Aktuální zprávy

DJKT Plzeň příští sezónu uvede 6 muzikálů, mj. Šumaře na střeše nebo Sweeney Todda


Divadlo J.K.Tyla v Plzni představilo dramaturgický plán své příští sezóny 2017/18. Figuruje v něm celkem 6 nových muzikálových inscenací, z toho 4 světové muzikály a 2 původní české. Hlavním lákadlem sezóny bude česká premiéra broadwayské adaptace filmu Chyť mě, jestli na to máš (původně tento titul mělo uvést Městské divadlo Brno), dále pak slavné muzikálové tituly Šumař na střeše nebo Sweeney Todd.

Kompletní přehled s oficiálními anotacemi divadla naleznete níže:

ZAHRADA DIVŮ
Zdenek Merta / Stanislav Moša

Nechte se přenést do kouzelného světa fantazie, v němž proti sobě bojují dobré bílé bytosti a zlí skřeti. Pohádkový příběh pro všechny generace, působivá výprava a krásná hudba – taková je Zahrada divů!

Z umělecké dílny autorské dvojice Zdenka Merty a Stanislava Moši z Městského divadla Brno vzešel na počátku nového tisíciletí veselý pohádkový muzikál Zahrada divů. Základní linkou příběhu je odvěký boj dobra se zlem, reprezentovaný zápasem říše bílých bytostí se zlými skřety, kteří svým vpádem ohrožují poslední kouzelnou zahradu. S pomocí sympatického průvodce Gumpána a mocné královny Ahinsy se ji pokusí zachránit chlapec Snažík a dívka Chvilka, doprovázení chytrým psem Bafsteinem. Kdo zvítězí v boji zlých skřetů a dobrých „bílých bytostí“? Podaří se Snažíkovi a Chvilce včas splnit své poslání? Přežije poslední zahrada divů?

Do kouzelného světa fantazie přenese plzeňské diváky nejen pohádkový příběh, ale i působivá výprava z dílny britského scénografa Dave Bensona a americké kostýmní výtvarnice českého původu Veroniky Hindle. Choreografie Petry Parvoničové pak využije i netypické akrobatické taneční prostředky. V roli královny Ahinsy účinkuje Soňa Hanzlíčková Borková nebo Zora Jandová.

Premiéra 30. září 2017 na Nové scéně DJKT

CHYŤ MĚ, JESTLI NA TO MÁŠ (CATCH ME IF YOU CAN)
Terrence McNally / Marc Shaiman / Scott Wittman

Muzikál Chyť mě, jestli na to máš (Catch Me If You Can) je založen na stejnojmenném filmovém trháku režiséra Stevena Spilberga s Leonardem DiCapriem a Tomem Hanksem v neuvěřitelném, ale pravdivém příběhu Franka Abagnale.

Předčasně vyspělý teenager Frank Abagnale ml. uteče z domova hledat slávu a bohatství, čímž odstartuje nezapomenutelné dobrodružství. Vyzbrojen pouze svým chlapeckým šarmem, velkou představivostí a miliony dolarů v padělaných šecích se Frank úspěšně vydává za pilota, lékaře a právníka – žije si na vysoké noze a získává dívku svých snů. Frankovy lži však přitáhnou pozornost agenta FBI Carla Hanrattyho. Catch Me If You Can je skvělé představení s tanečními čísly nabitými energií a se strhujícím příběhem!

Česká premiéra 2. prosince 2017 na Nové scéně DJKT

SWEENEY TODD
Stephen Sondheim / Hugh Wheeler

Jedinečný muzikál broadwayského barda Stephena Sondheima o kruté pomstě londýnského holiče Benjamina Barkera alias Sweeneyho Todda za nespravedlivé vyhnanství a odloučení od milované rodiny.

Sweeney obnovuje po návratu do Londýna svou někdejší holičskou živnost nad pekařským krámkem paní Lovettové. Kam však začnou Toddovi zákazníci mizet a kde náhle bere paní Lovettová materiál pro své lahodné masové bochánky? Neobyčejný muzikál, proslavený filmovou adaptací s Johnny Deppem v titulní roli, poprvé na profesionálním českém jevišti!

Premiéra 27. ledna 2018 na Malé scéně DJKT

Fotografie z filmové adaptace Tima Burtona

Fotografie z filmové adaptace Tima Burtona

ŠUMAŘ NA STŘEŠE
Jerry Bock / Sheldon Harnick / Joseph Stein

Legendární klasický muzikál o síle tradic, lásky, rodinných vztahů a potřebě tolerance. Jeho děj se točí kolem chudého židovského mlékaře Tovjeho, jehož jedinou starostí je dobře provdat svých pět dcer a zajistit jim tak lepší budoucnost, než měl on sám.

Dosud poklidný život Tovjeho rodiny i celé jejich nuzné vesničky však začnou narušovat carem nařízené protižidovské pogromy. Mnoha cenami ověnčený a svými tématy i dnes aktuální muzikál proslavil nejen jeho silný a moudrý příběh, ale i slavné melodie jako „Tradice“, „Kdybych já byl Rotschild“, „Máš mě ráda?“ a další.

Premiéra 10. března 2018 ve Velkém divadle

DONAHA!
David Yazbeck / Terrence McNally

Zábavná muzikálová komedie o partě propuštěných britských ocelářů, kteří nemohou zavadit o novou práci.

Ze zoufalství se proto rozhodnou k neobvyklému kroku: vydělat si pomocí striptýzového vystoupení. Co na tom, že většina z nich nemá pro podobnou práci potřebnou průpravu ani fyzické předpoklady – nakonec půjdou zcela do naha! Populární muzikál v uplynulých dvou desetiletích obletěl divadla ve světě i u nás – nyní konečně přichází i do Plzně!

Premiéra 12. května 2018 na Nové scéně DJKT

CO TAKHLE SVATBA, PRINCI?
Jiří Zmožek / Jiří Chalupa / Zdeněk Borovec

Hudební pohádka pro celou rodinu podle stále oblíbené televizní předlohy o princi Davidovi, který je svými královskými rodiči přinucen vybrat si svou nevěstu.

Dokáže si však s pomocí tří úkolů zvolit mezi rozmazlenou Babetkou a horkokrevnou Brigitou? Nebo jeho srdce nakonec zamíří k prosté a skromné zrcadelnici Běle? Pohádkový muzikál nabídne divákům humor i populární písničky „Když se načančám“, „Taková jsem já“, „Princezny zkrátka vládnou“ a řadu dalších.

Premiéra 16. června 2018 na Malé scéně DJKT


Plzeň
Nové divadlo v Plzni se pyšní unikátním systémem umělého dozvuku
Aktuální zprávy
Česká filharmonie se zpěváky z Broadwaye představí největší světové muzikálové hity
Aktuální zprávy
Městské divadlo Brno zná posádku muzikálového TITANICU
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!