Brno

“Ptákoviny podle Aristofana” se slétají na CD


Nejen vrabci na střeše dávali v poslední době nenápadně vědět, že bohatá diskografie Městského divadla Brno se brzy rozroste o další přírůstek. A to o nahrávku nové aktualizované verze satirického muzikálu dvojice Jiří Žáček –  Zdenek Merta “Ptákoviny podle Aristofana”, jejíž původní uvedení na konci 80. let v pražském Národním divadle tak trochu předznamenalo směřování původního muzikálu v následující dekádě. Radostná informace se stala pravdou, pojďme si tedy říci něco málo o zítřejším brněnském křtu.

CD bude pokřtěno na Hudební scéně MdB již na zítřejší repríze “Ptákovin”, tedy 4. května 2012, nejen za účasti Zdenka Merty, Jiřího Žáčka a režiséra Stanislava Moši, ale též za přítomnosti kamer České televize, která celé představení zaznamená. Volná místa v hledišti teď, v době vydání tohoto článku, ještě zbývají, možnost připojit se k prožití slavnostní reprízy na poslední chvíli zde tedy je. Naše dojmy z představení si můžete připomenout zde.

Tracklist CD "Ptákoviny podle Aristofana"

Na disku uslyšíte Martina Havelku, Rastislava Gajdoše, Ladislava Koláře, Dušana Vitázka, Petra Gazdíka, Aleše Slaninu, Jiřího Macha, Karla Mišurce, Terezu Martinkovou a mnohé další.

Nahrávku si můžete zakoupit za sympatickou cenu 250,- Kč, buď přímo po skončení představení či v dalších dnech na pokladnách či v internetovém obchodě Městského divadla Brno.

Článek napsán s využitím citací z oficiální tiskové zprávy.


Aktuální zprávy
Městské divadlo Brno spustilo svůj jedinečný Podcast
Recenze a reportáže
Kouzelná chůva “Mary Poppins” již rozdává radost i v Praze
Brno
Brněnský tým připravil muzikál pro švýcarské publikum
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!