Brno

Dramaturgický plán MdB pro sezónu 2012/2013 nejspíše přinese pár klenotů


V březnovém čísle časopisu Městského divadla Brno “Dokořán” v úvodním tradičním sloupku Stanislava Moši “Vážení divadelní přátelé” objevil nástin příští sezóny 2012/2013, který vám nyní s odvoláním na tento článek přinášíme. Zajímavostí je, že se nedočkáme žádného původního titulu a u činoher dokonce opravdu došlo ke slibovanému úbytku premiér, ale to se muzikálu zatím netýká a můžeme se snad těšit hned na několik legend londýnského West Endu a vlastně i návratů i repertoárových stálic.

Jedná se skutečně letos teprve o nástin, data premiér a možná i některé větší tituly se podle našich informací budou upřesňovat a mohou se i změnit, i proto jsme letos se zveřejněním trochu váhali a vyčkávali. Seznam premiér je v pořadí, v jakém by měly být uvedeny.

“Funny Girl” (Jule Styne, Bob Merrill) – režie: Pavel Fieber

“CATSKočky” (Andrew Lloyd Webber, T. S. Elliot) – režie: Stanislav Moša

“Zorro mstitel” (Gipsy Kings, John Cameron, Stephen Clark) – režie: Petr Gazdík

“Pokrevní bratři (Blood Brothers)” (Willy Russell) – režie: Stanislav Moša

“Donaha!” – (Terence McNally, David Yazbek) – režie: Stanislav Slovák

Jak se vám plány MdB líbí? Těšíte se na návrat legend? Diskutujte, těšíme se na názory. Případné změny samozřejmě budeme reflektovat a data premiér upřesňovat.


Pozvánky a konkurzy
Konkurz do muzikálu A. L. Webbera CATS aneb Mačky po prvý krát na Slovensku!
Brno
Hudební scénu MdB už za týden ovládne “melodram” “Muchova epopej”
Aktuální zprávy
Funny Girl má dnes premiéru v libereckém divadle F.X.Šaldy
  • veny

    Zatím mám z toho takový smíšený pocity.


  • Sukie

    Kočky v MdB!!!!!! Jupííííí ;-) Skvělé, u ostatních věcí jsem zvědavá…
    …jen by mě zajímaly ještě i činohry ;-)


  • Michal

    činohry:
    Faidra v režii Hany Burešové v hl. roli hostující Helena Dvořáková, za tuto roli oceněná cenou Alfreda Radoka
    Jakub a jeho pán-podle Milana Kundery v režii S. Moši.
    Jezinky Bezinky – silvestrovská komedie, režie P. Gazdík. Hl. role Zdena Herfortová!
    MEffisto – dramatizace slavného románu. Režie P. KRacik

    Možná by to chtělo uvést to, že DONAHA! bude uváděno na scéně činoherní, nikoliv hudební ;)


  • Abigail

    Cats a Pokrevní bratři zní vážně zajímavě – ten zbytek – mě až tolik neláká – Funny i Donaha se hrají pro mě významně blíž a ne špatně, co tak vím… Takže z těch taky smíšené pocity, ale pokud se dostanu, tak Cats i Bratry beru – ale jsem zvědavá, jak úspěšné to bude divácky…


  • Anonym

    Zorro zásadně Dušan Vitázek/Robert Jícha/Lukáš Vlček


  • Jemimah

    U Zorra doufám, že si ho střihne kdokoliv jiný než P. Gazdík, snad bude mít tolik rozumu, že když to režíruje tak si hlavní roli odpustí :-)


  • Ondřej Doubrava

    Jen dávám na vědomí, že jsem se po zralé úvaze rozhodl vrátit po jedné sezóně k mapování MdB i po stránce recenzí, alespoň na nějaký čas. Důvod je jednoduchý: nějaká má další inscenační spolupráce s MdB v současné době není na pořadu dne, byť není do budoucna vyloučena (A taky zde vznikla docela mezera, na kterou jste nebyli zvyklí, takže věřím, že to spíš oceníte a už nebude docházet k některým zbytečným útokům na mou osobu, děkuji předem). Takže pokud se dostanu na Divou Báru, už bude zase z mé klávesnice. A až se bude zase nějaká inscenace “rýsovat”, tak dám vědět a v týmu se samozřejmě domluvíme.


  • Zdeněk

    Ondro to je velice dobrá zpráva zase si rád přečtu recenze z Brna zvlášt na Báru na kterou se chystám koncem dubna


  • candie

    To je skvělé Ondro! Je pravda, že zpráv z mdb je zde teď spíš méně. Z poslední doby mi tu určitě chybí recenze na Papežku. I když je v podstatě teprv začátek roku, nebála bych se prohlásit, že to bude i ten nejlepší muzikál roku 2012! Doufám, že recenze bude brzy, jelikož na FB Pavel psal, že ji navštívil ;)


  • Ondřej Doubrava

    Candie: Papežka se ale hraje až na podzim, takže i má čas, já jsem ji bohužel nestihl, měl jsem nějaké problémy, ale něco snad Pavel sepíše. My jsme prostě pouze nadšenecký projekt (ač to tak občas nevypadá) a už to musíme začít trochu kloubit i s něčím, co má trochu přednost, takže myslím, že, aby to nebylo horší a horší, ta sezóna pauzy bohatě stačí (ostatně dostal jsem i jakési požehnání), protože my jsme se pak právě bohužel od Kvítku a Krásky na pokrývání premiér domlouvali dost špatně (já jsem na to nejideálnější, mám na to čas, podmínky a prostor, což ostatní kluci moc ne), ale dnes jsme si řekli, že to snad bude lepší, budeme mít i trochu lepší možnosti i u ostatních scén a tak. A až se zase v mém případě naskytne nějaká ta spolupráce na inscenaci (což je snad někdy zase možné), nejspíše už se domluvíme mnohem lépe než na Kvítku a spol., ale zatím to můžu určitý čas pokrývat. Tak doufejme, mi příští týden vyjde Divá Bára, jsem na ní moc zvědavý.


  • Pavel Košatka

    Papežku napíšu určitě, jen se teď toho sešlo tolik aktuálního, že vzhledem k tomu, že se Papežka bude uvádět až příští sezónu, tak jsem ji odsunul. Dnes budu psát Hamleta a pak se po malé pouze po 3 pražských recenzí můžete těšit i na Papežku :).


  • candie254

    Ano, naprosto chápu, že máte i jiné zájmy, navíc pravda je, že Papežka bude znova až na podzim, takže není až tak aktuální…
    dnes jsem shlédla i Báru, takže se těším na recenzi Ondro, snad vám to vyjde :)


  • Ondřej Doubrava

    Neváhal jsem a nepříliš plánovaně jsem zajel na Divou Báru hned v pondělí, takže článek bude, jako na potvoru mám tenhle týden doktory, rehabilitaci a tak, ale už o Báře velmi přemýšlím (a já rád píšu články s rozvahou, přijde mi to lepší, než dvě technicky dokonalé, ale suché normostrany, s tím, že mám odpracováno), zapůsobila silně…


  • veny

    Tak jsem zvědavá na obě recenze. :)


  • candie254

    no, tak nakonec přece jen změna. Pokrevní bratři budou už teď v červnu a Očistec se přesouvá zase až na příští rok. Obsazení vypadá celkem dobře, tak jsem zvědavá :)


  • Ondřej Doubrava

    Víme o tom (minochodem už poměrně dlouho, ale čekali jsme na oficiální potvrzení), za chvíli to bude na webu.