dva muzikálové tituly Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové – legendární Johanka z Arku, která má odehráno již více než 1000 repríz, a předloňská novinka Mauglí v režii renomovaného dua SKUTR.

Obsazení obnovené premiéry muzikálu ROBIN HOOD

Robin z Loxley – Jan Kříž
Lady Mariana – Lucia Šoralová, Michaela Doubravová
Šerif z Nottinghamu – Kamil Střihavka, Martin Pošta
Čarodějnice – Leona Machálková, Radka Pavlovčinová
Herne / Biskup z Nottinghamu – Petr Dopita, Petr Opava
Malý John – Jiří Zonyga
Guy z Gisburnu / Hluchý skřet – Zdeněk Podhůrský, Antonín Moravec
Komorná Kitty – Alžbeta Stanková, Michaela Doubravová, Marie Křížová
Asiat – Jan Karásek, Bedřich Lévi
Mnich Tuck – Michal Pleskot, Henrich Šiška
Much – Petr Novotný
Will Scarlet – Filip Gröger
Tom (Zajíc) – Valentýn Pokorný, Jan Bačkovský, Filip Hájek
Slepý skřet – Richard Tesařík, Ivan Vodochodský, Petr Pečený
Sam / král Richard Lví srdce – Petr Šudoma, Oldřich Smysl
Zack – Vojtěch Vlasák

Tanečnice – Daniela Lebedová, Anna Dvořáková, Zuzana Heréniyová,
Zuzana Savková, Adéla Hájková, Linda Hloušková

Robin Hood v Divadle Kalich

Robin Hood v Divadle Kalich

Autorem všech fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Petr Marek. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail: redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno.


Aktuální zprávy
“Popelka” má pár dní před světovou premiérou
Fotoreportáže a galerie
Premiéra muzikálu IAGO již zítra. Podívejte se na kostýmy
Praha
Letní premiéra muzikálu “Hello, Dolly!” ve Švandově divadle – další informace
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!