Brno

Městské divadlo Brno zahajuje předprodej na Léto na Biskupském dvoře (+ program)


V pondělí 17. února 2020 zahájí Městské divadlo Brno předprodej vstupenek na open air představení na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea.

Tiché zákoutí Zelného trhu ožívá každé léto již po jedenáct let divadelními příběhy z dílny Městského divadla Brno. Ani letos tomu nebude jinak. Stejně jako v předchozích letech čekají v létě diváky další příjemné divadelní večery, kdy pro ně budou zářit hvězdy nad hlavou i na jevišti před nimi. Boleslav Polívka, Alena Antalová, Michal Isteník, Petr Štěpán a mnozí další opět rozehrají poutavé příběhy oděné do hudebního hávu pod pichlavými petropavelskými věžemi.

Léto na Biskupském dvoře Městské divadlo Brno

Letní produkce Městského divadla Brno na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea potrvá od 5. června do 10. července 2020, vždy od 20:30 hodin, za každého počasí. Vstupenky je ovšem možné zajistit si již od 17. února 2020, a to v centrální pokladně Městského divadla Brno na Lidické ulici 16 či online na www.mdb.cz.

Představení MdB odstartují tzv. Léto na Biskupském dvoře, tedy sled kulturních akcí různých brněnských institucí, který vznikl ve spolupráci MdB s Moravským zemským muzeem a reklamní společností SNIP & CO. Program akcí, které potrvají až do 31. 8. 2020, naleznete na www.letonabiskupskemdvore.cz.

PROGRAM MDB NA BISKUPSKÉM DVOŘE

Od 5. června do 10. července 2020 promění Městské divadlo Brno Biskupský dvůr v divadelní scénu s těmi nejkrásnějšími kulisami – sousoším z Merkurovy kašny od Ignáce Bendla, renesančním podloubím, jednopatrovou arkádovou lodžií a hvězdami. A jaké tituly letos pod otevřené nebe zavítají? Na „Biskupák“ se vrátí staré známé hity – Noc na Karlštejně s legendárními písněmi jako Lásko má, já stůňu v podání Hany Holišové či Ivany Vaňkové; Molièrův Lakomec v hlavní roli s Boleslavem Polívkou; příběh plný lásky, intrik, statečnosti a především přátelství od Alexandra Dumase Tři mušketýři i loňská novinka, nejznámější tragédie všech dob Romeo a Julie. Pro uvádění pod nočním nebem si letos MdB připravilo hned dvě novinky – poprvé přenese do plenéru romantickou komedii Zamilovaný Shakespeare, která se dosud hrála pouze na Činoherní scéně, a světovou premiéru pohádky O statečném kováři s písněmi Petra Ulrycha! Je na co se těšit.

Léto na Biskupském dvoře Městské divadlo Brno

O STATEČNÉM KOVÁŘI
Božena Němcová, Petr Ulrych

5. – 12. 6. a 4. – 6. 7. 2020

pohádka

Letošní uvádění open air představení na Biskupském dvoře zahájí divadelní verze klasické pohádky Boženy Němcové o mladém kováři Mikešovi, který se vydává do světa na zkušenou. Diváci se můžou těšit jak na nezapomenutelné melodie známé z filmového zpracování, tak na zcela nové písně Petra Ulrycha. Starý příběh ožije v nové podobě a zároveň uchová poetiku původního kouzelného pohádkového vyprávění. Světová premiéra proběhne 7. června 2020.

Režie: Igor Ondříček

ROMEO A JULIE
William Shakespeare

14. – 17. 6. 2020

milostná tragédie

Nastudování slavné tragédie o milencích z Verony potěší milovníky klasických zpracování. „K realizaci slavné hry o dvou znepřátelených rodech je přistupováno s respektem k dramatikovi, děj je podán velmi přehledně a umně prokládá prvky romantiky komickými výstupy i tragickými scénami,“ chválí divadelní recenzent Lukáš Dubský. Nechybí výpravné dobové kostýmy i hudba a o romantické kulisy se stará sám Biskupský dvůr a hvězdné nebe.

Režie: Stanislav Slovák
Hrají: Tomáš Dalecký, Esther Mertová, Andrea Zelová, Jan Brožek, Dušan Vitázek a další

ZAMILOVANÝ SHAKESPEARE
Marc Norman, Tom Stoppard, Lee Hall

19. – 22. 6. 2020

romantická komedie

Jak vlastně vznikala nejslavnější tragédie všech dob? Odpověď, nebo spíš vyprávění, jak to mohlo být, poskytne příběh, v jehož centru stojí láska slovutného dramatika Williama k aristokratce Viole de Lesseps. Inscenace kromě romantiky a komických převleků a záměn nabídne také náhled do zákulisí anglického divadla. Tento „milostný dopis divadla sobě samému“ můžete letos vůbec poprvé zhlédnout v prostorách Biskupského dvora.

Režie: Stanislav Slovák
Hrají: Dušan Vitázek, Svetlana Janotová nebo Andrea Zelová, Michal Isteník, Jiří Mach, Petr Štěpán, Alena Antalová, Aleš Slanina a další

NOC NA KARLŠTEJNĚ
Karel Svoboda, Zdeněk Podskalský, Jiří Štaidl, Eduard Krečmar

24. – 26. 6. a 28. 6. 2020

legendární český muzikál

Kdo by neznal usměvný příběh Jaroslava Vrchlického, jehož zápletku tvoří příkaz Karla IV., podle kterého byl ženám zakázán vstup na hrad Karlštejn. Ženy, vroucně milující své muže, si ale tento zákaz nenechají líbit, což vede k řadě komických situací. Inscenace není ochuzena ani o legendární písně Karla Svobody, které si můžete přijít zanotovat společně s námi.

Režie: Igor Ondříček
Hrají: Hana Holišová nebo Ivana Vaňková, Igor Ondříček nebo Petr Štěpán, Jan Mazák, Lukáš Janota, Jiří Mach, Zdeněk Junák, Viktória Matušovová nebo Andrea Zelová, Aleš Slanina a další

TŘI MUŠKETÝŘI
Vítězslav Nezval

30. 6. – 2. 7. 2020

bohatýrsko-milostná hudební komedie

D´Artagnan, Athos, Porthos a Aramis se v atraktivní veršované verzi Vítězslava Nezvala vydávají na strastiplnou výpravu, aby zabránili nekalým plánům kardinála Richelieu. Cesta za diamantovými přívěsky slibuje působivý divadelní zážitek, ve kterém můžete za doprovodu chytlavých lyrických melodií sledovat příběh plný lásky, intrik, statečnosti a přátelství.

Režie: Igor Ondříček
Hrají: Jan Brožek, Aleš Slanina, Jakub Uličník, Ondřej Studénka, Eliška Skálová, Barbora Goldmannová, Jiří Mach, Lucie Bergerová, Kristian Pekar a další

LAKOMEC
Molière

8. – 10. 7. 2020

komedie, v níž o peníze jde až v první řadě

Nejslavnější dílo francouzského dramatika už tři a půl století baví diváky tím, jak bravurním způsobem ukazuje, co vše může způsobit posedlost penězi či závislost na mamonu. Velký mistr komických charakterů podává barvitý obraz nekonečných způsobů manipulace, klamu a přetvářky v nejintimnějším prostředí rodiny. Inscenace je výpovědí o stavu lidského ducha a s Boleslavem Polívkou v titulní roli vás rozhodně čeká večer plný skvělé zábavy.

Režie: Stanislav Moša
Hrají: Boleslav Polívka, Kristian Pekar, Svetlana Janotová nebo Andrea Zelová, Jiří Mach, Alena Antalová, Michal Isteník, Jan Mazák a další

Biskupský dvůr

Biskupský dvůr


Praha
Mary Poppins přilétne do Prahy s Alenou Antalovou
Aktuální zprávy
JAMU dnes koncertem v Městském divadle Brno oslaví své kulaté narozeniny
Brno
“Sugar!” na tiskové konferenci v MdB
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!