Aktuální zprávy

Muzikál ROBIN HOOD se vrací na repertoár Divadla Kalich


Muzikálový příběh zbojníka Robina Hooda z autorské dílny Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové opět ožije na jevišti pražského Divadla Kalich. Robin Hood se na něj vrátí v pátek 19. února 2016 na limitovaný počet 20 repríz. Jako titulní hrdina se bude objevovat bez alternace Jan Kříž, který se za svůj výkon v ní dostal do širších nominací na Cenu Thálie. 

Do svých rolí se vrátí i další hvězdy původní inscenace: Leona Machálková, Kamil Střihavka, Jiří Zonyga, Lucia Šoralová, Richard Tesařík, Alžbeta Stanková, Zdeněk Podhůrský, Martin Pošta, Michaela Doubravová a další. V muzikálu již ale neuvidíme například Martinu Bártovou, která vyhrála společně s Janem Křížem castingovou show Robin Hood – Cesta ke slávě, která předcházela prvnímu premiérovému uvedení muzikálu.

Muzikálem Robin Hood začala v roce 2010 spolupráce Divadla Kalich se slovenským režisérem a choreografem Jánem Ďurovčíkem, která trvá dodnes. „Jánovi se už Robinem Hoodem podařilo přesně to, co jsem od naší spolupráce očekával – přinesl na malinko zamrzlou českou muzikálovou scénu nový vítr a posunul ji o pořádný kus dál,“ hodnotí producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek. Ďurovčík poté spolupracoval s divadlem na zatím čtyřech dalších titulech – Osmý světadíl, Pomáda, Horečka sobotní noci a nejnovější Atlantida, která měla premiéru letos v září.

Do svých rolích se vrátí Lucia Šoralová a Jan Kříž

Do svých rolích se vrátí Lucia Šoralová a Jan Kříž

„Robin Hood je muzikál pro široký okruh publika. Snažili jsme se, aby byl vtipný, ale aby zároveň nezapadla romantická linka příběhu a aby v něm zůstalo i to hrdinství,“ říká autorka libreta a písňových textů Gabriela Osvaldová.

Kromě Robina Hooda se vrací také oblíbený muzikál Pomáda, který uzavře v Divadle Kalich rok 2015 tradičním silvestrovským představením. V tuto chvíli je naplánováno 11 repríz v prosinci, lednu a březnu.

Opírá se o dobře vystavěný příběh s velkou dávkou humoru. Rozhodně nejde o pohádku, zároveň se ale diváci nemusí bát vzít s sebou do divadla  i svoje děti. Šlo nám o to vytvořit příjemné představení pro celou rodinu s kvalitním zpíváním, herectvím a tancováním, okořeněné nadsázkou,“ doplňuje ji Ján Ďurovčík.

Původní inscenace Robina Hooda má na svém kontě přes 200 repríz. Vstupenky na obnovenou premiéru jsou již v prodeji, zároveň na repertoáru Divadla Kalich zůstávají další dva muzikálové tituly Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové – legendární Johanka z Arku, která má odehráno již více než 1000 repríz, a předloňská novinka Mauglí v režii renomovaného dua SKUTR.

Obsazení obnovené premiéry muzikálu ROBIN HOOD

Robin z Loxley – Jan Kříž
Lady Mariana – Lucia Šoralová, Michaela Doubravová
Šerif z Nottinghamu – Kamil Střihavka, Martin Pošta
Čarodějnice – Leona Machálková, Radka Pavlovčinová
Herne / Biskup z Nottinghamu – Petr Dopita, Petr Opava
Malý John – Jiří Zonyga
Guy z Gisburnu / Hluchý skřet – Zdeněk Podhůrský, Antonín Moravec
Komorná Kitty – Alžbeta Stanková, Michaela Doubravová, Marie Křížová
Asiat – Jan Karásek, Bedřich Lévi
Mnich Tuck – Michal Pleskot, Henrich Šiška
Much – Petr Novotný
Will Scarlet – Filip Gröger
Tom (Zajíc) – Valentýn Pokorný, Jan Bačkovský, Filip Hájek
Slepý skřet – Richard Tesařík, Ivan Vodochodský, Petr Pečený
Sam / král Richard Lví srdce – Petr Šudoma, Oldřich Smysl
Zack – Vojtěch Vlasák

Tanečnice – Daniela Lebedová, Anna Dvořáková, Zuzana Heréniyová,
Zuzana Savková, Adéla Hájková, Linda Hloušková

Robin Hood v Divadle Kalich

Robin Hood v Divadle Kalich

Autorem všech fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Petr Marek. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail: redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno.


Praha
Unikátní koncert The Greatest Show plní tajná přání svým divákům. Přihlásit se může kdokoli
Aktuální zprávy
SIBYLA, KRÁLOVNA ZE SÁBY oslaví jeden rok jubilejní 50. reprízou
Praha
“Horečka sobotní noci” – fotografie ze sedací zkoušky + kompletní obsazení
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!