Aktuální zprávy

Kultovní RENT přijede za fanoušky do trutnovského Uffa (+ obsazení)


Česká verze muzikálu Jonathana Larsona RENT, která našla svůj stálý domov v pražském Divadle Na Prádle, vyráží na svůj první zájezd. Ten se uskuteční 31. března 2015 od 19 hodin v prostoru multifunkčního kulturního centra UFFO v Trutnově. V hlavních rolích se představí Tomáš Vaněk jako vypravěč – dokumentarista Mark Cohen, Roman Tomeš jako rockový muzikant Roger Davis a Michaela Horká jako jeho osudová láska Mimi. Účinkující doprovodí čtyřčlenná živá kapela.

Muzikál, či chcete-li rocková opera RENT je vysoce aktuálním příběhem na motivy slavné La Bohéme Giacoma Pucciniho s nádhernými rockovými melodiemi. Ačkoli RENT akcentuje i závažnější témata jako homosexualita, nebo drogová problematika, stal se legendou newyorské Broadwaye, kde se uváděl dlouhých 12 let (od roku 1996 až do roku 2008) a dosáhl 5123 repríz.

Díky mnoha produkcím po celém světě je z RENTu nezpochybnitelný fenomén, jehož silné poselství „Žít se dá jen dnes (No Day But Today)“ působí na diváky stále stejně intenzivně. U nás dosáhla značné popularity zejména filmová verze režiséra Chrise Columbuse s českým distribučním názvem Bohémové.

Mimi Michaela Horká a Roger Roman Tomeš (foto Kristýna Junková)

Mimi Michaela Horká a Roger Roman Tomeš (foto Kristýna Junková)

RENT se v České republice poprvé představil v roce 2013 v Divadle Na Prádle, kdy zazněl v anglickém originále v produkci a režii amerického režiséra Stevea Josephsona a okamžitě si získal jak srdce svých stálých příznivců, tak i respekt kritiků. Na pár repríz se inscenace později přestěhovala i do Divadla Kalich.

Dlouho očekávaná česká jazyková verze měla premiéru 14. 12. 2014 opět v pražském Divadle Na Prádle se stejným základním tvůrčím týmem a v přebásnění z dílny Milana Malinovského. I tentokrát na sebe nadšené ohlasy nenechaly dlouho čekat.

Vstupenky (v hodnotě 320 – 380 Kč) na jediné představení v Trutnově můžete zakoupit na webových stránkách kulturního centra UFFO: http://uffo.cz/program/porady/2015/03/rent/

Obsazení – RENT – Trutnov – 31.3.2015

ROGER DAVIS – Roman Tomeš
MIMI MARQUEZ – Michaela Horká
MARK COHEN – Tomáš Vaněk
ANGEL DUMOTT SCHUNARD – Laco Hudec
TOM COLLINS – Milan Malinovsky
MAUREEN JOHNSON – Michaela Zemánková
JOANNE JEFFERSON – Lucie Bakešová
BENJAMIN COFFIN III – Josef Guruncz
MUŽ – David Bouša
ŽENA – Markéta Švábová
BAND (piano) – Aleš Háva
BAND (kytara) – Martin Volák
BAND (bass) – Jan Stibůrek
BAND (bicí) – Tomáš Stloukal


Aktuální zprávy
Muzikálovou Cenu Thálie 2023 získali Holišová a Savka
Aktuální zprávy
ALENKA V KRAJI ZÁZRAKŮ hrála pro děti z dětských domovů a za samé jedničky můžete získat volnou vstupenku na představení
Aktuální zprávy
Karlínská “Carmen” zamíří ve 3D v lednu do kin (+ trailer)
  • Mikeš

    Přeju Rentu, ať se v Trutnově líbí a hlavně, ať si získá co nejvíc diváků nejen tam, ale taky v Praze na Prádle, kde se na něj už těším :-)