Brno

Slepý zpěvák Johnny Blue se chystá dobýt prkna Hudební scény MdB


Již dnes, 28. března 2015 vtrhne ve světové premiéře na prkna Hudební scény v Městském divadle Brno talentovaný, slepý zpěvák, Johnny Blue. Muzikál Johnny Blue pochází z pera uznávaného německého hudebního skladatele a producenta Ralpha Siegela. Režie a překladu se ujal Stanislav Moša.

Johnny Blue (vizuál)

Johnny Blue (vizuál)

Muzikál Johnny Blue vypráví příběh pouličního a ač slepého, tak ale velmi nadaného muzikanta, který má po svém boku milovanou Marii. Do doby, než se po letech setká s blízkým přítelem z dětství Fredem, je Johnny šťastný člověk, který rád zpívá v parku jen tak pro lidi a nevadí mu, že je slepý. Neb jako slepý vnímá svět mnohem hlouběji a to se zamlouvá Sataně, jeho duše je pro ni výjimečná. Fredovi se zas zamlouvá Johnnyho talent a udělá z něj světovou hvězdu. Satana se však Freda zbaví a s Johnnym sjedná obchod, věnuje mu možnost vidět výměnou za jeho duši. Zde nastává zlom, Johnny přestává “vidět” svět tak jako dříve a Marii čeká těžký boj o návrat své lásky se samotným peklem…

Tento týden byl ve znamení generálek a zkoušek, kde se dolaďovaly poslední detaily. My vám nyní přinášíme předpremiérovou fotogalerii z představení a první pocity:

V muzikálu se můžete těšit nejen na skvělé výkony všech protagonistů v hlavních rolích, ať už na Dušana Vitázka jako Johnnyho či Hanu Holišovou jako Marii, ale také na oddychovou hudbu. Nenechte si ujít příjemné představení, kde ani o vtípky zaručeně nebudete mít nouzi! O ně vás totiž rozhodně nenechají připravit představitelé Mrchy Freda Aleš Slanina či Alan Novotný.

Obsazení

Johnny Blue, slepý zpěvák a muzikant: Jiří Mach / Dušan Vitázek
Marie, Johnnyho láska: Hana Holišová / Svetlana Janotová / Lucie Bergerová j.h.
Satana: Andrea Březinová / Radka Coufalová
Mrcha Fred, Johnnyho přítel z mládí: Alan Novotný / Aleš Slanina
Otec Marie, Hospodský, později Číšník: Jan Apolenář / Tomáš Slezák j.h.
Paula a další role: Hana Kováříková / Michaela Baladová j.h.
Eva a další role: Katarína Mikulová j.h. / Viktória Matušovová
Krista a další role: Barbora Remišová / Veronika Bošjaková j.h.
Nataša, moderátorka a další role: Evelína Kachlířová / Nikol Kotrnetzová
Hudební režisér a další role: Dominik Teleky j.h. / Kristian Pekar
Zvukový mistr a další role: Jan Brožek / Daniel Rymeš j.h.
Stephan, asistent Satany, Igor, moderátor a další role: Jakub Zedníček / Ondřej Studénka
Číšník a další role: Jakub Liška / Bohumil Vitula

Ďáblice, Ďáblové, Lidé na ulici, Novináři, Fotografové, Hosté na diskotéce, na plese, v restauraci a v baru, Postavy ze starého Říma: Kristýna Gašperáková, Tereza Škodová, Vendula Hudcová, Pavla Princová, Dana Bačinská, Soňa Kubišová, Gabriela Karmazínová, Hana Kubinová j.h., Barbora Musilová, Simona Šeligová, Marek Kolář, Michal Matěj, Václav Púčik j.h., Robert Rozsochatecký, Vladimír Strouhal, Radek Novotný, Marek Hurák j.h.

Off stage: Dana Puková, Monika Světnicová, Martina Severová, Magda Vitková, Monika Havlíčková j. h.,Dominik Hybler j.h., Petr Janovský j.h., Jan Olexa j.h., Jan Šmatera j.h.

Stav k 28. 3. 2015

Inscenační tým

Režie a překlad: Stanislav Moša
Hudební aranžmá: Karel Cón
Hudební nastudování a dirigent: Karel Cón, Ema Mikešková
Scéna a scénické projekce: Petr Hloušek
Animace: Dalibor Černák
Kostýmy: Andrea Kučerová
Choreografie: Hana Kratochvilová
Sbormistr: Jana Suchomelová
Korepetice: Jan Dobiáš, Monika Jakubíčková, Jaroslava Michalíková
Světelná režie: David Kachlíř
Zvuková režie: Milan Vorlíček
Asistent režie: Igor Ondříček, Jakub Przebinda
Asistentka kostýmní výtvarnice: Adéla Kučerová
Asistent choreografie: Michal Matěj, Tereza Škodová
Dramaturgie: Klára Latzková
Technologická asistence scénografie: Ing. Lubomír Spáčil
Produkce: Zdeněk Helbich

Fotogalerie z představení – generální zkoušky

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Kristýna Junková. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail: redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno.


Brno
Pátý ročník festivalu hudebního divadla “Dokořán pro hudební divadlo 2009” budete moci sledovat pomocí on-line zpravodajství.
Nosiče
CD s českou nahrávkou “Mary Poppins” je na světě
Aktuální zprávy
“Jesus Christ Superstar” – Open air představení slavného muzikálu
  • Radka

    Viděla jsem jak včerejší generálku od 14 hodin, tak večerní předpremiéru a fakt to stojí za to. Dušan Vitázek i Jíří Mach jsou skvělí…zpívají i hrají úžasně, doprovázejí se při tom i na kytaru a foukací harmoniku-wau.Stejně tak Hana Holišová a Světlana Janotová v roli Marie, Aleš Slanina a Alan Novotný rozesmívali divalo při každém výstupu a démonicky působila i Satana ve ztvárnění Radky Coufalové i Andrei Březinové. Každý to hrál po svém, ale všichni výborně. A hudba a texty – prostě bomba, company a choreografie i kostýmy úžasné.No prostě MDB zase nezklamalo a další nádherný muzikál je na světě. Přála bych si, aby muzikály z MDB přivezla p. Krahulíková do Hybernie, aby je mohlo vidět co nejvíc diváků.


  • Ondřej Doubrava

    Malá technická poznámka: Z časových důvodů bude plnohodnotná recenze Johnnyho Blue až v druhé půlce dubna, protože se na něj mimořádně dostaneme až ke konci první série. Na oplátku můžu slíbit, že se u mapování Městského divadla Brno vracíme z naší strany (a rádi) k plnému servisu, tak jak jste byli zvyklí. Tak si zatím užijte hezké fotky od Kristýny.


  • veny

    Asi takhle – na pražskou scénu by to byl muzikál slušný, na brněnskou je to málo. Nemám potřebu jít na to znovu. Hudba pěkná, kostýmy z jiných inscenací mě vadily, jednoduchý děj, což mě až tak nevadí, některé vtipy spíše trapné nebo spíše zbytečné…. Jiří Mach ukázal, že má krásný hlas, herecky nenadchne, neurazí. Více se mě líbil v roli slepého JB, jeho slepotu jsem mu věřila. V části, kdy spadl do spárů Satany a neměl zájem o Marii, už byl méně uvěřitelný. Svetlana Janotová byla opět skvělá, ale chtěla bych ji vidět v jiném typu role. Moc se mě líbila Michaela Baladová, snad se ještě v některém z příštích muzikálů objeví – skvělý zpěv, herectví, tanec. Andrea Březinová byla věrohodná Satana, v mém případě mám problém s jejím zpěvem, ikdyž tentokrát mi až tak nevadil a překvapila.


  • Michaela

    Dobrý den,
    kdy se zase můžeme těšit na plnohodnotné recenze z MdB?